Bijuterii şi vacanţe decontate de fostul preşedinte CARE România Radu Frîncu prin societatea condusă de el

A.C.
Anticorupţie / 22 aprilie 2014

Radu Frîncu, fostul preşedinte al CARE România, societate de asigurări şi reasigurări, şi-a decontat sume importante de bani, reprezentând cheltuieli personale, prin societatea pe care o conducea, acţionar majoritar la CARE fiind Eximbank, cu o participaţie de aproape 94%.

Guvernul va sesiza Parchetul asupra unor nereguli identificate la Compania de Asigurări-Reasigurări CARE România, la care acţionar majoritar cu o participaţie de 93,78% este Eximbank. Acţionar majoritar la Eximbank este statul român având o participaţie de 95,37%.

În raport se arată mai multe sume de bani decontate de către fosta conducere a CARE România, dintre care, la acea vreme, familia Frîncu a unor cheltuieli în scop personal, precum vacanţe, mese la restaurant, bijuterii.

Printre facturile decontate se află şi o factură de 3.363 ron emisă în martie 2011 pentru soţia preşedintelui din acea vreme, Catrinel Frîncu, pentru consumaţie la restaurantul "Le CLub" din Capitală.

Într-un comunicat trimis de Eximbank ziarului Bursa, astăzi, se arată: "Controlul a fost solicitat de către actionarul majoritar al companiei de asigurări, EximBank. Conducerea actuală a companiei de asigurări şi acţionarul majoritar este în curs de recuperare a unei părţi a prejudiciului, pe rolul instanţei fiind în curs un proces în acest sens. În prezent, CARE România trece printr-un proces de optimizare a fluxurilor de lucru şi de diminuare a costurilor, înregistrându-se progrese semnificative ale principalilor indicatori financiari".

"CARE" are ca obiect principal de activitate efectuarea de operaţiuni şi activităţi de asigurare (cu excepţia asigurărilor de viaţă) şi, ca obiect secundar, realizarea unor activităţi de reasigurare, având un capital social în sumă totală de 44,1 milioane lei deţinut, în procent de 93,78%, de către Eximbank, în calitate de acţionar majoritar fondator, precum şi de acţionari persoane fizice, în procent de 6,22%, statul fiind astfel, în mod indirect, acţionar majoritar.

În document se arată că, în perioada supusă controlului, din conducerea executivă a "CARE România" au făcut parte Radu Frîncu în calitate de preşedinte al directoratului, în perioada 19 mai 2010- 8 iulie 2013, Constantin Banu ca membru al directoratului, în perioada 16 iulie 2010- 8 iulie 2013, Alexandru Neferoiu, tot ca membru al directoratului, în perioada 10 noiembrie 2011 - 8 iulie 2013.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9756
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4451
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2677
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur378.7000

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb