Bitcoin a depăşit pragul de 30.000 de dolari, pentru prima oară în istoria sa

S.B.
Macroeconomie / 2 ianuarie 2021

Bitcoin a depăşit pragul de 30.000 de dolari, pentru prima oară în istoria sa

​Bitcoin a depăşit pragul de 30.000 de dolari, pentru prima oară în Cotaţia bitcoin, prima criptomonedă descentralizată, a depăşit sâmbătă pragul de 30.000 de dolari, pentru prima oară de la crearea sa, în urmă cu 11 ani, informează Hotnews.

În jurul orei 13.13 GMT (15.13 la Bucureşti), preţul bitcoin urca la nivelul record de 30.823,30 de dolari, potrivit datelor compilate de agenţia Bloomberg.

Cea mai cunoscută criptomonedă a depăşit pentru prima dată pragul de 20.000 de dolari în data de 16 decembrie şi între timp s-a apreciat cu mai bine de jumătate.

La începutul anului trecut se tranzacţiona la nivelul de 8.000 dolari, dar în primăvară, când a izbucnit pandemia de coronavirus, a scăzut la 4.000 dolari. În toamnă, bitcoin s-a apreciat semnificativ, datorită cererii din partea marilor investitori, atraşi de potenţialul unor câştiguri rapide, şi a aşteptărilor că va deveni o metodă de plată de bază, potrivit Hotnews.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Iata topul tarilor in care se foloseste bitcoin: Ucraina, Rusia, Venezuela, China, Kenia, SUA, Africa de Sud, Nigeria, Columbia, Vietnam.

    the Ukrainian Ministry of Digital Transformation commented: “The market of virtual assets in Ukraine is quite developed and has a significant turnover even on a global scale, but most of it is concentrated in the shadow zone, which creates potential risks for both the state, business and users.” 

    Ministrul ucrainian al digitalizarii a recunoscut ca in tara lui, cei mai multi utilizatori de bitcoin sunt infractorii. 

    Iata cum mafia ucrainiana, ruseasca, africana, chinezeasca si infractorii americani beneficiaza de un instrument ilegal si imoral de spalare a banilor, de plata a crimei organizate.

    Statele ar face bine sa il interzica ACUM. 

    1. Îl vor interzice probabil. Dar nu acum. După ce descarcă băieții deștepți.

      Ar fi bine sa fii mai informat. Infractori ca tine ce scriu pe aici fara a avea notiunea BTC si ce ofera el trebuie sa fie interzisi....

      daca ai BTC vinde-l imediat !

      e pe final de ciclu ascendent...poate sa ajunga nitel mai sus? Gen 32-34.000 $? Da, poate.... but it's running on fumes!  

      si indiferent cat o sa te scremi tu sa scoti juma de argument ca eu sunt tampit viitorul proxim (ianuarie 2021) iti va dovedi ca trebuia sa ma asculti !  

      Il recumperi la 1350-1600 $/BTC si vei fi obligat sa urli in gura mare: Vali, esti un mare intelept, m-ai imbogatit!  

      top : aria 30-34.000 $/btc 

      bottom-ul corectiei care incepe : 1350-1600 $/btc 

      Hai,.... sanatate si sa bei o bere in cinstea mea ca om bogat te-am facut cu ce infr omatii ti-am dat. 

      si nu mai umbla cu soparle gen : "infractori ca tine ".... "ar trebui interzisi ".... etc... fiecare om e liber sa se exprime.

      asa ca lasa abordarile astea de 2 lei vechi, gen trimitere stalinista in gulag virtual 

      banii pe care ii castigi de pe urma informatiilor date de mine sa ii investesti in dezvoltare personala care sa aiba ca tinta ACCEPTAREA OPINIILOR CELORLALTI SI STUDIUL CONCEPTULUI DE ALTERITATE

      Nici vorba de asa ceva, mai degraba se cauta solutii pentru reglementarea acestor tranzactii cu criptomonede. Cel mai complicat aspect este cel al impozitarii acestor tranzactii pentru ca autorii lor nu pot fi identificati nici ca nume si nici ca locatie. Acesta este unul dintre motivele pentru care bancile federale si organismele internationale nu au finalizat inca normele de reglementare a pietei criptomonedelor, desi in ultimii 3 ani au avut loc mai multe runde de intalniri si discutii pe aceasta tema. In toata aceasta perioada numarul comerciantilor care au introdus ca moneda de plata bitcoinul (ori alta criptomoneda) a crescut exponential. Chiar si in Romania exista comercianti care accepta plata in criptomonede, iar in marile orase exista bancomate speciale de unde poti cumpara ori vinde bitcoini.

    Tarile respective aufera inflatii masive.

    Fiecare economie trece prin aceste cicluri lungi economice ce inflatie ai deflatie in masa monetara pana la uzura finala a valutei tranzactionate. 

    Problema e ca bancile centrale reapective nu opresc tiparnita si genereaza exponential pe final de ciclu inflatia ca forma de plata nominala a datoriei generata in trecut pe contrapartida saracirii populatiei si a socului masiv in piata afacerilor. 

    Acelasi joc a fost jucat si in Romanica de mai multe ori in istorie; doar ca pe atunci se fugea repede in aur si argint (pietele financiare) iar acest semnal dadea soc in mai toate pietele financiare prin cotatii inalte la aur si alte forme de credite. 

    Cripto a permis deplasarea masiva de instrumente financiare fara soc pe piata internationala; observati ca nu sunt cumparatori ca pondere la asemenea cotatii ci doar deplasari de capitaluri prin institutii financiare. 

    Cripto va juca un rol important in viitor caci istoric toate economiile trec in ciclul de inflatie si deflatie a masei monetare si a creditului; unde mai nou nu va mai existat fuga in aur si argin ca pondere si utilitate rapida de conversie a valorilor financiare pe glob. 

    Asa cum in trecut au existat diferite unitati sau tokeni ca forma de tranzactionare, cand vine ciclul final inflationist, istoric au fost con vertite valorile tranzactionate cat de repede s-au putut in etc forme de active intrinseci sau active ca punte de conversie a valorilor. 

    Chiar daca in acest moment cripto e scam ca pondere, utilitatea reala a fost dovedita in Irak, Ukraina si alte razboaie unde infuziile si fluxurile de capital au intrat si iesit la negru/ gri; cu pasuirea supraveghetorului financiar (guvernatorul bancii centrale a fiecarei natii). 

    Deci aceasta pasuire este o forma de permisivitate internationala a tranzitarii diferitelor fluxuri de numerar in favoarea sau defavoarea unor conducatori. 

    In sistem bancar se vorbea de cripto monede si portofolii electronice direct cu bancile centrale de prin 2012, FED a pregatit deja valuta electronica si legi deja ce urmeaza sa intre in vigoare pe urmatorul ciclu economic depresiv global. 

    In depresii economice de lunga durata se implementeaza tehnologii si politici economice in schimbare. 

    Vezi documente in IMF, BIS, BEC BM. 

    semnat comenturi “cretine” 

    1. faptul ca iti numesti tara care te hraneste "Romanica" m-a obligat la abandonarea citirii opiniei tale.

      Nu am cum sa dedic energie cuiva care nu isi respecta radacinile doar din dorinta de a induce pasiv un sentiment de superioritate.  

      Se numeste ROMANIA .

      Era cu sens diminutiv nu flegmatic!

      Nu tara hraneate ci ecosistemul economic - natural - politic - uman hraneste o tara.

      Asa cum a hranit exodul masiv a peste 5 milioane de romani ce muncesc si traiesc pe alte continente / tari. 

      Aceste fenomene se vor repeta in viitor copii copiilor nostrii asa cum s-au repetat bunici - buniciilor nostri!

      mie imi suna asa... de parca ai zice "cateaua din coltul strazii" - e o adresare lipsita de demnitate

      poate e doar opinia mea. o parere.

      de obicei cei ce foloseau "Romanica" o faceau peiorativ.  

    Mai up gradati BTC..,peste 34000

    1. a dat cu capul in topul mentionat de mine si a inceput sa se duca acolo unde ii e locul : bottom 1300-1600 $/btc

      cine m-a ascultat sa vanda in aria de top 30-34 k btc imi multumeste acum si se roaga la Dumnezeu pentru sufletul meu! ...si cumpara btc de la 1650-1600 $/btc in jos, ca un bun crestin ce este! :)  

      Hai! ... unde sunt toti derbedeii care se iau de mine ca saracesc oamenii care se iau dupa ce zic eu ? .....r - ati au naibii de golani ! La dat cu noroi toti se grabesc, la recunoscut merite mai putin ...  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb