BERD împrumută Raiffeisen Leasing cu 132 milioane lei pentru finanţarea IMM-urilor

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 16 ianuarie 2015

BERD împrumută Raiffeisen Leasing cu 132 milioane lei pentru finanţarea IMM-urilor

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă Raiffeisen Leasing un credit de 132 milioane lei (30 milioane euro), reprezentând primul împrumut în lei dat de instituţia financiară unei companii locale de leasing, fondurile urmând a fi utilizate pentru finanţarea IMM-urilor.

Compania de leasing va finanţa cu aceste fonduri microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii pentru achiziţia în leasing de echipamente, maşini, vehicule de transport şi comerciale.

"Pentru IMM-uri, leasing-ul este o modalitate eficientă de a obţine finanţare pe termen lung. Oferind această finanţare în moneda locală, diminuăm riscul valutar şi ajutăm creşterea pieţei de leasing în RON", a declarat într-un comunicat Noel Edison, director BERD pentru asigurări şi servicii financiare.

Directorul general al Raiffeisen Leasing România, Felix Daniliuc, a afirmat că împrumutul va ajuta compania să răspundă cererilor de finanţare din partea întreprinderilor mici şi mijlocii şi să asigure produse diversificate.

"Nouă linie de finanţare în lei completează gama noastră de produse în moneda locală, contribuind la diminuarea riscului de credit pentru clienţii care optează pentru o astfel de facilitate şi a incertitudinilor asociate cu un împrumut în moneda străină", a spus el.

Raiffeisen Leasing este client BERD din 2003, actualul âmprumut reprezentând cea de a patra finanţare pe care o primeşte, extinzând suma totală la 80 milioane euro.

Investiţiile BERD în România au crescut anul trecut cu 16,5%, la 592 milioane de euro, chiar dacă numărul proiectelor finanţate a scăzut de la 32 la 26, în timp ce finanţarea totală acordată de instituţia financiară în statele unde desfăşoară operaţiuni a urcat cu 4,7%, la 8,9 miliarde de euro.

Până în prezent, BERD a investit aproape 7 miliarde euro în 368 de proiecte în toată ţară. În plus, a mai mobilizat fonduri din alte surse de finanţare pentru aceste proiecte, în valoare de peste 14 miliarde euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb