BEN LAIDLER, ANALIST ETORO: ''Politica monetară a Fed declanşează volatilitate, dar pieţele sunt bine susţinute''


Piaţa de Capital / 20 august 2021

''Politica monetară a Fed declanşează volatilitate, dar pieţele sunt bine susţinute''

Rezerva Federală a SUA a anunţat o intensificare a discuţiilor cu privire la momentul şi modul în care va reduce programul de achiziţie de obligaţiuni de 120 de miliarde de dolari pe lună, simultan cu publicarea procesului verbal al şedinţei sale din iulie. Această perspectivă privind reducerea sprijinului de politică monetară, creşterea randamentelor obligaţiunilor şi o eventuală creştere a ratei oficiale a dobânzii cheie, aflată în prezent la zero, au contribuit la neliniştea investitorilor şi la slăbirea pieţelor de acţiuni.

Dezbaterea Fed privind reducerea programului de achiziţii de obligaţiuni va continua în cadrul simpozionului de săptămâna viitoare de la Jackson Hole, urmând ca o decizie oficială să fie luată încă de la şedinţa Fed din 22 septembrie, iar punerea în aplicare să înceapă până la sfârşitul anului.

Este de aşteptat o creştere a volatilităţii, dar considerăm că perspectivele pieţei sunt pozitive şi bine susţinute. Fed se îndreaptă încet şi transparent către această schimbare de politică. Pieţele şi-au demonstrat rezistenţa în situaţii similare, cum ar fi "taper tantrum" din 2013 şi creşterea randamentului obligaţiunilor din primul trimestru al acestui an. Redresarea puternică a economiei şi a câştigurilor compensează potenţiala înăsprire a politicii monetare şi scăderea evaluărilor.

De ce marjele de profit pot rămâne atât de ridicate< / >

ALIMENTAREA CÂŞTIGURILOR: Marjele de profit ale companiilor din S&P 500 au urcat la un nivel record de 13% în ultimul trimestru şi sunt esenţiale pentru seria de profituri surprinzătoare care împing pieţele în sus. Aceasta este şi motivul pentru care mulţi sunt atât de prudenţi în ceea ce priveşte creşterea viitoare a profiturilor: marjele ridicate sunt nesustenabile şi vor fi afectate de creşterea costurilor şi de inflaţie. Nu sunt de acord din trei motive: 1) observăm că presiunile asupra costurilor ating acum punctul maxim (a se vedea graficul) şi sunt mai mult decât compensate de revenirea veniturilor, 2) o pondere în creştere a sectorului tehnologic continuă să stimuleze structural marjele S&P 500 şi 3) segmentele de "redeschidere", de la hoteluri la companii aeriene, abia au început să recupereze marjele slabe.

PRESIUNI NEÎNŢELESE: Consider că presiunile asupra costurilor companiilor ating apogeul acum - nu anul viitor - şi sunt compensate astăzi de creşterea puternică a veniturilor. Acest lucru este reprezentat prin diferenţa dintre preţurile de producţie (costurile de fabricare a unui produs) şi preţurile de consum (costurile de vânzare a unui produs). Un mesaj asemănător se observă din datele privind indicele anticipativ al directorilor de achiziţii privind preţurile de intrare în creştere, minus preţurile decalate ale producţiei. Consider că marjele sunt susţinute atât de presiunile asupra costurilor care îşi ating maximele, cât şi de o creştere mai puternică a PIB-ului, care este prognozată la 6,2% în acest an şi la 4,2% anul viitor, mai mult decât dublu faţă de estimarea de creştere a PIB-ului pe termen lung de 1,9% a Fed.

MARGINI SECTORIALE: O parte din marjele mai mari ale S&P 500 sunt structurale. Sectorul tehnologic (XLK) are marje de profit de 21%, cele mai mari dintre toate, iar acesta este cel mai mare sector în prezent. În ultimul deceniu, ponderea sa a crescut cu aproximativ 50% şi va continua să crească. În al doilea rând, mai multe sectoare care se "redeschid", cum ar fi cel industrial (XLI), cel al bunurilor de consum discreţionar (XLY) şi cel energetic (XLE), au marje încă scăzute, care urmează să se redreseze pe măsură ce economiile globale se redeschid.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. ...

    1. ...

      Imi elimin singur comentariile data viitoare. Multumesc frumos!

      Slugă a căpușei ,nu mai ataca autorii de articole ,citește și comentează articolul in sine.Sau te afli in categoria celor prosti(înceți de minte) ,care citesc și nu înțeleg ce citesc ?!Marș de aici ,du-te in lumea ta!!!

      Nici macar nu stii ce-am comentat, dar ma ataci cu spume.

      Bravo, moftangiule! 

      Sti tu bine de cine te-ai speriat ca a scris articolul ,te bântuie….,marș de aici câine !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb