Bilanţul morţilor în urma incendiului de la Colectiv creşte la 44

Ioana Dogaru
Miscellanea / 8 noiembrie 2015

Bilanţul morţilor în urma incendiului de la Colectiv creşte la 44

Numărul deceselor a ajuns la 44

Actualizare 15:20 Toboşarul trupei Goodbye to Gravity nu va pleca în Franţa, ci în Elveţia

Dr. Cristian Niţescu, directorul medical al Spitalului de Arsuri, a anunţat că toboşarul trupei Goodbye to Gravity nu va pleca în Franţa, ci în Elveţia.

"Iniţial se făcuseră demersurile pentru Franţa, nu ştiu din ce motiv destinaţia lui finală a rămas Elveţia", a spus medicul, care a precizat că este un transport la nivelul autorităţilor.

Iniţial, familia a fost informată că toboşarul nu este asigurat, astfel că nu poate fi transferat în străinătate, scrie mediafax.ro.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii şi Guvernul au precizat că pacienţii pot fi transferaţi în străinătate, chiar dacă nu sunt asiguraţi, iar statul va acoperi costurile spitalizării în spitalele din afara României.

Toboşarul Bogdan Enache va pleca astăzi în Elveţia.

-------

Actualizare 14:32 Cătălin Avramescu: "Un avion pleacă azi de la Bucureşti, pentru a aduce în Finlanda la tratament răniţi de la Colectiv"

Ambasadorul României în Finlanda, Cătălin Avramescu a postat pe pagina sa de Facebook că un avion va pleca astăzi de la Bucureşti şi va aduce şi în Finlanda, la tratament, răniţi în tragedia de la clubul "Colectiv".

"Avionul militar care transportă răniţii va pleca în cursul serii din Bucureşti. Am confirmarea că în Finlanda va ajunge unul singur acum, restul merg în Marea Britanie şi Norvegia", a postat ambasadorul român.

Acesta a adăugat: "Din câte îmi dau seama, judecând după escalele aeronavei, în Helsinki avionul va ajunge luni dimineaţă, poate chiar spre prânz, dacă luăm în considerare şi timpul necesar operaţiunilor pe aeroport".

Cătălin Avramescu a precizat că vor veni şi membri ai familiei tânărului rănit.

Ambasadorul a menţionat: "Cel puţin în primele zile, le vom oferi cazare în ambasadă, care este chiar peste drum de spitalul universitar".

Oficialul român a mai anunţat: "Voi contacta şi comunitatea românească dacă este nevoie de ajutorul lor în Helsinki. Pe pagină de Internet a ambasadei vom afişa acum numere de cont care ne-au fost trimise pentru donaţii pentru cei răniţi din spitalele din Bucureşti".

-------

Actualizare 14:17 Primăria Capitalei pune la dispoziţie locuri de veci gratuite pentru victimele tragediei

Familiile celor care au decedat în urma incendiului din clubul Colectiv vor putea beneficia de locuri de veci gratuite din partea Primăriei Capitalei şi a Administraţiei Cimitirelor pentru a-i îngropa pe tineri, transmit televiziunile de ştiri.

Ştefănel Marin, primarul interimar al Capitalei, a declarat:"Am dispus conducerii Administraţiei Cimitirelor să identifice locuri de veci, astfel încat să venim efectiv în sprijinul persoanelor decedate. Până în acest moment sunt 12 solicitări, dintre care trei în provincie şi nouă în Bucureşti. În afară de locurile de veci, punem la dispoziţie şi lucrările necesare înhumării, inclusiv soborul de preoţi al bisericilor aflate în curtea cimitirelor".

---------

Actualizare 14:05 INML a suspendat taxele instituţiei cu privire la îmbălsămare şi igienizare

INML desfăşoară duminică activitate medico-legală cu toate laboratoarele sale, conform ordonanţei organului de cercetare, pentru ca familiile celor decedaţi în evenimentul tragic de la clubul Colectiv să îşi poată înmormânta rudele, precizează un comunicat de presă al instituţiei.

INML a precizat că a suspendat, începând cu data de 31 octombrie, taxele instituţiei cu privire la îmbălsămare şi igienizare, singurele două taxe pe care le percepe instituţia către public privind persoanele decedate şi care sunt prevăzute de lege.

"Astfel, pentru cazurile de la Clubul Colectiv, nimeni nu are de achitat nicio taxă instituţiei medico-legale pentru a ridica persoana decedată. INML este o instituţie medicală, publică şi nu desfăşoară activităţi funerare, nu procură obiecte funerare, sicrie sau locuri de veci. Pentru orice serviciu funerar inclusiv transportul persoanelor decedate, cu respect rugăm familiile îndoliate să nu se adreseze INML, care nu are astfel de prestaţii, şi să aleagă pentru aceste servicii firme funerare după propriile lor opţiuni astfel încât atunci când se prezintă la INML pentru a ridica persoana decedată aceste firme să fie la rândul lor prezente", precizează comunicatul de presă.

Până duminică au fost autopsiate la INML un număr de 44 de persoane decedate în evenimentul tragic de la clubul Colectiv, dintre care 26 decedate la faţa locului.

------

Actualizare 13:42 Spitalul Militar: Nouă pacienţi sunt conştienţi, doi sunt la Terapie Intensivă

Toţi cei nouă pacienţi care mai sunt internaţi la Spitalul Militar din Bucureşti sunt conştienţi, doi fiind încă la Terapie Intensivă, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

Managerul Spitalului Militar, Florentina Radu Ioniţă, a declarat: "Doi pacienţi sunt încă în Terapie Intensivă, în acest moment sunt în blocul operator al Secţiei de chirurgie plastică şi după ce vor fi pansaţi şi evaluaţi se va decide dacă este cazul, şi bănuim că este cazul, să poată fi transferaţi în Secţia de chirurgie plastică şi arsuri. Ceilalţi şapte pacienţi, încă de ieri, deci ieri Secţia de chirurgie plastică avea şapte pacienţi stabili, cea mai mare parte cu grefe efectuate, s-a intervenit, s-au reefectuat pansamente asupra tuturor. Aşa cum v-am spus, aceşti doi pacienţi care au rămas în Terapie Intensivă acum sunt evaluaţi şi noi dorim să fie transferaţi, şi considerăm că starea lor generală este staţionară, şi pot fi transferaţi în Secţia chirurgie plastică şi arsuri".

Managerul Spitalului Militar a amintit că mai mult de jumătate dintre pacienţii internaţi au o stare gravă, dar nu care să le pună viaţa în pericol în acest moment, însă evoluţia poate fi "imprevizibilă de la oră la oră".

-------

Actualizare 12:55 Costurile pentru spitalizarea în străinătate a pacienţilor, chiar şi neasiguraţi, vor fi suportate de Guvern

Costurile pentru spitalizarea pacienţilor care vor fi transferaţi în străinătate, chiar şi pentru cei neasiguraţi, vor fi decontate integral de Guvern, au precizat, duminică, surse din Ministerul Sănătăţii.

În această situaţie se află şi toboşarul trupei "Goodbye to Gravity", Bogdan Enache, care nu este asigurat medical. Surse medicale, citate de televiziunile de ştiri, au declarat că familia artistului a discutat deja cu medicii francezi, iar aceştia şi-au dat acordul pentru transferul lui Bogdan în Lyon.

Deşi toboşarul nu are asigurare de sănătate, reprezentanţii români şi francezi au găsit soluţii pentru transportul şi tratamentul său în străinătate. Rănitul va fi dus la clinica din Lyon când starea sa de sănătate o va permite, transmit sursele citate.

------

Actualizare 11:20 NATO trimite un avion militar pentru transferul răniţilor

Răniţii în incendiul de la Colectiv care pot suporta transferul la clinici din străinătate vor fi transportaţi şi cu un avion al NATO, aeronava putând efectua deplasări într-un timp de două ori mai scurt decât avioanele româneşti, a precizat ministrul Apărării, Mircea Duşa.

Acesta a declarat: "Sprijinul NATO vine la solicitarea autorităţilor române. "Există un program la nivelul NATO la care şi România contribuie. Am solicitat ieri (sâmbătă-n.r.) ca azi să ne pună la dispoziţie unul din aceste avioane. Probabil va veni la ora 19.00. E un avion cu o capacitate mai mare. Dacă cei de la Departamentul de Situaţii de Urgenţă vor să trimită răniţi, se va face mult mai repede".

Misiunile vor fi executate la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, iar pacienţii vor fi însoţiţi pe tot parcursul drumului de cadre medicale specializate.

-------

Actualizare 11:05 Bilanţul morţilor în urma incendiului de la Colectiv creşte la 44

O a treia persoană şi-a pierdut viaţa astăzi, astfel că bilanţul victimelor din Colectiv se ridică la 44 de morţi, transmit televiziunile de ştiri. Ultima victimă a murit la Spitalul de Arsuri.

Alţi 50 de răniţi sunt în stare gravă sau critică. Cei nouă răniţi internaţi la spitalul Militar sunt conştienţi.

-----

Actualizare 10:24 Bilanţul morţilor în urma incendiului de la Colectiv a ajuns la 43

Alţi doi răniţi în incendiul din clubul Colectiv au decedat, duminică dimineaţa. Bilanţul morţilor în urma tragediei de la Colectiv a ajuns la 43, transmit televiziunile de ştiri.

Sâmbătă nouă persoane rănite în incendiul de la Colectiv au murit, două dintre acestea se aflau în Olanda pentru a primi îngrijiri de specialitate.

-----

Autopsiile ultimelor cinci persoane decedate sâmbătă în spitalele din Capitală din cauza rănilor suferite în incendiul din Colectiv vor fi făcute în regim de urgenţă, duminică, pentru a putea fi ridicate de familii, a declarat pentru Mediafax Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală.

"Vom lucra duminică, în regim de urgenţă, vom face toate autopsiile victimelor din clubul Colectiv care au decedat sâmbătă în spitalele din Bucureşti", a spus Abdo Salem a precizat că, după efectuarea autopsiilor, familiile vor putea ridica trupurile neînsufleţite.

"Venim special la serviciu duminică. Ne gândim la familiile îndolitate", a mai spus medicul.

În urma incendiului din clubul Colectiv, din 30 octombrie, şi-au pierdut viaţa 39 de persoane, dintre care şapte au decedat sâmbătă, cinci în spitale din Capitală şi două în Olanda, unde au fost transferate.

Dintre cei cinci pacienţi decedaţi în Capitală, trei erau internaţi la Spitalul de Arşi - Daniel Ciobanu (39 de ani), Ionuţ Cosmin Popescu (32 de ani) şi Alexandru Chelba (33 de ani), unul la Spitalul Floreasca - Adrian Popa(29 de ani) şi unul la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti - Ionuţ Maior (27 de ani).

Sâmbătă dimineaţă, 16 răniţi în incendiul din clubul Colectiv au fost preluaţi cu două aeronave Spartan ale Ministerului Apărării, care au decolat de la Baza Militară de la Otopeni. Opt dintre pacienţi au fost transferaţi pentru tratament în trei spitale din Olanda, iar ceilalţi opt, la Spitalul Militar din Bruxelles.

Doi dintre cei opt pacienţi răniţi în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportaţi în Olanda au decedat, unul în ambulanţă spre spital şi un altul la spitalul din Rotterdam, a spus secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Cei doi pacienţi care au murit în Olanda sunt Tullia Ciottola (20 de ani) şi Florin Popescu (35 de ani), care era bodyguard în clubul Colectiv, ambii fiind transferaţi sâmbătă în Olanda, din Spitalul SRI "Agrippa Ionescu".

În spitalele din Capitală mai sunt internate 106 persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, din care 47 în stare critică şi gravă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Noi care suntem alaturi de ei nu putem zice decat: 

    Pentru cei decedati: D-zeu sa-i ierte. 

    Iar pentru cei din viata: Azi fiind ziua de dumineca: D-zeu sa-i ocroteasca si sa-i ajute sa scape de chinuri. 

    ambele sunt GRATIS. Deci se poate declara despre acestea: IN ESENTA IDENTICE. Cel putin conform Hotararii de Guvern nr.19 din 2014, care prin semnatura domnului Ponta modifica Hotararea de Guvern 1739 din 2006, litera R. Astfel "amenajari temporare pentru spectacole sau intruniri, cu capacitatea mai mare sau egala cu 200 de LOCURI" devin "amenajari temporare pentru spectacole sau intruniri, cu capacitatea mai mare sau egala cu 200 de LOCURI PE SCAUNE". Astfel normele ISU teoretic in ceea ce priveste activitatea CAEN 9001 SPECTACOLE nu prevad AVIZ PRIVIND SECURITATE LA INCENDIU. Clubul prin autorizarea celor 80 de locuri pe scaune era prin prisma activitatii de spectacole in ordine. Concertele organizate in incinta clubului prin modificarea temporara a structurii de functionare (mesele si scaunele fiind inlocuite de instalatiile necesare organizarii unei manifestatii de tip concert) sunt astfel complet ignorate de catre prevederea R a HG 1739/2006 deoarece pentru proprietarii incintelor care pot fi amenajate temporar in vederea activitatii de organizare de spectacole (CAEN 9001) nu le revin NCIO OBLIGATIE LEGALA indiferent de numarul de spectatori avand LOCURI IN PICIOARE. Daca acest amendament nu ar fi fost introdus, atunci poate ISU ar fi fost informata prin cererea unei aviz de catre persoane care ar fi actionat in LITERA si spiritul LEGII. Ministerul de Finante ar fi putut la randul sau impiedica aceasta tragedie daca ar fi tratat cu suficienta seriozitate impozitarea spectacolelor conform art. 274 , litera b cod fiscal. Poate domnul Dandy Teodorovici ne poate oferi o cifra in ceea ce priveste suma colectata de catre Ministerul Finantelor referitoare la impozitul pe spectacol in anul 2014 si anul 2013. Vom putea astfel observa pe langa eficacitatea modificarii literii R si modul de colectare raportandu-ne la deciziile de impunere pe care primariile trebuiau sa le primeasca pana in data de 15 a lunii precedente organizarii spectacolului. De ce a fost posibil acest dezastru? Cum ar spune Freelancer Badea: PENTRU CA PUTEM. Cum ar spune Goethe: Daca cineva ar trebui sa studieze toate legile nu ar mai avea timp sa le incalce....

    TE ROG !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb