Be Igloo: Băncile au mai redus dobânzile creditelor ipotecare

C.P.
Companii #Imobiliare / 22 iunie 2010

Mişcarea BNR de a reduce dobânda de politică monetară la 6,5%, un minim istoric, a determinat reacţia băncilor care au început treptat să coboare dobânzile pretinse pentru creditele ipotecare. Astfel, creditele ipotecare clasice au ajuns la o dobândă medie de ceva mai mult de 7%, uşurând accesul publicului la creditarea ipotecară.

Pentru creditele ipotecare în euro pe o perioadă de 30 de ani dobânda cerută de bănci a scăzut cu 1%-1,5%. Reacţia băncilor şi uşoara ieftinire a creditării se datorează şi semnalelor primite din partea publicului, al cărui interes pentru achiziţionarea de locuinţe a crescut, chiar dacă ecnomia încă suferă.

"Era cazul ca băncile să înceapă să dea semne de trezire. Până la urmă esenţa existenţei lor este creditarea economiei, iar anul trecut, acest lucru a fost aproape ignorat. E firesc ca bancherii să fie precauţi din cauza devalorizărilor proprietăţilor provocate de criză, dar trebuie să-şi asume şi nişte riscuri. Nu poţi aştepta la infinit", arată Nimrod Zvik, directorul de marketing al Be Igloo.

În condiţiile în care cei mai mulţi dintre dezvoltatori au frânat lucrările tocmai din cauza lipsei de finanţare, există riscul ca, într-un viitor apropiat, preţurile locuinţelor să crească tocmai din cauza ofertei scăzute. "Dacă nimeni nu construieşte pentru că băncile nu finanţează nici dezvoltatorii şi nici cumpărătorii, odată cu relansarea economică, care va apărea mai devreme sau mai târziu. Oferta va tinde spre zero, iar preţurile vor creşte permiţând apariţia speculatorilor care vor provoca o nouă bulă pe piaţă", este de păerere Nimrod Zvik.

Be Igloo a iniţiat un parteneriat cu Bank of Cyprus în vederea finanţării clienţilor săi, încercând să ofere diverse opţiuni acestora, în funcţie de situaţia veniturilor obţinute.

Obiectul parteneriatului dintre cele două companii îl constituie găsirea de soluţii optime atât pentru clienţii Romania Invest, care au nevoie de finanţare, cât şi pentru clienţii Bank of Cyprus, care au intenţia să cumpere o locuinţă nouă şi au obţinut finanţare. Totodată, cei doi membri ai parteneriatului atrag atenţia asupra costurilor ascunse care încă se mai regăsesc la unele bănci şi îi îndeamnă la transparenţă pe toţi cei implicaţi în procesul de creditare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7307
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3612
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.7818

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
contragarantare.ro
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb