BIFE-SIM 2016 şi-a deschis porţile la Romexpo

.
Comunicate de presă / 14 septembrie 2016

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), domnul Mihai Daraban, a participat la deschiderea oficială a celei de-a XXV-a ediţii a târgului internaţional de mobilă, echipamente şi accesorii BIFE-SIM 2016, organizat la Romexpo S.A.

În deschiderea evenimentului, domnul Mihai Daraban a vorbit despre eforturile depuse de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi de Romexpo S.A. "pentru creşterea vizibilităţii, tocmai pentru a veni in sprijinul mediului de afaceri, (...), pentru creşterea atractivităţii(...). Trebuie să recuperăm acele pieţe pe care le-am avut cândva. Mă adresez unui domeniu care probabil a fost cel mai afectat de pierderea acelor pieţe tradiţionale. Când mă uit la exportul României, către ce ţări este orientat, observ că doar 15% din exporturi sunt către restul planetei, adică ceea ce înseamnă ţările non-UE şi statele din Europa. Este un fapt care trebuie să ne pună pe gânduri. (...) Apăsând pedala diplomaţiei economice, (...) sperăm că vom mişca lucrurile într-o direcţie bună", a declarat preşedintele CCIR.

Domnul Viorel Lascu, Secretar de Stat, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, a transmis mesajul ministrului, doamna Cristiana Paşca-Palmer, care a subliniat interesul intituţiei pentru acest tip de manifestări şi intenţia de a semna un parteneriat cu CCIR pentru evenimentele viitoare.

La rândul său, domnul Călin Istrăţoiu, Director, Direcţia, Politici Industriale şi Mediu din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), a transmis participanţilor la BIFE-SIM urările de succes ale vicepremierului Costin Borc, subliniind importanţa industriei mobilei în cadrul economiei româneşti: cu peste 4000 de producători şi peste 67.000 de salariaţi, acest segment a realizat anul trecut o balanţă pozitivă a exporturilor, de peste 1,5 miliarde euro.

Industria mobilei este una dintre industriile cu tradiţie ale României, un domeniu în care s-a realizat un parteneriat public-privat exemplar, în cadrul strategiei de export a României, dar şi o industrie care evoluează rapid. Conform declaraţiilor reprezentantului MECRMA, industria mobilei din România a reuşit să aplice politica de clustere, astfel că în prezent, funcţionează cu succes patru asemenea clustere.

La BIFE-SIM 2016 participă firme din 12 ţări: Grecia, Germania, Rusia, Serbia, Ucraina, România, Polonia, Bulgaria, Italia, Moldova, Macedonia, Ungaria şi Turcia.

BIFE-SIM este organizat de Romexpo, în parteneriat strategic cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din Romania (APMR) şi CCIR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb