BEATRICE MAHLER, MANAGERUL INSTITUTULUI MARIUS NASTA: ''Pacienţii nevaccinaţi, infectaţi cu varianta Delta, au mai multă nevoie de spitalizare decât cei infectaţi cu alte tulpini''

G.U.
Miscellanea / 30 iunie 2021

''Pacienţii nevaccinaţi, infectaţi cu varianta Delta, au mai multă nevoie de spitalizare decât cei infectaţi cu alte tulpini''

Medicul Beatrice Mahler, şefa Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti, avertizează că, dacă vom fi loviţi de un val patru al pendemiei, situaţia va fi dificilă în localităţile unde rata de vaccinare este scăzută, informează Agerpres. Aceasta atrage atenţia că şi persoanele vaccinate pot transmite coronavirusul şi că, din datele existente, varianta Delta a coronaviruslui necesită mai multă asistenţă medicală în rândul pacienţilor nevaccinaţi decât celelalte variante.

"Valul patru devine o certitudine în foarte multe state care nu sunt foarte departe de România. Vedem Rusia, care se confruntă cu un val de infectări, Marea Britanie, Spania, începe să crească numărul de cazuri şi în Italia şi Germania, cu tulpina Delta, şi se pare că sunt câteva focare şi în Grecia. E o realitate pe care o aşteptam, probabil, cu toţii, dar nu trebuie să uităm că şi aceste state, care se confruntă acum cu acest val de infectări au populaţie vaccinată", a declarat Beatrice Mahler astăzi, la Digi24.

Aceasta spune că există o diferenţă clară de vulnerabilitate în faţa tulpinii Delta a coronavirusului între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate. În cazul acestora din urmă, varianta Delta este mai agresivă decât celelalte variante.

"Ce e bine în Marea Britanie este că persoanele infectate nu ajung să preseze sistemul de sănătate, pentru că formele de boală la persoanele vaccinate sunt mult mai uşoare. Însă asta nu înseamnă că ele nu pot transmite infecţia persoanelor nevaccinate, iar cei care sunt nevaccinaţi şi au o infectare cu varianta Delta se pare că au nevoie de asistenţă medicală în procent mult mai mare decât la celelalte tulpini", a mai precizat dr. Mahler.

Beatrice Mahler atrage atenţia asupra valului de infectări din alte ţări, cu un grad mai mare de vaccinare şi spune că la noi situaţia ar fi dificilă, notează sursa citată.

"(Valul patru - n.r.) cu siguranţă poate fi mai sever dacă ajunge în localităţi unde rata de vaccinare este scăzută, unde nu reuşim să convingem populaţia că vaccinul protejează, că până la urmă vaccinul salvează viaţa celui care este vaccinat şi are acest bagaj de anticorpi. Nu trebuie să ne relaxăm în această perioadă în care avem, într-adevăr, un număr foarte mic de cazuri, dar este îngrijorător ce se întâmplă în state unde populaţia este deja vaccinată şi care ajung să se confrunte cu acest val de infectări", a afirmat Beatrice Mahler, făând apel la oameni să se vaccineze.

"Nu vom fi luaţi prin surprindere (de valul patru - n.r.). Şi în acest moment în Institutul Marius Nasta avem paturi dedicate pacientului COVID, chiar dacă au fost reduse foarte mult, conform legislaţiei, avem un plan de revenire rapidă la numărul mare de paturi dacă situaţia o va impune. Însă faţă de celelalte două valuri avem avantajul vaccinului, avantaj pe care ar trebui să-l folosim", a precizat dr. Mahler.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. cei sponsorizati de producatorii de medicamente si vaccinuri , nu sint credibili ! daca eu primesc bani la ong soros , normal ca spun ca bosorogul este frumos si in putere , e asa greu de inteles ?

    Eu citesc dintr-un studiu publicat acum o saptamana de:

    The Safety of COVID-19 Vaccinations—We Should Rethink the Policy 

    by Harald Walach 1,2,3,*,Rainer J. Klement 4OrcID andWouter Aukema 5OrcID 

    Poznan University of the Medical Sciences, Pediatric Hospital, 60-572 Poznan, Poland 

    Department of Psychology, University of Witten/Herdecke, 58448 Witten, Germany 

    Change Health Science Institute, 10178 Berlin, Germany 

    Department of Radiation Oncology, Leopoldina Hospital, 97422 Schweinfurt, Germany 

    Independent Data and Pattern Scientist, Brinkenbergweg 1, 7351 BD Hoenderloo, The Netherlands 

     

    Nu este inca peer reviewed pentru ca tocmai a fost publicat. Dar uite ce concluzie rezulta: 

     

    "For three deaths prevented by vaccination we have to accept two inflicted by vaccination. Conclusions: This lack of clear benefit should cause governments to rethink their vaccination policy." 

    Pentru a preveni trei decese de Covid prin vaccinare, trebuie sa acceptam doua decese in urma vaccinarii. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb