Biroul Politic Naţional al PNL se reuneşte azi la ora 17.00

S.B.
Politică / 16 decembrie 2020

Biroul Politic Naţional al PNL se reuneşte azi la ora 17.00

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni azi, de la ora 17.00, în sistem de videoconferinţă, potrivit unui anunţ al formaţiunii. La şedinţa informală de marţi seara, liberalii din conducerea partidului au avut discuţii privind varianta ca Ludovic Orban să fie premier, iar Dan Barna să preia şefia Camerei Deputaţilor, însă Florin Cîţu i-a transmis lui Orban că nu se retrage sub nicio formă din cursa pentru funcţia de prim-ministru, informează news.ro.

Cîţu a fost susţinut în partid de Robert Sighiartău, Rareş Bogdan şi Raluca Turcan. Ludovic Orban le-a transmis colegilor de partid că vrea să obţină ori şefia Camerei Deputaţilor, ori funcţia de premier.

UDMR este dispusă să-l susțină fie pe Ludovic Orban, fie pe Florin Cîțu pentru funcția de prim-ministru, declară surse politice pentru News.ro. Formațiunea maghiară consideră că PNL, partidul cu cele mai multe mandate în viitoarea coaliție de guvernare, are dreptul să propună premierul.

Liderul PNL Ludovic Orban a propus marţi-seara, într-o şedinţă restrânsă la sediul partidului, ca Florin Cîţu să renunţe la funcţia de prim-ministru. Astfel, Ludovic Orban ar deveni candidatul partidului pentru poziţia de premier, iar USR PLUS ar primi şefia Camerei Deputaţilor pentru Dan Barna. Însă lideri din PNL s-au opus categoric, au relatat pentru News.ro surse prezente la discuţii.

Florin Cîţu, propunerea oficială de premier a PNL, i-a transmis categoric lui Ludovic Orban că nu se retrage "sub nicio formă" din cursa pentru Palatul Victoria, pentru că şi-ar pierde credibilitatea, susţin sursele citate. Florin Cîţu a fost sprijinit şi de eruoparlamentarul PNL Rareş Bogdan, care a susţinut că partidul trebuie să rămână la varianta Florin Cîţu - premier. În final, Rareş Bogdan a spus că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să aibă ultimul cuvânt.

Ludovic Orban le-a transmis colegilor de partid că nu va renunţa la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. "USR-PLUS are de ales: Cîţu premier şi eu preşedinte al Camerei Deputaţilor. Sau eu premier şi Dan Barna preşedinte al Camerei Deputaţilor", a spus Ludovic Orban în şedinţa conducerii PNL.

Toţi liderii PNL prezenţi la discuţii i-au cerut lui Ludovic Orban să înceteze "debandada din partid". "Ne facem din râs şi ne va costa", susţin sursele citate.

La şedinţa informală de marţi-seara a conducerii PNL au participat: Ludovic Orban, Ionel Dancă, Robert Sighiartău, Rareş Bogdan, Raluca Turcan, Alina Gorghiu, Iulian Dumitrescu şi Florin Cîţu, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Oare domnul Danca a invatat ca urinatul pe generali curenteaza? Oare a invatat domnul Danca ca generalii pleaca mai greu dupa fenta ? Cand va invata (metaforic) a muri batranul saltimbanc?

    1. PROSTIREA celorlalte partide politice de catre cuplul IOHANNIS-ORBAN,a functionat impecabil! ------------- Inainte de alegeri, IOHANNIS, find intrebat in nenumarate randuri de catre presa ,cine v-a fi premier al Romaniei dupa ce alegerile se vor incheia,IOHANNIS a raspuns de zeci de ori(obsedant),ca noul premier v-a fi ORBAN.Pentru a deruta celelalte partide ,imediat dupa alegeri,IOHANNIS si ORBAN,au pus la punct MASCARADA cu DEMISIA lui Orban,o demisie de onoare intrucat PNL nu a castigat alegerile.Toata presa,a pus BOTU la aceasta asazisa demisie de onoare,si l-au laudat pe ORBAN,care numai de ONOARE nu poate fi suspectat.Dupa ce alegerile s-au terminat,IOHANNIS,a avut o intalnire cu ORBAN pe care l-a asigurat ca nu i-l poate propune imediat ca viitor premier al romaniei,intrucat stiau dinainte ca USR nu il v-a agrea pe ORBAN. Asa ca au organizat un SIMULACRU de consultare al BPNului PNL si dorind sa scape si de CATU din guvern,au hotarat sa il mai umileasca inca odata pe bietul VASILE (nume de MIEL,dus la taiat),si in bataie de joc l-au propus din partea PNL,ca si candidat al PNL la functia de premier(piei drace).Azi,in ciuda opozitiei USR,IOHANNIS ,a spus cu subiect si predicat ca ,ORBAN v-a fi noul premier desemnat iar USR si celelalte partide au fost UMILITE prin faptul ca IOHANNIS,le-a cerut sa vina fiecare cu cate o propunere de candidat la conducerea Guvernului.Inainte de alegeri,am postat un comentariu ,in care in ciuda tuturor "specialistilor" de la casele de sondaje,am spus ca PNL,v-a obtine la alegeri un scor cuprins intre 25-27%,din voturi si a fost adevarat. Azi,dupa ce IOHANNIS a spus ca daca PNL il v-a desemna pe ORBAN ca si candidat al PNL pentru functia de premier el,IOHANNIS il v-a accepta. Asa ca spun ,noul PREMIER al Romaniei,v-a fi ORBAN,in ciuda tuturor ziaristilor care spuneau ca ORBAN,nu mai are nici o SANSA.Ce au facutt IOHANNIS si ORBAN,se numeste PROSTITUTIE POLITICA si lipsa de respect pentru Romani.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb