BCR Leasing IFN - creştere cu 50% a vânzărilor

D.U.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 25 ianuarie 2007

BCR Leasing IFN a finanţat anul trecut un volum total al bunurilor de circa 295 milioane euro, corespunzător unei valori totale a contractelor de peste 355 milioane euro. În raport cu realizările anului precedent, rezultatele înregistrate reflectă un ritm de creştere cu circa 50% a vânzărilor companiei, mult superior ritmului mediu înregistrat anul trecut de marile companii de leasing ce activează pe piaţa de specialitate din România.

Atingerea obiectivelor de volum şi calitate stabilite prin strategia companiei, s-a realizat mai ales prin diversificarea portofoliului de servicii de leasing şi urmărirea tendinţelor cererii pieţei. Compania a avut în vedere necesităţile de dezvoltare ale întreprinzătorilor locali, care reprezintă circa 85% din clienţii BCR LEASING IFN. Finanţările au fost direcţionate cu precădere în comerţ (37%), transporturi (21%), servicii (17%), construcţii (7,2%) şi, în procente mai mici, către următoarele industrii: prelucrare lemn, industrie alimentară, construcţii de maşini, industria extractivă, metalurgică şi siderurgică, industria chimică şi sectorul energetic.

În acelaşi timp, BCR LEASING IFN s-a orientat spre cele mai dinamice segmente ale pieţei de leasing - leasingul imobiliar şi cel de echipamente. Ca urmare, leasingul pentru echipamente/utilaje şi imobiliar şi-a mărit ponderea în total portofoliu, de la 18% în 2005 la un nivel de peste 27% în 2006. Această creştere semnificativă s-a datorat, în primul rând, creării unor produse specifice de finanţare a fiecărei industrii, intrării pe noi segmente de activitate. Spre exemplificare, finanţarea pentru echipamente IT şi software a reprezentat în portofoliul BCR LEASING IFN circa 4%, iar echipamentele medicale puţin peste 2%. Consecutiv, ponderea finanţării autoturismelor în total portofoliu a scăzut de la circa 61% în anul 2005 la 57% în 2006, acelaşi trend fiind înregistrat şi în cazul finanţării vehiculelor comerciale, unde s-a înregistrat o reducere a ponderii de la circa 21% la 16% deşi ambele segmente şi-au păstrat dinamica în creştere.

Conducerea BCR Leasing IFN anticipează pentru acest an o creştere a acestora cu 10-15% a volumului bunurilor finanţate şi un volum global de circa 3,5 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb