Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, a declarat că în opinia sa sunt de patru ori mai multe cazuri de COVID-19 decât cele raportate, estimând numărul acestora la 20.000 zilnic.
Anul trecut, aveam în noiembrie 10.000 de cazuri pe zi şi 1.000 de oameni în terapie intensivă, dar mai puţine decese. Acum avem în jur de 5.000 de cazuri pe zi, aproape 1.500 de oameni în terapie intensivă şi decese multe, aproape 200 în zilele cu cifre tragice. În realitate câte cazuri noi credeţi că există? a fost întrebată dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti, în emisiunea "În faţa ta" de la Digi24.
"Eu cred că sunt de patru ori mai multe decât cele raportate. Părerea mea e că da, sunt 20.000 de cazuri pe zi", a răspuns managerul Institutului "Marius Nasta" din Bucureşti.
Medicul a declarat la Digi24 că în opinia sa, sunt schimbări în boala COVID care o fac mai agresivă. "Anul trecut aveam un tablou: debutul bolii, după 6-7 zile pacientul avea evoluţie către formă critică, acel procent de 5%. În acest moment, avem o categorie de pacienţi care ajung să stea acasă până în ziua a 12-a, a 13-a, care au saturaţii normale la domiciliu şi care ajung, la finalul perioadei, când le scade saturaţia şi se simt rău, să vină la spital şi au nevoie de o concentraţie foarte mare de oxigen şi o admisie extrem de rapidă spre o soluţie de ventilaţie. Şi sunt mulţi, avem între 8 şi 10 pacienţi pe care îi îngrijim pe secţie împreună cu medicul de terapie intensivă, situaţie pe care nu am avut-o anul trecut", a spus Beatrice Mahler. Medicul a adăugat că pacienţii fac şi complicaţii diferite faţă de cele întâlnite anul trecut, informează Digi24.
Pe de altă parte, întrebată ce a concluzii a tras din discuţiile cu colegi din alte ţări, managerul spune că în alte ţări s-a testat mai mult, iar testarea a permis ca acel procent de cazuri critice sau cazuri care au necesitat spitalizare să fie mai mic. Datele care sunt publicate în acest moment indică, practic, că procentul de persoane cu forme moderate sau severe a rămas cam la fel în alte ţări, conform Digi24. "Dacă facem la noi procentul de persoane care sunt internate raportat la cazurile care sunt diagnosticate, lucrurile nu stau deloc bine, adică la noi procentul este mai mare", a explicat Beatrice Mahler.
"Dacă ne uităm puţin la tipurile de tulpini care circulă în România, şi aici există o diversitate, pentru că într-adevăr avem tulpina britanică, dar avem mutaţii care sunt ale tulpinii britanice, plus că avem în circulaţie şi alte tulpini care ridică suspiciunea eficienţei vaccinului. Eu cred că este o combinaţie de tulpini care circulă, tulpini care creează o paletă diferită de simptome şi pe care nu avem cum s-0 evidenţiem fără secvenţiere genică la un nivel mult mai crescut sau măcar pentru cazurile acestea", a arătat Beatrice Mahler.
1. Sunt de 10x mai multe
(mesaj trimis de Cristian în data de 11.04.2021, 09:35)
Sunt de 10x mai multe, pentru că testul in Romania nu este gratuit și pentru că lumea nu vrea sa se testeze din cauza masurilor hitleriste, asta e realitatea. Până acum oamenii care s-au testat de buna voie au ajuns legați de pat în spitalele pușcării - asta "se face că nu intelege" doamna Mahler și alți corifei și fascismului mondial pe baze medicale.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2021, 10:47)
eu cred ca tanti blonda din articol e platita sa sperie lumea
ea, marinescu, arafat, toti astia.... unele si aceleasi persoane (imi cer scuze... nu-s persoane... "personaje") vin cu texte de speriat cei ce poarta pe umeri nu capete ci wc-uri unde marile trusturi mediatice si Sistemul isi rezolva...nevoile.
tampenii destinate celor ce au nevoie de informatii de la Sistem pentru a-si da seama pe ce lume traiesc ca ei nu pot rationa de unii singuri, ca e prea greu.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 11.04.2021, 13:14)
Eu nu cred , sunt sigur că aveți probleme cu ....mansarda
Sunteți doctori ?
Să vă ocupați de meseria voastră !