Belgia, cu 3 reactoare oprite din 7, pierde jumătate din producţia de energie

V.B.
Internaţional / 16 august 2014

Al treilea reactor nuclear a fost oprit, joi, în Belgia, din cauza unei scurgeri de ulei, şi nu va fi disponibil până la sfârşitul anului, a anunţat joi grupul belgian Electrabel (GDF Suez), care administrează parcul de 7 reactoare ale ţării care, până în prezent, a pierdut 3 gigawaţi, dintr-o capacitate totală de 5,7 gigawaţi a celor două centrale, informează AFP.

Deocamdată, guvernul de la Bruxelles nu ştie pe ce capacitate se va putea baza la intrarea în iarnă. Sectorul nuclear furnizează 55% din electricitatea consumată în Belgia.

Reactorul numărul 4 al centralei nucleare de la Doel, în apropiere de Anvers, a fost oprit pe 5 august, din cauza unei scurgeri de ulei. "Primele rezultate disponibile indică pagube importante la nivelul turbinei de înaltă presiune. Pe baza acestei analize parţiale, se pare că unitatea Doel 4 nu va fi sigur disponibilă înainte de 31 decembrie 2014", a anunţat grupul într-un comunicat.

Alte două reactoare (numărul 3 al centralei din Doel şi numărul 2 al centralei din Tihange, în apropiere de Lige), sunt oprite din 25 martie. Ele fuseseră deja închise timp de un an (iunie 2012 - iunie 2013), după descoperirea a mii de microfisuri în cuve. Repornirea lor nu este prevăzută înainte de toamna acestui an.

Regatul şi-a planificat o renunţare treptată la sectorul nuclear odată cu oprirea definitivă a celor şapte reactoare ale sale în perioada 2015-2025, perioadă în care vor atinge vechimea de 40 de ani. Totuşi, acest plan a trebuit să fie adaptat, din cauză că reactoarele cele mai recente sunt primele care dau semne de deficienţă, determinând prelungirea duratei de viaţă a celor mai vechi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb