Biden l-a sunat pe Zelenski şi a anunţat un nou ajutor pentru Ucraina

F.D.
Internaţional / 24 august

Sursa foto: Platforma X

Sursa foto: Platforma X

Preşedintele american Joe Biden a vorbit vineri la telefon cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, anunţând livrarea unui nou ajutor militar, a informat Casa Albă, relatează News.ro.

Joe Biden l-a asigurat din nou pe omologul ucrainean de "sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru poporul ucrainean", spune Casa Albă.

Ajutorul militar include rachete de apărare aeriană, echipamente antidrone, rachete antiblindate şi muniţii, potrivit Preşedinţiei americane. "De asemenea, astăzi impunem noi sancţiuni pentru aproape 400 de entităţi şi persoane care facilitează războiul ilegal al Rusiei, ca parte a angajamentului nostru permanent de a trage la răspundere Rusia pentru agresiunea sa", a anunţat Casa Albă.

"Aceste acţiuni se bazează pe o serie de măsuri istorice pe care le-am luat împreună cu aliaţii şi partenerii noştri în ultimele luni pentru a sprijini Ucraina - de la transferul de avioane de luptă F-16, la angajamentul de a livra sute de interceptoare de apărare aeriană în cursul anului următor, la creşterea rapidă a asistenţei de securitate pentru liniile de front în urma adoptării proiectului nostru de lege privind securitatea naţională. Luna trecută, am reunit, de asemenea, 20 de ţări care au semnat acorduri bilaterale de securitate cu Ucraina pentru a forma Pactul pentru Ucraina, care va consolida capacitatea Ucrainei de a se apăra acum şi în viitor. Şi, împreună cu G7, luăm măsuri fără precedent pentru a face Rusia să plătească pentru daunele pe care le-a cauzat, prin emiterea de împrumuturi în valoare de 50 de miliarde de dolari, susţinute de profiturile activelor suverane ruseşti îngheţate", a arătat Joe Biden.

Joe Biden l-a sunat pe Zelenski pentru a-l felicita de Ziua Independenţei, pe care Ucraina o sărbătoreşte sâmbătă. "Când a început războiul fără sens al Rusiei, Ucraina era o ţară liberă. Astăzi, este încă o ţară liberă. Iar războiul se va încheia cu Ucraina care va rămâne o ţară liberă, suverană şi independentă", a transmis preşedintele SUA. "Rusia nu va învinge în acest conflict. Poporul independent al Ucrainei va învinge - iar Statele Unite, aliaţii şi partenerii noştri vor continua să le fie alături la fiecare pas", a asigurat Joe Biden.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Kamalla a zis si ea la fel .Rsia devine din ce in ce mai mica dupa ce podul va fi lovit si dupa ce Harris cistiga detasat alegerile .Ceausescu redivivus ,.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb