Bio România solicită interzicerea producţiei şi importului de organisme modificate genetic

F. A.
Companii / 14 mai 2012

Bio România consideră că ar trebui interzise atât producţia, cât şi importul de organisme modificate genetic, în ţara noastră, a declarat, astăzi, preşedintele asociaţiei, Marian Cioceanu, conform suselor de presă.

Marian Cioceanu a explicat poziţia asociaţiei pe care o conduce: "Punctul de vedere al Bio România este să se interzică atât producţia, cât şi importul de organisme modificate genetic. Sunt tot felul de studii, dar şi o mare presiune din toate părţile, însă eu cred că orice om de bun simţ nu poate fi de acord că în cazul unui anumit soi de, să spunem, porumb modificat genetic, studiat şase luni, un an sau doi într-o fermă de cercetare şi testare şi lansat pe piaţă de maximum 20 de ani se pot cunoaşte efectele pe termen lung. În maxim 20 de ani nu poţi prevedea efectele pe care le poate avea planta modificată genetic peste 100 sau peste 200 de ani la generaţiile viitoare şi, din această perspectivă, este imposibil de cuantificat şi de arătat cu certitudine efectele negative".

Potrivit preşedintelui Bio România, s-au efectuat o serie de studii în America de Sud, în Argentina, în special în zonele unde, de circa 15 - 20 de ani, se cultivă intens soia şi porumb modificate genetic.

Printre efectele negative deja apărute în urma acestor culturi modificate genetic se numără creşterea exponenţială a numărului de cazuri de malformaţii congenitale, precum şi o stare de sănătate excesiv de degradată în rândul populaţiei.

În prezent, statele membre ale Uniunii Europene încearcă să ajungă la un compromis în privinţa revizuirii legislaţiei pentru a oferi posibilitatea ca ţările să fie cele care să decidă restricţionarea sau interzicerea cultivării pe teritoriul lor a organismelor modificate genetic (OMG) autorizate la nivel european, în principal în urma opoziţiei unor state precum Franţa, Germania sau Marea Britanie.

La nivelul Uniunii Europene sunt autorizate pentru utilizarea ca aliment şi hrană pentru animale 38 de OMG, respectiv soia modificată genetic, porumb modificat genetic, bumbac modificat genetic, rapiţă modificată genetic, sfeclă de zahăr modificată geneticşi cartof modificat genetic.

Pe teritoriul UE sunt autorizate şi pentru cultivare un tip de porumb modificat genetic şi un tip de cartof (numai pentru utilizare industrială).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb