Belarusul acuză Polonia de agresarea migranţilor

G.B
Internaţional / 10 noiembrie 2021

Belarusul acuză Polonia de agresarea migranţilor

Autorităţile belaruse au acuzat astăzi Polonia de agresarea a patru migranţi la frontieră, în contextul crizei migraţiei, care a creat tensiuni între Minsk şi Occident, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Având în vedere numeroasele răni de pe corpul migranţilor, forţele de ordine poloneze i-au tratat cu brutalitate şi i-au alungat peste gardul de sârmă ghimpată de la frontiera cu Belarus", susţin grănicerii belaruşi. Aceştia au precizat pe contul lor de Telegram că este vorba de patru bărbaţi kurzi descoperiţi marţi noaptea într-un adăpost improvizat, în apropierea frontierei.

La Minsk au fost date publicităţii imagini cu mai multe corturi luminate de focuri de lemne, aproape de graniţă; pot fi văzuţi trei bărbaţi cu mâinile sau feţele pline de sânge.

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a declarat miercuri postului public de radio PR1, preluat de Reuters, că noaptea au loc numeroase tentative de trecere ilegală a frontierei Poloniei, dinspre Belarus. Noaptea trecută "nu a fost calmă", a spus el, precizând că din informaţiile pe care le deţine toate tentativele au fost împiedicate.

La frontiera belarusă sunt blocaţi în prezent mii de migranţi care încearcă să intre în Polonia, pe o vreme foarte rece. De ambele părţi ale graniţei au fost desfăşurate trupe.

De câteva luni, statele europene acuză regimul de la Minsk că eliberează intenţionat, cu scopul de a destabiliza Uniunea Europeană, vize de tranzit pentru migranţii proveniţi în majoritate din Orientul Mijlociu.

Oficiali de la Bruxelles afirmă că preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, alimentează criza pentru a răspunde sancţiunilor impuse regimului său, după reprimarea mişcărilor de opoziţie declanşate în urma realegerii sale controversate din 2020. Premierul polonez Mateusz Morawiecki l-a acuzat marţi pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, principalul aliat al lui Lukaşenko, de instigarea valului de migranţi.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. o alta metoda "brevetata" de comunisti de a "sparge" uniunea europeana ? ("sparge uniunea europeana"- termen scapat de Dodon inainte de Brexit)

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb