Birouri parlamentare pentru şefii PSD

LILIAN COJOCARU
Ziarul BURSA #Politică / 10 martie 2004

Preşedintele PSD, Adrian Năstase, şi purtătorul de cuvînt al partidului, Bogdan Niculescu Duvăz, beneficiază de birouri proprii la Camera Deputaţilor, deşi nici unul dintre aceştia nu deţine funcţii în cadrul instituţiei. Deputatul PNL Puiu Haşotti a atras atenţia ieri, în plenul Camerei, că premierul dispune de "un birou luxos", iar Bogdan Niculescu Duzăv are un birou dotat logistic şi cu personal.

"Cei doi demnitari ai PSD au primit birouri prin bunăvoinţa deputaţilor PSD, fără o decizie a Biroului Permanent în acest sens", a declarat Puiu Haşotti. În opinia sa, situaţia prezentată este una ilegală, deoarece birourile se acordă doar preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de comisii parlamentare şi membrilor din Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. "O fi avînd Adrian Năstase birouri similare la Preşedinţie sau Tribunale?" s-a întrebat retoric, deputatul liberal.

În replică, secretarul Biroului Permanent, deputatul PSD Tudor Mohora, a arătat că i se pare firesc ca premierul să deţină un birou propriu, în care să-i primească în audienţă pe parlamentari. "La grupul PSD nu există loc suficient, iar mulţi deputaţi şi-au exprimat dorinţa de a discuta cu premierul, cînd domnia sa vine în Parlament", a spus Mohora, într-o conferinţă de presă. Biroul premierului, este de fapt moştenit de Adrian Năstase din perioada în care acesta a fost vicepreşedintele Camerei Deputaţilor (în legislatura anterioară), fapt confirmat de Tudor Mohora.

Absurdul situaţiei constă în faptul că premierul vine foarte rar la Parlament, iar atunci cînd vine, nu primeşte în audienţe parlamentari, fapt care face inutilă alocarea acestui spaţiu. Mai mult, nici un alt premier nu a deţinut un birou similar, la fel cum actualul premier nu are un birou la cealaltă cameră parlamentară - Senatul.

Dacă în cazul biroului acordat premierului, conducerea Camerei Deputaţilor a avut o replică, în cazul biroului lui Bogdan Niculescu Duvăz, Mohora a anunţat că s-a dispus o anchetă pentru a elucida modul în care i s-a acordat biroul.

Liberalii au cerut celor doi lideri PSD să elibereze imediat birourile ocupate ilegal şi să se preocupe de activitatea pe care o prestează în birourile de la Guvern, respectiv PSD.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb