Bilka Steel a preluat activele Romlag Braşov şi a bugetat investiţii de 5 milioane euro până în 2016

A.C.
Companii #Imobiliare / 17 martie 2014

Bilka Steel a preluat activele Romlag Braşov şi a bugetat investiţii de 5 milioane euro până în 2016

Producătorul român de învelitori metalice, Bilka Steel, a iniţiat un plan de investiţii, cu finalizare în 2016, care însumează aproximativ 5 milioane euro, suma bugetată fiind distribuită către dezvoltarea produselor din sectorul industrial şi cel rezidenţial, potrivit unui comunicat remis, astăzi, redacţiei.

Prima etapă din strategia de dezvoltare industrială a fost realizată luna trecută, Bilka Steel încheiând procedurile de achiziţie a activelor imobiliare Romlag Braşov, cu o suprafaţă aproximativă de 27.000 metrii pătraţi.

Halele intrate în proprietatea Bilka Steel sunt situate pe platforma Rulmentul Braşov şi se află în vecinătatea halelor deja deţinute de companie. Prin adăugarea noii suprafeţe la cei 17.500 mp pe care se găsesc, în prezent, halele de producţie Bilka Steel, suprafaţă totală va fi de aproximativ 45.000 mp, fiind destinată depozitelor, linilor de producţie şi spaţiului de birouri.

Creşterea suprafeţei pe care îşi desfăşoară activitatea continuă să facă parte din strategia de dezvoltare a companiei pentru următorii ani.

Horatiu Ţepeş, deţinătorul Bilka Steel, a declarat: "Pentru a ajunge la suprafaţa optimă şi necesară investiţiilor pe care ni le-am bugetat pentru următorii 3 ani, mai avem nevoie de alţi 15.000 mp de teren. În acest sens avem în vedere achiziţionarea sau concesionarea unei noi suprafeţe din fosta platformă Rulmentul".

Ţepeş a declarat că noul spaţiu va avea ca destinaţie depozitarea materiei prime şi a produselor finite, iar conform standardelor de depozitare existente la nivel european acestea trebuie să fie stocate în spaţii închise şi ventilate. Ţepeş a continuat prin a spune că, pentru îndeplinirea normelor de depozitare sugerate de furnizori, o bună parte din suprafaţa actualei hale de producţie era destinată depozitării. "Odată cu noua achiziţie, avem loc pentru liniile noi de producţie", a declarat acesta.

Planul investiţional al companiei, anul acesta, presupune mărirea capacităţii de producţie. Achiziţionarea unui producător local rămâne o variantă pentru Bilka Steel, dar şi consolidarea reţelei de distribuţie în anumite zone din România şi celelalte ţări în care face comerţ.

Bilka Steel a avut, anul trecut, afaceri de 104 milioane de lei. Pe lângă producătorul Bilka Steel, alte două companii activează în domeniul construcţiilor: HG Construct cu sediul în Făgăraş şi Bilka Transilvania cu sediul în Cluj care se ocupă de distribuţia şi montajul produselor marca Bilka.

Fabrica Bilka Steel din Braşov are în prezent halele de producţie care acoperă o suprafaţă de peste 17.500 mp. Producţia de ţiglă metalică, anul trecut, a fost de peste 3,2 milioane mp.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb