BCR face parte din sindicatul de bănci care a susţinut finanţarea de 435 milioane pentru Ford Otosan România

T.B.
Bănci-Asigurări / 29 martie

Eleonora Bacale, Head of Industrials & TMT, Corporate Banking BCR

Eleonora Bacale, Head of Industrials & TMT, Corporate Banking BCR

Ford Otosan România, unul dintre producătorii de vehicule din ţara noastră, a semnat o facilitate de credit sindicalizat în valoarea totală de 435 de milioane de euro, pentru extinderea investiţiilor în curs, în zona de utilaje, instalaţii şi inginerie ale fabricii de la Craiova, se arată într-un comunicat al BCR, remis redacţiei. Finanţarea va fi utilizată pentru a susţine producţia noului Ford Puma, a modelelor Ford Transit Courier şi Ford Turneo Courier, dar şi pentru producţia versiunilor lor complet electrice, potrivit sursei.

În cadrul creditului sindicalizat pentru Ford Otosan România, BCR participă cu 84 milioane euro, sumă care reprezintă 19,3% din finanţarea totală, conform datelor băncii.

Sindicatul de bănci este compus din Banca Comercială Română S.A. şi Banca Transilvania S.A., care au acţionat în calitate de Aranjori Principali Mandataţi, împreună cu Garantibank International NV şi Garanti Bank S.A, în calitate de Aranjori Principali, BNP Paribas S.A. Paris Sucursala Bucureşti în calitate de Aranjor Senior şi Citibank Europe Plc Dublic, Sucursala România împreună cu UniCredit Bank S.A. în calitate de Aranjori. Societe Generale, alături de BRD, filiala sa din România, au acţionat în calitate de Coordonatori, Aranjori Principali Mandaţi, Bookrunners şi Agenţi de Documentaţie, se mai arată în comunicat.

Potrivit reprezentanţilor BCR, "Prin participarea în această structură de finanţare sindicalizată, BCR îşi arată susţinerea faţă de Ford Otosan România şi încrederea în progresul tehnologic şi industrial local. Suntem dedicaţi facilitării accesului la capitalul necesar pentru finanţarea investiţiilor strategice în România, care promovează creşterea sustenabilă şi expansiunea în sectoarele manufacturiere, dezvoltarea competenţelor umane şi accelerarea tranziţiei către o economie digitală şi verde", a declarat Eleonora Bacale, Head of Industrials & TMT, Corporate Banking BCR.

Gul Ertuğ, CFO al Ford Otosan, a subliniat rolul crucial al uzinei de la Craiova atât în operaţiunile Ford Otosan, cât şi în poziţionarea României în producţia de vehicule electrice în Europa. Ea a descris finanţarea sindicalizată ca o ancoră strategică care subliniază importanţa fabricii de la Craiova în strategia companiei şi a apreciat contribuţia tuturor băncilor care au participat în sindicat, mulţumind pentru încredere şi colaborare, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb