BEATA SZYDLO: "Polonia poate reconstrui o Europă a valorilor"

V.L.
Internaţional / 27 decembrie 2017

Beata Szydlo (Sursa foto: Facebook)

Beata Szydlo (Sursa foto: Facebook)

Europa este marcată de o multitudine de diverse probleme şi există o îndepărtare radicală de valori, dar Polonia poate reconstrui o Europă a valorilor, a estimat vicepremierul polonez Beata Szydlo, transmite agenţia de presă PAP.

Într-un interviu acordat cotidianului Nasz Dziennik, Szydlo - fostă şefă a guvernului de la Varşovia - a spus că cei care "nu sunt de acord cu o Polonie puternică" o descriu ca fiind intolerantă.

Beata Szydlo a făcut aluzie la recenta decizie a Comisiei Europene de a lansa procedura de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, articol ce prevede cazurile în care un stat membru poate fi privat de dreptul de vot în Consiliu, precizează Agerpres.

''Europa trebuie să lupte pentru a-şi salva rădăcinile creştine şi identitatea. Astăzi, mulţi lideri de opinie încă se tem să spună acest lucru tare şi răspicat. Este timpul să ne alegem direcţia pentru viitor - dacă Uniunea Europană urmează să reflecte viziunea părinţilor săi fondatori sau dacă vom merge în direcţia opusă'', a încheiat numărul doi în executivul de la Varşovia.

Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută lansarea procedurii de activare a articolului 7 al Tratatului de la Lisabona, în legătură cu temerile privind statul de drept în Polonia. Această procedură este declanşată atunci când se constată că un stat membru se află în riscul de încălcare gravă a valorilor UE şi ea poate duce la sancţiuni contra ţării respective.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. este, daca nu singurul, printre putinele media care publica si opinia oficialilor polonezi privind situatia din tara lor. Felicitari, jurnalism obiectiv si profesionist!!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb