BILANŢUL PRIMELOR DOUĂ LUNI ALE PREŞEDINŢIEI ROMÂNIEI LA UE Dăncilă: "Am obţinut rezultate pe care alte preşedinţii nu le-au avut într-un mandat întreg"

I.V.
Politică / 8 martie 2019

Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, astăzi, într-un discurs susţinut în faţa presei, bilanţul primelor două luni ale preşedinţiei României la Uniunea Europeană, susţinând că s-au obţinut rezultate pe care alte preşedinţii nu le-au avut într-un mandat întreg, iar "acest lucru demonstrează cât de nefondate au fost atacurile şi previziunile sumbre lansate înainte de preluarea acestui mandat, iar cei care le-au făcut au acţionat din considerente pur electorale, fără să le pese că pun România într-o lumină nefavorabilă în plan extern".

"În ciuda acestor atacuri, am dovedit un mandat eficient şi de calitate, extrem de apreciat de toţi partenerii europeni. Românii au de ce să fie mândri, în toate întâlnirile la nivel înalt pe care le-am avut în această perioadă, România a fost felicitată pentru modul excepţional în care a gestionat dosarele grele aflate pe masa de lucru. Miniştrii au prezidat numeroase reuniuni în care au dovedit că Guvernul României are capacitatea şi experienţa necesare să contribuie la identificarea celor mai bune soluţii pentru temele majore de pe agenda europeană: definirea bugetului Uniunii Europene post-2020, funcţionarea Pieţei Unice Europene şi competitivitatea industriei, impulsionarea digitalizării, protejarea drepturilor sociale, securitatea internă, combaterea terorismului, gestionarea provocărilor determinate de migraţie, viitorul Uniunii Europene post - Brexit. Printr-o cooperare strânsă şi un dialog deschis şi constructiv cu reprezentanţii Comisiei Europene, ai Parlamentului European şi ai Secretariatului General al Consiliului, precum şi cu toate statele membre, am obţinut consens inclusiv pe dosare care stagnau de foarte mult timp", a susţinut Dăncilă, informează News.ro.

Ea a precizat că, de la preluarea mandatului, România a gestionat peste 650 de evenimente şi reuniuni, atât în ţară, cât şi la Bruxelles, cu participarea a peste 2.600 de delegaţi.

"Am impus încă din primele zile de mandat un ritm alert al activităţilor, conştienţi de faptul că avem de gestionat un număr important de dosare într-o perioadă mai scurtă de timp în comparaţie cu alte preşedinţii. Având în vedere că în mandatul nostru au loc alegerile europarlamentare, am intensificat discuţiile cu Parlamentul European pentru a închide cât mai multe dosare. Şi am obţinut finalizarea negocierilor pe 67 de dosare cu impact major la nivelul UE, ceea ce înseamnă că Guvernul României a obţinut, în doar două luni, consensul pe un număr mai mare de teme europene decât au obţinut în 6 luni alte guverne care au deţinut preşedinţia rotativă. Avem realizări pe toţi cei patru piloni ai priorităţilor de mandat: Europa convergenţei, Europa siguranţei, Europa ca actor global şi Europa valorilor comune. Suntem, aşadar, o preşedinţie cu rezultate pentru cetăţeni în toate domeniile", a mai afirmat Viorica Dăncilă, conform News.ro.

Premierul a precizat că, în cadrul pilonului Europa Convergenţei, s-au obţinut rezultate în domeniile legate de creşterea economică şi locuri de muncă.

Ea a mai spus că actualizarea cadrului juridic privind drepturile de autor a reprezentat un succes major al Preşedinţiei României, având în vedere că discuţiile pe acest subiect stagnau de mai bine de 3 ani.

"În ceea ce priveşte Programul Europa Digitală, am obţinut, într-un singur trialog, un acord politic parţial provizoriu cu Parlamentul European. Avem convingerea că acest program va aduce beneficii substanţiale tuturor cetăţenilor şi companiilor noastre, prin stimularea investiţiilor în domenii cruciale pentru competitivitate şi inovare, cum ar fi inteligenţa artificială, computerele cu performanţe ridicate şi securitatea informatică", a continuat Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. .

    Poponar sugator de penisuri de la numarul1platit de bulangii(Iohanes, Ciolos, Orban, Barna), care n-au copii și ii urăsc pe copii și femei nu vorbi urat de Doamna DANCILA VIORICA care este o adevărată DOAMNA, LEIDI pentru voi ultimele gunoaie ale societăți, jalnicilor. Ea reprezinta cu adevărat ROMÂNIA este foarte frumoasa, deșteaptă, inteligenta de ce o uriti asa de mult. Astăzi a fost 8MARTIE ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FEMEILOR nu am văzut nici un mesaj pentru femei de la voi POPONARI, SUGATORI DE PENISURI, de ce uriti asa de tare FEMEILE CRIMINALILOR, RASISTILOR. Noi știm ca va place sa stați în genunchi și sa sugeti lapte REGRETAȚII FAMILIILOR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb