Belgia suspendă vaccinarea anti-Covid cu serul Johnson&Johnson a persoanelor cu vârste de sub 41 de ani

J.P.
Internaţional / 27 mai 2021

Belgia suspendă vaccinarea anti-Covid cu serul Johnson&Johnson a persoanelor cu vârste de sub 41 de ani

Belgia a anunţat miercuri că suspendă vaccinarea cu vaccinul pentru Covid-19 al Johnson&Johnson a persoanelor cu vârste de sub 41 de ani, în urma decesului unei femei de 37 de ani, primului din Europa provocat de efecte secundare grave asociate acestuia, transmite Reuters, citat de G4media.

"Conferinţa interministerială a decis să administreze temporar vaccinul Janssen populaţiei generale de la vârsta de 41 de ani, în aşteptarea unei analize mai detaliate a raportului beneficiu-risc de către EMA (Agenţia Europeană a Medicamentului)", au afirmat ministrul Sănătăţii din Belgia şi şapte omologi regionali, într-un comunicat.

EMA, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană, a anunţat că analizează "primul deces raportat", al unei femei de 37 de ani din Belgia, care a suferit de un cheag de sânge cu trombocite scăzute, o afecţiune asociată anterior cu vaccinarea.

Agenţia a adăugat că a cerut companiei americane să efectueze o serie de studii suplimentare pentru a evalua o posibilă legătură între vaccin şi cazul rar de coagulare.

J&J a afirmat că siguranţa produselor sale este preocuparea sa cea mai importantă şi că EMA a lăsat la latitudinea statelor membre UE să decidă cu privire la utilizarea vaccinului, ţinând seama de cât de repede s-a răspândit virusul şi dacă sunt disponibile vaccinuri alternative.

"Întrucât pandemia globală continuă să devasteze comunităţile din întreaga lume, credem că un vaccin pentru Covid-19 uşor transportabil, cu o singură doză, cu protecţie demonstrată împotriva mai multor variante, poate ajuta la protejarea sănătăţii şi siguranţei oamenilor de pretutindeni", a afirmat compania într-un comunicat.

Femeia a murit pe 21 mai, după ce a fost internată la spital cu tromboză severă şi deficit de trombocite, potrivit comunicatului ministerului belgian. Ea fost vaccinată prin angajatorul ei, în afara campaniei oficiale de vaccinare belgiene.

Belgia a administrat până în prezent aproximativ 40.000 de vaccinuri ale J&J, 80% dintre acestea unor persoane cu vârste de peste 45 de ani, se arată în comunicat.

EMA a arătat că în UE au fost administrate peste 1,34 milioane de doze ale vaccinului dezvoltat de J&J.

J&J a declarat, pe 20 aprilie, că va relua lansarea vaccinului Covid-19 în Europa, cu un avertisment pe etichetă, după ce a solicitat ţărilor, inclusiv Belgia, să întrerupă utilizarea acestuia pe fondul îngrijorărilor cu privire la posibilele legături între vaccin şi cazuri rare de formare a cheagurilor de sânge.

Potrivit companiei, că nu s-a stabilit o relaţie cauzală clară între vaccin şi cheaguri.

Luna trecută, EMA a găsit o posibilă legătură între vaccin şi problemele rare de coagulare a sângelui la adulţii care au fost vaccinaţi în Statele Unite, dar a susţinut beneficiile generale în raportul cu riscurile. C

Vaccinul cu o singură doză al companiei Janssen este utilizat în principal în Belgia, pentru vaccinarea la domiciliu a persoanelor în vârstă şi a unui număr de grupuri vulnerabile, inclusiv persoanele fără adăpost şi migranţii fără acte.

Majoritatea ţărilor din UE utilizează vaccinul J&J, dar Danemarca l-a exclus din programul său de vaccinare, iar Italia şi-a limitat utilizarea la persoanele în vârstă.

Statele Unite au reluat utilizarea vaccinului în aprilie, după o pauză de 10 zile pentru a investiga legătura cu cheagurile de sânge extrem de rare, dar potenţial letale.

