Belgia urmează să suprime înscrierea genului în cărţile de identitate

S.B.
Internaţional / 30 noiembrie 2021

Belgia urmează să suprime înscrierea genului în cărţile de identitate

Guvernul belgian urmează să suprime înscrierea genului în cărţile de identitate, pentru a face posibilă înregistrarea persoanelor "nonbinare", informează news.ro.

Guvernul federal al lui Alexander de Croo s-a angajat să lupte împotriva "inegalităţilor de gen", iar ministerele Justţiei şi Afacerilor Interne au pregătit un proiect de lege în vederea suprimării categorilor binare bărbat sau femeie, considerate "neconstituţionale" în Belgia.

"Vrem să punem în aplicare acest lucru rapid", declară o purtătoare de cuvânt a secretarei de stat însărcinate cu Egalitatea genurilor, egaltatea şanselor şi diversitatea Sarah Schlitz, Jessika Soor,.

Dispoziţiile unei legi "transgen" de la 25 iunie 2017 au fost catalogate drept extrem de "constrângătoare" şi "discriminatorii" de către Curtea Constituţională belgiană.

În 2019, Curtea a cenzurat parţial această lege, stabilind că nu le permte persoaneor "nonbinare (persoane care nu se identifică nici bărbaţi şi nici femei) să se înregistreze ca atare", potrivit cotidianului belgian de limbă olandeză De Standaard.

Guvernul belgian a propus mai întâi genul "X" persoanelor care nu se recunosc în opţiunile "masculin" sau "feminin".

Până la urmă, Executivul belgian a decis să suprime complet înscrierea sexului în cartea de identitate, potrivit unei note politice cu privire la anul 2022, trimisă de către Guvern Curţii.

Ministerul Afacerilor Interne urmează să analizeze aspecte tehnice cu privire la consecinţele unei asemenea suprimări asupra călătoriei cetăţenilor belgieni şi cu privire la distribuirea acestei noi cărţi de identitate.

Guvernul reflectează, apoi, la o înregstrare a genului într-un "mod care să includă", scrie De Staandard.

Acest lucru ar putea fi realizat prin intermediul unui "al treilea sex", a unui sex "nonbinar" sau în alt fel, potrivit publicaţiei.

În acest sens, Guvernul se angajează la o dezbatere socială largă cu experţi, precum Institutul Egalităţii Femeilor şi Bărbaţilor (IGVM), în cadrul unor audieri în Parlament.

Începând de la 1 ianuarie 2018, persoanele transsexuale din Belgia îşi pot modifica în mod oficial sexul civil şi prenumele, fără să răspundă unor condiţii medicale.

"Pentru a-şi modifica sexul civil, este de ajuns ca persoana transsexuală să fie intim convnsă de faptul că sexul său de la naştere nu corespunde felului profund în care îşi simte genul", precizează serviciul public federal belgian.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce sa vrei de la toaleta publica care e capitala belgiei si nu intamplator sediul ue ?

    Daca acolo wc_ul e pe strada la vedere fara usa -si nu e o figura de stil ci o realitatea care se poate vedea de oricine trece pe acolo - cum sa nu imbratisezi toate minoritatile de toate genurile ... 

    Scarbos si ziceti ca asa e viitorul nostru fericit, printre genuri de toate genurile, migranti si fara Craciun? 

    Ma intreb asa daca domana, pardon fara gen , Ursula -presedinte CE ajunge sa tina un discurs printre puscariasi o sa le spuna conform directivelor ei , stimati colegi? 

    Ce perspectiva minunata!!!!!!!

    1. Sunt niste stricati,au luat locul olandezilor.Problema este ca ne vor impune si noua iar politicienii astia slugarnici cu ei dar nemernici cu noi,poporul lor,se vor conforma.

    Urmeaza sa spunem in loc de Craciun, chermeza :). Asa vor "alesi" de la Bruxelles

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb