BEM a solicitat încetarea distribuirii unor pliante PNL, în urma sesizării USB

Andrei Stan
Politică / 3 iunie 2016

Nicuşor Dan, candidatul Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) la Primăria Capitalei, a anunţat, pe Facebook, că Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti (BEM) a solicitat oprirea distribuirii unor pliante împărţite de Partidul Naţional Liberal, după ce USB a reclamat faptul că acestea conţin informaţii defăimătoare.

"Acum este oficial. Flyerul denigrator dat de PNL zilele trecute este ilegal. Domnule Predoiu, aţi reuşit să încălcaţi şi legea în această campanie.(...) Să vă fie ruşine, domnule Predoiu!", a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Acesta a ataşat procesul verbal şi hotărârea Biroului Electoral al Municipiului Bucureşti - Circumscripţia Electorală nr. 42.

"În urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti - Circumscripţia Electorală nr. 42, a apreciat întemeiată în parte plângerea formulată de Uniunea Salvaţi Bucureştiul, constatând caracterul denigrator al materialelor publicitare distribuite de PNL. Pe cale de consecinţă, s-au hotărât retragerea de la distribuire a materialelor de propagandă electorală, precum şi interzicerea publicării în presa scrisă de către PNL Bucureşti a materialelor defăimătoare", se arată în hotărâre.

Pe flyer figurau mesajele "Spuneţi Nu blatului Firea - Nicuşor Dan" şi "Opriţi pandelizarea Bucureştiului", iar în conţinutul lui se făceau afirmaţii conform cărora: cei doi candidaţi ar fi uniţi de sprijinul şi datoriile faţă de "rechinii" imobiliari care le finanţează activităţile; Nicuşor Dan ar da Bucureştiul pe mâna lui Pandele; va fi premiat cu postul de viceprimar PSD; ar da un miliard de euro pe mâna corupţilor PSD; Gabriela Firea ar fi "naşa mafiei PSD": "clanul Pandele - stăpânul absolut al oraşului Voluntari". Flyerul conţinea şi o reprezentare grafică a unei caracatiţe împreună cu imaginea Gabrielei Firea şi a unor membri PSD, potrivit hotărârii.

"S-a apreciat că prezentarea grafică este mincinoasă şi de natură a induce în eroare electoratul, de a aduce prejudicii grave de imagine USB şi candidatului Nicuşor Dan. Mai mult, prin producerea şi distribuirea acestor pliante, petentul USB a concluzionat în sensul că se încalcă de către PNL Bucureşti drepturile nepatrimoniale ale candidatului Nicuşor Dan la onoare, demnitate, imagine şi viaţă privată, prin formularea de afirmaţii denigratoare, defăimătoare şi mincinoase", se mai arată în hotărâre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb