BCR va deschide o Bancă pentru Locuinţe

C.I.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 27 iulie 2007

BCR va deschide o Bancă pentru Locuinţe

Banca Comercială Română (BCR) va deschide, în următoarele luni, o Bancă pentru Locuinţe, un fond de pensii private şi unităţi teritoriale specializate în credite ipotecare. Martin Skopek, vicepreşedintele băncii pe Retail Banking, a declarat: "Am decis să creăm o bancă pentru locuinţe, deoarece credem că piaţa românească este pregătită pentru asemenea produse complementare creditelor ipotecare".

De asemenea, BCR vrea să introducă tranzacţiile bancare prin telefon, să schimbe desig­nul cardurilor pentru a se alinia standardelor acţionarului majoritar, grupul austriac "Erste", şi să înfiinţeze un birou de management al reclamaţiilor. "Vom fi, probabil, prima bancă din România care va introduce conceptul de Ombusman (managementul reclamaţiilor)", a anunţat Skopek.

BCR continuă implementarea Programului de Integrare şi Dezvoltare (IDP - Integration and Development Program), pentru care a alocat 200 de milioane de euro. Programul de Integrare şi Dezvoltare al BCR va cuprinde o serie de proiecte care se vor finaliza eşalonat, începând cu 2007 până la mijlocul anului 2008. Portofoliul IDP este compus din peste 40 de proiecte, care se concentrează atât pe dezvoltarea afacerilor, cât şi pe îmbunătăţiri funcţionale.

IDP vizează toate zonele cheie de afaceri, şi anume: retail şi corporate banking, managementul riscurilor, raportări şi controlling, inclusiv Basel II, operaţiuni şi IT, managementul proprietăţilor şi funcţii suport (resurse umane, marketing şi comunicare).

Principiile orientative pe care se bazează IDP includ focalizarea pe clienţi, reprezentanţii băncii spunând că implementarea programului nu le va abate atenţia de la dezvoltarea afacerilor.

BCR a separat total sectorul de corporate de cel de retail

Banca Comerciala Română se va focaliza mai intens pe client, iar sectorul de Retail Banking va furniza servicii mai rapide şi mai bune, au anunţat, ieri, oficiali ai băncii. După modelul "Erste Bank", sectorul de retail a fost separat complet de sectorul corporate, în ceea ce priveşte linile de business.

Astfel, începând din această săptămână, liniile funcţionale retail şi corporate sunt complet separate, inclusiv în reţeaua de unităţi.

În zona de retail banking, noul model de servire implementat se bazează pe un set de principii ce permite o concentrare mai puternică pe client, a precizat managerul de program, Carmen Schuster.

Planul include şi dezvoltarea puternică a reţelei de sucursale, pentru care vor fi alocate în continuare sume importante, a anunţat vicepreşedintele diviziei de Retail Banking, cehul Martin Skopek. În dezvoltarea activităţii de retail au fost deja implementate o serie de măsuri vizând dezvoltarea masivă a reţelei de unităţi, care va ajunge în 2009 la aproape 700 de sucursale şi agenţii.

Pe segmentul corporate, esenţa transformării structurale o constituie generalizarea aplicării managementului dedicat al relaţiei cu clienţii şi segmentarea puternică a clientelei. Activitatea corporate are în vedere cinci segmente principale de clienţi: Clienţi Mari ai Grupului (GLC), Clienţi Mari pe plan local, Municipalităţi mari, Real Estate şi IMM-uri, şi Mici Municipalităţi. Primele patru segmente sunt gestionate la nivel central, cu cooperare pe plan regional sau local, după caz.

BCR are o reţea de 52 de centre de afaceri pentru IMM

Banca Comercială Română avea, la 26 iulie, 52 de centre de afaceri pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi municipalităţi, amplasate în cele mai importante zone de business din judeţe României, au anunţat, ieri, oficiali ai băncii. Şase centre de afaceri funcţionează în Bucureşti, iar în şase judeţe există câte două centre (Suceava, Cluj, Mureş, Harghita, Argeş, Vaslui) pentru asigurarea unei legături mai bune cu clienţii. Centrele oferă servicii personalizate, în funcţie de solicitările specifice ale clientului.

BCR: Plecarea lui Dan Bunea ne-a surprins

Oficialii Băncii Comerciale Române sunt în continuare surprinşi de decizia unuia dintre vicepreşedinţii importanţi ai instituţiei de a părăsi postul în plin proces de integrare a BCR în Grupul "Erste Bank". Anunţul plecării din bancă, făcut în urmă cu o lună de Dan Bunea, vicepreşedinte responsabil cu tranzacţii pe pieţele de valori, a luat prin surprindere conducerea "Erste Bank", acţionarul majoritar al BCR.

Martin Skopek, vicepreşedinte al Diviziei de Retail Banking, membru în Consiliul de Administraţie din partea Grupului "Erste Bank", a declarat: "Decizia lui Dan Bunea ne-a surprins pe toţi. Acest lucru nu este fericit pentru BCR. Am discutat cu dânsul, am încercat să-i schimbăm decizia, dar el şi-a păstrat opţiunea de a pleca". Oficiali ai BCR au precizat că Dan Bunea va rămâne în funcţie până la 1 august. Skopek a menţionat că, deocamdată, nu există niciun candidat pentru postul lui Bunea, însă acesta va fi ocupat.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb