Biden trebuie să decidă mai repede dacă îşi menţine candidatura, atenţionează Nancy Pelosi

R.S.
Internaţional / 10 iulie

Biden trebuie să decidă mai repede dacă îşi menţine candidatura, atenţionează Nancy Pelosi

''Timpul se scurge'', a avertizat azi fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, care a estimat astfel că preşedintele Joe Biden ar trebui să decidă mai repede dacă rămâne în cursa pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, în contextul îndoielilor cu privire la starea sa de sănătate, relatează AFP.

Liderul democrat de la Casa Albă şi-a văzut candidatura slăbită după dezbaterea electorală de la sfârşitul lunii iunie cu rivalul său republican, fostul preşedinte Donald Trump. Actualul preşedinte a părut în dezbatere nesigur, adesea dezorientat şi incoerent, fără a fi capabil să ducă vreo frază până la capăt.

După dezbatere, voci din Partidul Democrat au sugerat că ar fi bine ca el să se retragă din cursa electorală pentru alegerile din noiembrie. Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a spus însă a doua zi că nu intenţionează să renunţe la candidatura pentru al doilea mandat şi a susţinut că a avut dificultăţi în dezbatere întrucât era răcit, potrivit AFP.

Fosta preşedintă a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, în vârstă de 84 de ani, dar încă foarte influentă în Partidul Democrat, a apreciat că este "legitim" să se pună sub semnul întrebării starea de sănătate a preşedintelui după acea dezbatere şi a dat de înţeles miercuri că pentru Biden încă nu este prea târziu să ia o hotărâre dacă rămâne sau nu în cursa electorală.

"Revine preşedintelui să decidă dacă va candida", a spus ea la postul MSNBC, popular printre democraţi. "Noi toţi îl încurajăm să ia această decizie pentru că timpul se scurge", a atenţionat ea.

Totuşi, Nancy Pelosi a subliniat că ea nu se poziţionează cu privire la această decizie. "Vreau ca el să facă ceea ce decide să facă şi aşa va fi (...) Indiferent ce va hotărî (Biden), noi îl vom urma", a completat ea.

În pofida semnelor de întrebare privind starea sa de sănătate, Joe Biden este în continuare susţinut de mai mulţi membri marcanţi ai partidului său, însă alţii se îndoiesc de capacitatea lui de a face faţă unui nou mandat, printre aceştia din urmă numărându-se şi şapte congresmeni democraţi din Camera Reprezentanţilor, care i-au cerut public să-şi retragă candidatura, conform AFP.

Acestora li s-a alăturat marţi şi un senator democrat, Michael Bennet, care a sesizat că Biden riscă să piardă alegerile şi în plus menţinerea candidaturii sale ar putea conduce la pierderi de mandate pentru democraţi în Congres, scrutinul legislativ desfăşurându-se odată cu cel prezidenţial.

"Donald Trump este, cred, pe drumul către victorie şi aceasta ar putea fi una zdrobitoare, cu câştigarea Senatului şi a Camerei Reprezentanţilor", a spus senatorul democrat la postul CNN, el acuzând Casa Albă că "nu a făcut nimic" pentru a demonstra existenţa unui plan de luptă pentru câştigarea alegerilor în noiembrie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. A spus ca perna o mentine sigur…

    s c c r e t 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb