BERD sprijină modernizarea reţelei CEZ Distribuţie

Adina Lateş
Companii / 27 octombrie 2015

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a anuntat că sprijină proiectele CEZ Distributie în România printr-un împrumut sindicalizat în valoare de 675 milioane de lei (aproximativ 153,7 milioane de euro), relatează un comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Proiectele se referă la programul de investiţii pentru perioada 2015-2016 pentru modernizarea reţelei de distribuţie în ideea reducerii pierderilor şi îmbunătăţirii eficienţei şi instalarea de contoare inteligente.

Finanţarea acordată CEZ Distribuţie, o companie care are 1,4 milioane de consumatori în Oltenia, este structurată într-un credit de 281,25 milioane lei (aproximativ 64 milioane de euro) care reprezintă partea BERD şi o suma 393,75 milioane de lei (aproximativ 89,7 milioane de euro) care reprezintă contribuţia partenerilor. Acesta este primul împrumut sindicalizat pe termen lung în moneda locală acordat de BERD unei companii din România.

"Sprijinim de mulţi ani reforma sectorului de electricitate din România şi suntem încântaţi să ne continuăm angajamentul cu acest împrumut. Introducerea de contoare inteligente şi punerea bazelor pentru reţele inteligente reprezintă un mare pas înainte spre creşterea eficienţei energetice în beneficiul furnizorului, clienţilor şi mediului", a declarat Nandita Parshad, director pentru energie la BERD.

"Colaborarea cu BERD face parte din parteneriatul nostru pe termen lung precum şi din viziunea noastră pe termen lung pentru piaţă din România. Vom continuă să investim în modernizarea reţelei noastre de distribuţie, aşa cum am promis în urmă cu 10 ani când am intrat pe piaţă din România", a declarat, la rândul sau, directorul de ţară al CEZ România, Martin Zmelik.

BERD, deţinută de 64 de ţări şi două instituţii interguvernamentale, susţine dezvoltarea economiilor de piaţă şi a democraţiei. În ultimii ani, BERD a început să-şi reorienteze atenţia dinspre fostul bloc sovietic spre Africa de Nord şi ţări precum Turcia.

De la începutul activităţii sale, BERD a investit aproximativ şapte miliarde de euro în peste 368 de proiecte din România. În 2014, România a fost a şasea ţară în topul principalilor beneficiari de investiţii BERD.

CEZ, companie la care statul ceh deţine 70% din acţiuni, este prezentă şi pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie Electrică Oltenia SĂ.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb