Bento - Intellectually Curious (BVB: BENTO), companie antreprenorială românească, specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, anunţă semnarea unui contract cu Volta X Solar Systems (Volta X), o companie locală ce furnizează soluţii la cheie pentru sisteme fotovoltaice, eficienţă energetică, sisteme de stocare a energiei şi staţii de încărcare pentru maşini electrice, conform unui comunicat remis redacţiei.
Conform comunicatului, în cadrul Volta X, Bento va implementa produsul software propriu, Bento Field Service Management (Bento FSM).
"Semnarea parteneriatului cu Volta X reprezintă accesarea unei noi industrii pentru Bento, pe care o numim "Clusterul de Service". Aceasta constituie o nişă complexă incluzând sectoare diverse precum serviciile şi mentenanţa sistemelor HVAC, securitate, sistemele fotovoltaice şi aparatura medicală. În contextul acestui cluster, am construit deja un pipeline solid pentru care avem în vedere implementarea unei soluţii cvasi-standardizate ce le va permite acestora să-şi eficientizeze şi automatizeze operaţiunile echipelor de teren. Parteneriatul cu Volta X reprezintă un reper încurajator în această direcţie şi suntem entuziasmaţi să explorăm împreună oportunităţile pe care le oferă această colaborare", a declarat Vlad Bodea, Cofondator şi Membru Consiliu de Administraţie Bento.
Implementarea Bento FSM în cadrul Volta X va conduce la eficientizarea activităţii companiei, prin gestionarea fluxului de instalare a sistemelor fotovoltaice şi optimizarea coordonării tehnicienilor aflaţi pe teren şi a tuturor activelor care aparţin Volta X. În plus, prin Bento FSM, compania va monitoriza în mod centralizat locaţiile şi clienţii, va reduce costurile şi, implicit, va creşte nivelul de satisfacţie a clienţilor.
"Viziunea de la baza Volta X stă în reducerea amprentei de carbon prin adopţia de energie solară ca soluţie integrată, pentru un viitor mai verde. Compania noastră funcţionează ca un one-stop-shop de energie 100% solară, având la bază setul complet de soluţii care să acopere procesul de regenerare şi eficientizare energetică: panouri fotovoltaice, staţii de încărcare pentru maşini electrice, sisteme de stocare a energiei şi soluţii de eficienţă energetică. În domeniul nostru, diferenţa stă în calitatea echipei interne: de la consultanţi şi ingineri specializaţi în ofertare şi proiectare, la instalatori, electricieni şi montatori avizaţi. Aşadar, o bună optimizare a fluxului de servicii si monitorizarea soluţiilor implementate sunt esenţiale pentru a atinge obiectivele vizate", a declarat Marius Antonesi, Managing Partner Volta X Solar Systems.
De-a lungul celor peste 19 ani de existenţă, Bento a investit constant în îmbunătăţirea serviciilor şi soluţiilor pe care le furnizează clienţilor locali şi internaţionali, precum şi în extinderea expertizei în domeniul IT&C. În prezent, Bento este una dintre puţinele companii de tehnologie din România care dezvoltă produse software proprii. Produsele şi soluţiile furnizate de Bento sunt utilizate de companii locale şi internaţionale care activează în domenii diverse, precum utilităţi (energie, apă, petrol şi gaze), agricultură, inginerie industrială, media, FMCG, asigurări, producţie de alimente.
Dintre soluţiile proprii dezvoltate, cele mai cunoscute sunt Bento FSM şi Bento MDM. Bento FSM este o suită de aplicaţii dedicată companiilor care livrează servicii prin intermediul echipelor distribuite în teren, digitizând, automatizând şi optimizând toate activităţile aferente. Pe cealaltă parte, Bento MDM este un sistem dedicat companiilor care administrează o flotă substanţială de dispozitive mobile, precum tablete, smartphones, POS, etc. Soluţia permite o administrare centralizată a acestor dispozitive, impunerea de politici de securitate, urmărirea dispozitivelor prin GPS, gestionarea de la distanţă a aplicaţiilor şi a setărilor, cât şi blocarea dispozitivelor pentru a fi utilizate doar în scopul intenţionat.
În primele nouă luni din 2023, Bento a înregistrat venituri din exploatare de 39 de milioane de lei, o creştere cu 103% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 12,1 milioane de lei, o apreciere cu 246% comparativ cu primele nouă luni din 2022. Compania este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 16 martie 2022 sub simbolul BENTO şi are o capitalizare de piaţă de aproximativ 158 milioane de lei.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 10:39)
Va asteptam cu anunt de contracte semnificative,de valori mari.Altfel iese nasol cu capitalizarea asta si toate contractele fantastic de profitabile sfarsite in primele luni a lui 2024.
Ati zis ca apar dupa ziua investitorului,iata ca nu aveti nici macar unul de 10% din veniturile pe 2022,ceea ce oricum e ff putin.Ca daca aveati aparea obligatoriu pe BVB.
Trebuie sa va hotarati daca temperati cumva piata sau mergeti mai departe creand asteptari in tavan.
Altfel,la un moment dat se casca o prapastie si ruinati toata imaginea buna.
1.1. Strugurii acrii (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 13:08)
Te înțeleg, ești pe margine și îți e rău când vezi ce ai ratat, încă este ieftina la ce profit are
2. BENTO spre 20?
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 13:06)
Compania este doar la începutul dezvoltării, o vad la peste 20 lei în 2024 dacă continua ritmul de creștere
3. Super BENTO
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 16:14)
Am aflat ca actionarii principali ai Bento citesc comentariile din Bursa...intr-adevar, sunt asteptari pentru un contract semnificativ, asa au lasat sa se inteleaga in mai multe interviuri, iar pana acum promisiunile au fost indeplinite si depasite semnificativ.
Dar, pe de alta parte, au livrat semnificativ pentru acest an, au dat si dividend (micut pentru cei care au cumparat inainte de ex-date, dar bunicel pentru cei care detineau Bento din august, de exemplu), au dat si actiuni gratuite (putine, dar gestul a contat), vor da dividende si anul viitor, vor veni cu majorare de capital (pe bursa, asa ma astept). Am inteles din interviuri ca BVC pe 2024 prevede o majorare de profit de 2 cifre, eu cred intre 20 si 30%, astfel ca la o cotatie de 15 lei ar fi la un PER de 10 la sfarsitul anului 2024. In interviuri au declarat ca 2024 ar fi acoperit deja de contracte, iar ei prtegatesc terenul pentru 2025-2026. Nu exclud o surpriza Bento la sfarsitul anului sau in primele 2 saptamani din an. In ultimul semestru au luat decizii istete prin care au impulsionat cotatia. In contextul in care plasamentul privat a fost la 14 lei/actiune, ma astept sa ajungem intr-un interval rezonabil la aceasta cotatie
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 16:36)
Bento a livrat anul acesta un randament fantastic. Dar daca 800%/an verificati poate mai functioneaza caritas-ul
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 17:31)
Plasamentul a fost la 14 lei dar capitalizarea anticipata 62 milioane.Acum e 11,6 si are capitalizare 158.Deci 14 poate fi mult mai mare decat 14,daca intelegi pe undeva!Mai conteaza si numarul de actiuni.Daca nu crezi atunci iti vand niste SNG cu 30-40 lei,discount mare,dupa 27.04.2024.
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 17:58)
cand vezi aruncate price target iti dai seama scopul mesajelor
3.4. Super BENTO (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 19:36)
Bento a fost mic copil relativ la Comelf, Socep sau PVBS. Aici chiar am avut o evoluție de tip Caritas, dar cât timp PER este cel mult 10-12 pt IT, înseamnă că era prea redusa cotația acum câteva luni relativ la profiturile produse.
3.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.3)
(mesaj trimis de Cineva în data de 19.12.2023, 19:46)
Daca vrei sa investesti intr-o firma romaneasca de IT, nu gasesti ceva mai bun decat Bento.
Tipii aia chiar sunt ok.
Firma are mare potential.
Actiunea poate mai o sa aiba oscialatii ce tin de sentimentul de piata, dar compania este de viitor.
Ce te indarjesti asa contra lor?
3.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.5)
(mesaj trimis de ???? în data de 19.12.2023, 20:15)
De ast, lih, safe, code, asc si la urma si bnet ce spui? Daca tot spui ca bento e prima inseamna ca deja ai facut clasamentul deci te rog spune cum ai facut, spune mai multe nu doar de bento
3.7. Super BENTO (răspuns la opinia nr. 3.6)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 20:39)
Ați uitat de CC, care va rupe cu raportarea anuala! Numai din contractele anunțate în Sem 2, ajung la profit net de 9 mil lei, astfel ca estimez un 10-11 milioane lei profit net, adică PER de 7 la capitalizarea actuala. CC este subevaluata în prezent pt ca nu a avut raportare la 9 luni.
Am Bento de 9k euro, LIH tot de 9, CC de 4, AST 4 k. Cam acestea sunt pariurile mele în tehnologie. Bento a fost prima dragoste în domeniu
3.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 20:56)
De ce numai 4k la AST?
3.9. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 20:58)
Pai si unicornul arobs nimic?
3.10. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.9)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 21:41)
Fiecare cu detinerile si cotele sale
3.11. Super Bento (răspuns la opinia nr. 3.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 21:41)
Am ținut cont de potențialul de creștere din momentul achiziției respectivelor acțiuni.
Am întrat acum câteva zile și pe Hunt, nu am prins chiar tot valul de creștere, dar am deja 10%.
Revenind, Bento și DN, care au fost în top portofoliul meu Aero, îmi plac f mult datorita transparentei și relației cu investitorii.
3.12. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.11)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 23:21)
As zice ca si MAMA e la fel de must have. Si BNET atat de penalizata pe nedrept, cea mai ieftina p/s
3.13. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 19.12.2023, 23:49)
Ce sa-i faci, asa zice doctrina urmata de cei de succes sa subevalueze pe aia care raporteaza mai rar ca uraganele.La umbra castigurilor mai modeste dar totusi marcate, comparat cu ciupercile dupa ploaie venite in el dorado, isi permit sa nesocoteasca sfaturile pretioase si total de z sau s nteresate ale lupilor tineri care mai au de cizelat pana si cel mai rudimental pumping
3.14. pe CC mizez si eu (răspuns la opinia nr. 3.7)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2023, 00:11)
CC mi se pare cu cel mai mare potential, urmeaz BENTO, AST, AROBS
3.15. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.11)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2023, 06:24)
Nu crezi ca AST are potential mai mare ca BENTO?
3.16. Super BENTO (răspuns la opinia nr. 3.15)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2023, 08:36)
AST vizează mai puține linii de business, iar în interviurile cu cei de la AST am sesizat niște aspecte care vor tinde sa.i plafoneze peste 2 ani. AST este o firma cu 27 de angajați și colaboratori. Au cea mai mare productivitate din tot IT. ul.
3.17. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.9)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.12.2023, 09:53)
Nu numai pentru Arobs ci si pentru restul IT enumerate pe aici vin vremuri mai concurentiale,odata ce intra puternic niste firme mari in special din Ucraina,din care una are prezenta europeana mult peste tot ce viseaza ale noastre!Angajati cu sutele la Bucuresti.
Marja plafon 10-15% o sa fie noul normal,unde tot aveau unele bugete cu 25-30% la infinit(si in unii ani chiar au facut).Se schimba piata!