BERD: DINTRE 27 DE ŢĂRI EVALUATE, Suntem pe primul loc la gradul de dezvoltare a profesiei de practician în insolvenţă

V.B.
Companii #Insolvenţa / 11 noiembrie 2014

Suntem pe primul loc la gradul de dezvoltare a profesiei de practician în insolvenţă

Ţara noastră este pe primul loc în ceea ce priveşte gradul de dezvoltare a profesiei de practician în insolvenţă, potrivit unui studiu comparativ al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), realizat în 27 de ţări şi trimis astăzi redacţiei.

Astfel, România a obţinut cel mai mare procentaj, pe toate categoriile analizate, respectiv: licenţierea şi înregistrarea formelor de exercitare a profesiei (100%), modalităţile de reglementare, supervizare şi disciplină (94%), formare profesională iniţială şi continuă (95%), sistemul de desemnare a practicianului în cadrul procedurilor (100%), calitatea şi etica profesională (81%), competenţele şi atribuţiile legale (83%) şi sistemul de remunerare (81%).

Acest procentaj ne plasează pe primul loc la gradul de dezvoltare al profesiei de practician în insolvenţă în rândurile ţărilor evaluate, devansând, astfel Polonia, Ungaria, Croaţia, Rusia, Lituania, Estonia, Letonia, Slovacia, Slovenia etc.

Studiul apreciază că România a dezvoltat un cadru juridic solid şi funcţional pentru profesia de practician în insolvenţă, acoperind elementele-cheie ale profesiei. Mici recomandări care ar putea îmbunătăţi şi mai mult performanţa şi dezvoltarea profesiei de practician în insolvenţă includ: introducerea de criterii profesionale pentru desemnarea practicianului în insolvenţă de către instanţă, încurajarea procedurilor de prevenire a insolvenţei precum şi îndrumări cu privire la modul de gestionare a averii debitorului şi valorificarea eficientă a activelor în procedură, se mai arată în raportul de ţară al BERD.

Simona Miloş, preşedintele Institutului Naţional pentru Pregătirea Practicienilor în Insolvenţă (INPPI) şi reprezentantul delegaţiei române la seminarul BERD, a declarat: "Este un rezultat onorant pentru România, de recunoaştere a eforturilor tuturor părţilor implicate în procedura insolvenţei, de a reglementa această profesie, de a asigura formarea profesională continuă a practicienilor şi nu în ultimul rând, de recunoaştere, la un nivel atât de înalt, a conţinutului noului act normativ în materia insolvenţei - un factor extrem de important pentru mediul economic si financiar. Faptul că avem o lege modernă şi echilibrată, precum şi o tradiţie de peste 15 ani în gestionarea procedurilor de insolvenţă, ne-a propulsat pe primul loc în topul BERD dar, totodată, ne obligă să confirmăm şi în activitatea practică, printr-o conduită adecvată, standardele recunoscute ale cadrului legislativ".

Înfiinţat în decembrie 2012, INPPI este organizat şi funcţionează sub autoritatea Adunării Reprezentanţilor Permanenţi ai Uniunii Naţionale a Practicienilor în Insolvenţă din România (UNPIR) şi a Consiliului Naţional de Conducere al Uniunii. Prin acţiunile pe care le organizează, INPPI se adresează tuturor practicienilor în insolvenţă, stagiari sau definitivi, indiferent de nivelul la care se află în carieră.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8266
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2812
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9363
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.8147

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb