Binance Research: Piaţa criptomonedelor a închis luna aprilie cu o scădere de 11% a capitalizării totale de piaţă

T.B.
Piaţa de Capital / 16 mai

Binance Research: Piaţa criptomonedelor a închis luna aprilie cu o scădere de 11% a capitalizării totale de piaţă

Piaţa criptomonedelor a experimentat o tendinţă descendentă în aprilie, închizând luna cu o scădere de 11% a capitalizării totale de piaţă, se arată într-un comunicat al Binance Research, remis redacţiei. Multipli factori, inclusiv schimbările în aşteptările privind reducerile ratelor dobânzilor, riscurile geopolitice şi încetinirea fluxurilor către spot-urile ETF BTC, au fost consideraţi principalii contribuitori la presiunea descendentă, conform sursei citate.

Runes Protocol, un nou standard de token pentru token-uri fungibile pe reţeaua Bitcoin, a generat peste 130 de milioane de dolari americani în taxe, de la lansarea pe 20 aprilie. De asemenea, acesta a fost responsabil pentru aproximativ 50% din toate tranzacţiile Bitcoin de atunci, pe parcursul a peste 3 milioane de tranzacţii înregistrate, generând aproximativ 33% din toate taxele din reţea, informează sursa.

Valoarea totală blocată ("TVL") în protocoalele de restaking lichid a continuat să crească, depăşind pragul de 10 miliarde de dolari americani în aprilie. Pe lângă beneficiile de lichiditate ale LRT-urilor, un factor cheie al creşterii a fost "point farming-ul", prin care utilizatorii participă la aceste protocoale pentru a câştiga puncte, în speranţa de a fi eligibili pentru viitoare airdrop-uri, potrivit companiei.

Oferta totală de stablecoin-uri legate de USD a acut o traiectorie ascendentă în acest an, ajungând la 160 de miliarde de dolari americani în aprilie, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani. Această creştere corespunde cu o redresare mai largă a pieţei, subliniind rolul stablecoin-urilor ca indicatori cruciali ai cererii din piaţa criptomonedelor. În special, FDUSD de la First Digital şi USDe de la Ethena au fost principalii beneficiari ai acestei creşteri, înregistrând o creştere de 80% şi, respectiv, 52,3% doar în aprilie, se mai arată în comunicat.

Reţeaua TON a asistat la o creştere bruscă a indicatorilor on-chain, deoarece valoarea totală blocată (TVL) DeFi şi numărul lunar de adrese active au atins maxime istorice în luna aprilie. Acest lucru a fost determinat, în mare parte, de lansarea "The Open League", o iniţiativă care îşi propune să aducă milioane de utilizatori Telegram on-chain şi să stimuleze activitatea pe reţeaua TON, arată datele Binance Research.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb