Diminuarea livrărilor de dioxid de carbon de la instalaţiile de producţia a etanolului a dat naştere la îngrijorări cu privire la apariţia unei crize de aprovizionare cu bere, băuturi răcoritoare şi apă minerală în SUA, transmite Reuters.
Berarii şi producătorii de băuturi răcoritoare utilizează dioxid de carbon, sau CO2, pentru carbonizare, un proces care conferă efervescenţă berii şi băuturilor răcoritoare. Producătorii de etanol sunt un furnizor cheie de CO2 pentru industria alimentară, deoarece captează acest gaz, care este un produs secundar rezultat în procesul de producţie a etanolului, şi îl vând în cantităţi mari.
Însă în ultima vreme producţia de etanol, care în SUA este amestecat în benzină, a suferit o scădere dramatică din cauza scăderii cererii pentru combustibili, în contextul pandemiei de COVID-19. În SUA cererea de benzină a scăzut cu peste 30%.
Diminuarea producţiei de etanol afectează livrările de CO2 pentru industria alimentară, în condiţiile în care 34 din cele 45 de fabrici de etanol din SUA au diminuat sau chiar au oprit producţia, susţine directorul Asociaţiei producătorilor de combustibili regenerabili, Geoff Cooper.
La rândul său, directorul Asociaţiei berarilor din SUA, Bob Pease spune că furnizorii de CO2 pentru industria berii au majorat preţurile cu aproximativ 25%, ca urmare a reducerii ofertei. Această Asociaţie îi reprezintă pe mici producători de bere artizanală din SUA, care îşi asigură aproximativ 45% din necesarul de CO2 de la producătorii de etanol.
""Problema se agravează. În fiecare zi auzim de la membri noştri despre această problemă" spune Bob Pease, care se aşteaptă ca unii berari să înceapă să reducă producţia în două-trei săptămâni.
Într-o scrisoare trimisă la începutul acestei luni vicepreşedintelui SUA, Mike Pence, Asociaţia producătorilor de gaze comprimate din SU a estimat că producţia de CO2 a scăzut cu aproape 20% şi până la mijlocul acestei luni ar putea scădea cu 50%, în absenţa unor măsuri de sprijin.
Producătorii de carne suferă şi ei de pe urma acestei probleme, deoarece utilizează CO2 în procesarea, ambalarea, conservarea şi livrarea cărnii.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.04.2020, 09:45)
Pai berea se face (se facea la Hateg, Timisoara, Craiova, Azuga si ...) din cereale, prin fermentarea alcoolica in niste rezervoare imense cu ajutorul maltului, produs obtinut din orz incoltit. Si berea avea etanolul si co2-iul ei Era acidulata si amaruie si de la gheata. Si putina
Acum este slava Domnului destula. Dar ce are etanolul si CO2- cu berea noastra. Ca nu ar trebuii sa aiba nimic.
Sau are ?
Poate ca si la bere este ca si la lactate, ies tiruri dupa tiruri din fabrici dar nu intra nici un camion cu cereale, orz, respectiv, o cisterna cu lapte.
Ferice de nemtii de la bere si de olandezii de la lapte.