La începutul acestei luni, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a declarat că a găsit o "asociere cauzală plauzibilă", după identificarea a 28 de cazuri în rândul celor peste 8,7 milioane de persoane care au primit vaccinul J&J.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Înainte de vaccinul anti-COVID, fiul ei era un atlet sănătos - acum are tromboză venoasă cerebrală și "abia poate merge", spune mama sa  

    La o zi după ce a primit vaccinul Pfizer-BioNTech COVID, Everest Romney s-a îmbolnăvit. La cinci zile după ce a fost vaccinat, tânărul în vârstă de 17 ani a fost spitalizat când medicii au descoperit două cheaguri de sânge pe creier, relatează The Defender. 

     

    Mama lui Everest, Cherie Romney, i-a spus președintelui Asociației pentru Apărarea Sănătății Copiilor, Robert F. Kennedy, Jr., în cadrul emisiunii "RFK Jr. The Defender Podcast", că fiul ei, jucător de baschet la liceul Corner Canyon High School din Draper, Utah, era un copil atletic și foarte sănătos, care se afla în plin sezon de recrutare pentru echipa de baschet a școlii sale. 

    Acum, adolescentul abia mai poate merge. La 24 de ore după ce a primit vaccinul, Everest a început să se confrunte cu o "cantitate exorbitantă" de durere și umflături la nivelul gâtului, care își aveau originea în aceeași parte în care a primit vaccinul. Cherie și-a dus fiul la medicul pediatru, care l-a diagnosticat pe adolescent cu o întindere musculară.  

    Doctorul a fost "destul de disprețuitor", a spus Cherie. "Am fost trimiși acasă". Dar la 24 de ore de la vizita medicului, Everest a avut "una dintre cele mai grave migrene pe care le-a avut vreodată". A durat fără oprire timp de câteva zile înainte ca Cherie să-și ducă fiul la urgențe. 

    Everest, care între timp a fost externat și se află într-o stare stabilă, a fost diagnosticat cu două cazuri de tromboză venoasă cerebrală sinusală, un tip rar de cheag de sânge care împiedică sângele să se scurgă din creier. 

    Soțul lui Cherie, care a primit vaccinul Moderna, a avut o reacție adversă severă similară. El a fost spitalizat cu un infarct pulmonar și a pierdut aproximativ un sfert din plămân, permanent, a spus Cherie. O radiografie a arătat că avea peste 100 de cheaguri de sânge în plămâni, a spus ea. De asemenea, el a fost externat între timp și se află într-o stare stabilă. 

    Cherie i-a spus lui Kennedy că, deși nu este anti-vaccinistă, cu toate acestea, ea îi încurajează pe ceilalți să cântărească recompensele în raport cu riscurile potențiale atunci când decid dacă să facă sau nu vaccinul COVID. 

    Cherie a spus: 

    "Cred că există unele persoane care ar fi tentate să creadă că sunt o anti-vaxxer masivă sau să respingă mesajul meu. În realitate, trebuie doar să adunăm toate informațiile. S-ar putea să nu știți suficient de multe în acest moment. S-ar putea să nu o distribuim în siguranță în acest moment, mai ales dacă o distribuie copiilor." 

    CONCLUZIE: Doar prostii, ignorantii si spalatii pe creier se vaccineaza anti-Covid, in timp ce oamenii normali fug de vaccinurile astea criminale, "ca Dracul de tamaie"!! 

    1. Tu nu ești ăla care înjură ca bolnavul la ușa salonului de psihiatrie? Mai lasă-ne cu concluziile tale și vezi-ți de treaba ta, dacă ai așa ceva.

      Cine vrea să se vaccineze se vaccinează, cine nu nu. De riscuri și beneficii se ocupă oamenii care știu să analizeze problema în mod lucid.

      Te-a bagat cineva in seama, bai boratura, sau te bagi de unul singur in seama? Nu era acum, ora ta de masturbare cu ambele tale amante, mana stanga si cea dreapta? Probabil ca de la atata "terapie cu palmele", ai ajuns cu creierul cat o minge de ping-pong!

    Un deces la 2 000 de vaccinari sub 45 de ani? POFTIM? Acest vaccin a primit apobarea ca si celelalte.

    Va readuc aminte de bilantul publicat de Guvernul UK. Pentru grupa de varsta 20-40 de ani, vaccinul genera la fel de multe neplaceri de sanatate (inclusiv decese) ca si virusul. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb