BERD vrea să ajute Europa Centrală şi de Est să îşi diversifice aprovizionarea cu gaze

Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 decembrie 2014

BERD vrea să ajute Europa Centrală şi de Est să îşi diversifice aprovizionarea cu gaze

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) încearcă să ajute statele din Europa Centrală şi de Est să-şi diversifice aprovizionarea cu gaze naturale, după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a abandonat proiectul South Stream, transmite Bloomberg. BERD se va concentra pe relansarea construcţiei unui gazoduct între Serbia şi Bulgaria, pe care cele două state l-au pus în aşteptare până când autorităţile ruse au anunţat că South Stream nu va fi construit, a declarat preşedintele BERD, Suma Chakrabarti.

Domnia sa a precizat, potrivit Agerpres: "Dacă South Stream nu se va întâmpla, atunci întreaga ordine a proiectelor se va modifica. Vom începe să ne uităm la toate aceste proiecte, pentru a vedea dacă sunt viabile din punct de vedere economic. Conducta dintre Serbia şi Bulgaria este în fruntea listei".

Separat, Eustream, compania care operează reţeaua de gazoducte din Slovacia, a propus un proiect denumit Eastring, care prevede construirea unei noi conducte, cu o lungime de 570 de kilometri, care ar urma să permită transportul de gaze naturale din Europa Occidentală, via România, spre ţările din Balcani. Eustream estimează că proiectul ar costa 750 de milioane de euro şi ar putea transporta 20 de miliarde metri cubi de gaze naturale pe an.

Liderii statelor din Europa de Est au cerut creşterea cooperării pentru construcţia de interconectori de gaze şi alte proiecte, pentru a pune la punct un coridor nord-sud. Polonia şi Croaţia au decis să-şi construiască fiecare un terminal de gaze naturale lichefiate. Reţele de conducte de gaze naturale din Slovacia şi Ungaria ar urma să fie interconectate din luna ianuarie 2015, iar Cehia şi Polonia intenţionează şi ele să construiască un interconector.

Deşi susţine eforturile statelor din Europa de Est vizând reducerea dependenţei de gazul rusesc, Chakrabarti a apreciat că accentul ar trebui pus pe îmbunătăţirea eficienţei energetice în regiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb