Biletele de avion se vor scumpi cu pînă la 20% în urma reducerii comisionului cedat de TAROM

Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 5 aprilie 2006

Biletele de avion se vor scumpi în medie cu 20 - 100 de euro de la 1 iulie ca urmare a reducerii comisionului cedat de TAROM agenţiilor de turism, respectiv cu pînă la cinci la sută pentru destinaţiile europene şi 20 la sută pentru cursele inter-continentale, potrivit Patronatului Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

TAROM a anunţat că va reduce comisionul cedat agenţiilor acreditate pentru vînzarea de bilete de avion de la 7% la 1%, începînd cu data de 1 iulie. "Biletele se vor scumpi şi pe intern poate şi cu peste 20 de euro pe bilet, nu se ştie se pot duce oriunde cu actualul sistem de aplicare a taxelor. Cert este că noi vom încerca să împiedicăm această acţiune a TAROM, care este făcută pe cheltuiala pasagerilor", a declarat, Lucia Morariu, preşedintele Patronatului ANAT, citată de Rompres. "Cu circa 100 de euro se vor scumpi biletele pentru cursele intercontinentale, iar scumpirea medie pentru destinaţiile europene este de pînă la 20 de euro per bilet", a spus purtătorul de cuvînt ANAT, Traian Bădulescu.

Lucia Morariu a precizat că reducerea comisionului va determina dispariţia multor agenţii de pe piaţă, aşa cum s-a întîmplat în Uniunea Europeană, odată cu reducerea comisioanelor, însă UE nu a cerut expres ca TAROM să aplice această măsură. "TAROM s-a justificat spunînd că în baza acordului cu Banca Mondială trebuie să înregistreze un profit de 11 milioane de euro în acest an, cheltuielile cu comisioanele cedate agenţiilor ridicîndu-se la circa 500.000 de euro. Ori noi spunem să-şi facă întîi 10,5 milioane de euro profit şi apoi să vină să ceară reducerea comisionului ", a arătat domnia sa.

Conform reprezentanţilor ANAT, decizia TAROM de anulare a comisionului, obiectiv meritat de către reţeaua de agenţi pentru vînzarea de bilete de avion ale companiei, va determina decizia similară a majorităţii companiilor aeriene prezente în ţara noastră şi va da o puternică lovitură reţelei agenţiilor de turism private româneşti, care vor fi nevoite, ca o măsură imediată, să concedieze circa 30 la sută din personalul calificat, care lucrează în prezent.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb