Bill Gates avertizează că schimbările climatice ar putea avea consecinţe mai grave decât pandemia de COVID-19

J.P.
Internaţional / 6 august 2020

Bill Gates avertizează că schimbările climatice ar putea avea consecinţe mai grave decât pandemia de COVID-19

Bill Gates a avertizat asupra pericolului reprezentat de o pandemie de ani de zile, vorbind în 2015 despre numărul uriaş de decese pe care o pandemia globală l-ar putea provoca. Acum fondatorul Microsoft avertizează despre o altă urgenţă cu potenţial devastator: schimbările climatice, conform Hotnews.

Pe cât de îngrozitoare este această pandemie, schimbările climatice ar putea fi şi mai grave", a afirmat marţi Gates într-o postare pe blogul său.

Dacă vrei să înţelegi tipul de daune pe care schimbările climatice le-ar putea cauza, uită-te la COVID-19 şi răspândeşte durerea pe o perioadă de timp mult mai îndelungată. Pierderea de vieţi omeneşti şi greutăţile economice sunt egale cu ce se va întâmpla în mod regulat dacă nu eliminăm emisiile de carbon ale lumii", a scris acesta.

Gates a comparat rata mortalităţii cauzată de coronavirus - aproximativ 14 decese la 100.000 de locuitori - cu creşterea mortalităţii aşteptată să aibă loc din cauza creşterii temperaturilor la nivel global.

În următorii 40 de ani creşterea temperaturilor globale este estimată să crească rata mortalităţii cu acelaşi număr - 14 decese la 100.000", a notat antreprenorul american.

Dacă emisiile vor rămâne ridicate, până la sfârşitul secolului schimbările climatice ar putea fi responsabile pentru 73 de decese suplimentare la 100.000 de oameni. Într-un scenariu cu o scădere a emisiilor rata deceselor scade la 10 la 100.000", potrivit acestuia.

Gates afirmă că oricare ar fi scenariul rata mortalităţii cauzată de schimbările climatice este fie similară cu cea cauzată de noul coronavirus, fie mult mai mare.

Până în 2060 schimbările climatice ar putea fi la fel de mortale precum COVID-19", a scris acesta, adăugând că "până în 2100 ar putea fi de cinci ori mai mortale" iar impactul economic ar putea fi la fel de grav, guvernele putând ajunge în situaţia de a cheltui odată la 10 ani echivalentul sumelor cheltuite cu actuala pandemie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb