Bestjobs: Startup-urile şi micile companii caută oameni care să le ajute să reziste pe piaţă

E.M.
Companii / 14 septembrie 2023

Bestjobs: Startup-urile şi micile companii caută oameni care să le ajute să reziste pe piaţă

Companiile nou înfiinţate caută să angajeze între 2 şi 4 angajaţi în primul an de la înfiinţare, arată un comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, zona micilor întreprinzători din România este una extrem de dinamică, zeci de mii de SRL-uri fiind înfiinţate în fiecare an. De la începutul anului şi până în prezent peste 56.000 de SRL-uri noi au fost înregistrate, potrivit datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în timp ce procentul firmelor nou înfiinţate în 2023 care recrutează prin bestjobs a ajuns la 15%, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cele mai multe companii mici care au recrutat în primele 8 luni ale acestui an prin bestjobs sunt din oraşe precum: Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi şi Constanţa, se mai arată în comunicat.

Cele mai multe angajări se înregistrează în rândul startup-urilor din domenii precum servicii, transport, retail sau logistică.

"Aceste firme, care sunt la început de drum, au un buget limitat şi sunt de cele mai multe ori presate de timp, astfel că sunt şi cele care au nevoie cel mai rapid de oamenii potriviţi. În acelaşi timp, ecosistemul românesc de startup-uri reprezintă unul dintre principalii catalizatori ai inovaţiei, având un impact semnificativ asupra creşterii economice a României. De aceea noi, la bestjobs, vrem să încurajăm cât mai mult dezvoltarea startup-urilor din perspectiva resurselor umane. Astfel, firmele nou înfiinţate care îşi creează un cont pe bestjobs primesc suport nostru la prima angajare, putând publica gratuit primul anunţ", a declarat Ana Vişian, Marketing Manager bestjobs.

În primele 8 luni ale anului au fost înregistrate aproape 500.000 de aplicări la joburi/angajatori de tip startup, cu 10% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ana Vişian a adăugat: "Salariile şi beneficiile oferite de startup-uri sunt la un nivel similar cu cele oferite de către companiile mari, deoarece cei mai mulţi antreprenori caută să recruteze oameni bine pregătiţi, cu experienţă generoasă în domeniul lor de activitate, care să contribuie la ascensiunea companiei. Pentru că aceşti oameni vin, de obicei, din companiile mari, pentru a-şi părăsi locul actual de muncă, un start-up trebuie să le ofere beneficii salariale şi extrasalariale pe măsura pregătirii lor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb