Benedek susţine că UDMR primeşte un mandat de deputat. UDMR spune că nu

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 23 ianuarie 2009

Problemele interne ale UDMR în cazul "Benedek-Koto", departe de a fi rezolvate.

Problemele interne ale UDMR în cazul "Benedek-Koto", departe de a fi rezolvate.

Fostul candidat al UDMR în Colegiul uninominal numărul 2 Camera Deputaţilor Târgu Mureş, Imre Benedek a anunţat, printr-o serie de comunicate de presă, că instanţa Curţii de Apel Bucureşti a atribuit UDMR încă un mandat pentru Camera Deputaţilor în judeţul Mureş, în baza contestaţiei sale.

Preşedintele executiv al UDMR Mureş, Arpad Szabo a arătat, ieri, într-o conferinţă de presă, că situaţia nu e deloc aşa şi că nici Benedek, nici UDMR nu au primit vreun nou mandat de parlamentar în acest judeţ.

Deputatul UDMR Karoly Kerekes, jurist de profesie, a explicat ziariştilor că instanţa a admis în parte contestaţia formulată de Imre Benedek, adică a anulat în parte procesul de repartizare a mandatelor de deputat la nivel naţional, res­pectiv în acea circumscripţie din Africa, câştigată de Jozsef Koto, şi a respins cererea privind constatarea dreptului la alocarea unui mandat de deputat în Circumscripţia electorală numărul 2 Târgu Mureş.

Karoly Kerekes a explicat: "Deci i s-a respins această cerere, de a i se da un mandat de deputat. Iar în motivare scrie: va fi respinsă cererea privind constatarea dreptului reclamantului la atribuirea unui mandat de deputat în circumscripţia Mureş, alocarea celui de-al optulea mandat - nu vorbeşte de al nouălea - urmând să se efectueze potrivit criteriilor prevederilor lit. b, alin. 7 din Legea Electorală. Deci BEC ar trebui să facă această operaţiune, BEC-ul care nu mai există. S-ar putea chiar ca şi al optulea mandat din Mureş, indiferent că e vorba de domnul Oprişcan (Doru Oprişcan, câştigătorul în circumscripţia nr.2) sau de altcineva, să fie periclitat. S-ar putea, dar nu are cine să facă această operaţiune, pentru că BEC-ul nu mai există, şi-a încetat activitatea".

Acesta a arătat că legea electorală nu prevede ce se întâmplă în astfel de cazuri şi că legea respectivă are multe lipsuri.

Karoly Kerekes a adăugat: "Nu ştim să existe altă soluţie. Cabinetul , care îl reprezintă pe domnul Benedek, nu ştim dacă a decis să atace această hotărâre. UDMR nu e parte în proces, doar BEC. Justiţia nu are obligaţia să informeze UDMR dacă mai are sau nu un mandat, BEC ar trebui anunţat, dar care BEC? Deci justiţia nu are pe cine să anunţe. Este un caz extraordinar şi trebuie să ne dea de gândit să modificăm Legea Electorală în multe, multe privinţe".

Preşedintele executiv al UDMR, Hunor Kelemen, a precizat, ieri, într-un comunicat de presă, că organizaţia consideră inacceptabilă campania de presă iniţiată de Imre Benedek, făcând referire la comunicatul acestuia, prin care susţine că Curtea de Apel din Bucureşti ar fi admis contestaţia sa şi a decis ca mandatul lui József Kött să fie atribuit UDMR Mureş, potrivit Agerpres.

Hunor Kelemen a explicat: "Într-adevăr, în ultima sa decizie, Curtea de Apel a retras mandatul lui Koto Jozsef, însă nu i l-a oferit lui Benedek Imre. Decizia nu este una definitivă şi irevocabilă. În calitatea sa de parte, Koto Jozsef a contestat decizia Curţii de Apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. UDMR a adresat o cerere scrisă Procurorului Şef de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în care a cerut ca procurorul şef, ca autoritate de control a legalităţii, să atace decizia. Koto József a depus jurământul de deputat, parlamentul i-a validat mandatul, iar acesta nu-i poate fi retras printr-o decizie a Curţii de Apel. Potrivit Constituţiei, mandatul de parlamentar încetează în caz de deces, demisie sau incompatibilitate".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb