Bitcoin România a creat o franciză pentru ATM-uri cu criptomonede

J.P.
Miscellanea / 20 octombrie 2020

Bitcoin România a creat o franciză pentru ATM-uri cu criptomonede

Conducerea companiei Bitcoin România a creat o franciză pentru ATM-uri cu criptomonede, francizorii având posibilitatea să obţină profit după 1-3 luni de la investiţie, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Managementul vrea să ajungă să aibă la finalul anului o reţea de 100 de ATM-uri, faţă de 20 în prezent, relatează sursa citată.

Pentru a deveni partener este nevoie ca franciza să fie preluată de o persoană juridică. Costul francizei este de 4.500 de euro. La această sumă se adaugă 5.000 de euro garanţie pentru ATM şi 10.000 de euro pentru prima încărcare a ATM-ului. Pe de altă parte, profitul partenerilor este de până la 4.000 de euro net pe lună/per ATM în urma unui comision din fiecare tranzacţie. Vânzarea şi cumpărarea vizează mai multe criptomonede, nu doar Bitcoin (de exemplu, Ethereum, Litecoin, Bitcoin cash). La finalul perioadei de francizare, partenerul va primi înapoi cei 10.000 de euro şi, de asemenea, garanţia de 5.000 de euro dacă ATM-ul este în stare bună, se arată în comunicat.

George Rotariu, co-fondator şi CEO al Bitcoin Romania: "Orice companie ne poate deveni partener. Este o franciză cu un preţ accesibil, care necesită foarte puţină implicare pe partea de mentenanţă şi cu posibilităţi importante de a obţine profit mare. Într-un interval de 1-3 luni îţi poţi amortiza investiţia, iar apoi eşti pe profit. Credem că aceste francize sunt de viitor pentru că Bitcoin şi criptomonedele reprezintă viitorul. Să ai o franciză pentru un ATM Bitcoin este ca şi cum ai fi cumpărat o franciză McDonalds în urmă cu 20 de ani, iar acum îţi aduce profit foarte mare".

Managerul adaugă că deşi franciza poate fi cumpărată de orice fel de persoană juridică, profilul se potriveşte mai ales firmelor care au un spaţiu, un loc în care oamenii să aştepte sau să îşi parcheze maşina.

"O tranzacţie de vânzare sau cumpărare printr-un ATM Bitcoin durează mai mult de un minut şi este nevoie de un astfel de spaţiu. De exemplu, benzinăriile sunt un exemplu foarte bun de parteneri care ni se pot alătura", explică George Rotariu.

În prezent Bitcoin România deţine 20 de ATM-uri în oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Sibiu, Râmnicu- Vâlcea, Galaţi, Mangalia, Craiova şi Targu Jiu, iar până la finalul anului vizează să se extindă în toate oraşele ţării. Dintre acestea, 14 sunt ATM-uri proprii, iar şase sunt prin parteneri.

Compania a adus primul ATM pe piaţă locală în 2014 acesta fiind de altfel şi primul ATM Bitcoin din Europa Continentală şi al cincilea din lume. De atunci, Bitcoin România a intermediat 40.000 de tranzacţîi în valoare de 15 milioane de euro. De asemenea, cele 14 ATM-uri proprii au fost utilizate de peste 25.000 de clienţi pentru vânzare şi cumpărare de criptomonede.

Constantin Rotariu, co-fondator şi COO al Bitcoin: "Clienţii care deţin Bitcoin sau alte criptomonede pot folosi ATM-urile pentru vânzare sau cumpărare de monede digitale. Acesta este un segment important, diferit de piaţa bancară tradiţională. Principalul motiv pentru care oamenii ar utiliza ATM-uri Bitcoin este acelaşi pentru care ar utiliza ATM-urile clasice, bancomatele. Dacă ai nevoie repede de cash, cel mai rapid mod de a-l obţine este să foloseşti un ATM pentru a schimba criptomonedele. Şi invers - dacă ai cash şi vrei să cumperi criptomonede în următoarele cinci minute, cauţi cel mai apropiat ATM. De asemenea, pentru persoanele care nu deţin niciun fel de criptomonede, prezenţa fizică a ATM-urilor va înseamna vizibilitate pentru un domeniu considerat ca fiind exclusiv digital. Această vizibilitate îi va ajuta pe oameni să aibă mai multă încredere în acest segment. Practic, mergem cu un produs digital către offline pentru a creşte încrederea oamenilor în criptomonede şi implicit popularitatea acestora. Bineînţeles, noua strategie se va vedea şi în business, estimările noastre fiind ca zona de ATM-uri în franciza să ajungă la 60-70% din cifra de afaceri a Bitcoin Romania în anul 2021. De asemenea, ATM-urile în franciză vor înseamna în jur de 10% din veniturille preconizate pentru anul acesta".

Întreaga reţea de ATM va reprezenta aproximativ 30% din cifra de afaceri de 10 milioane euro estimată de Bitcoin Romania pentru anul acesta. Conducerea Bitcoin îşi doreşte ca la finalul anului să aibă 30.000 de clienţi şi tranzacţii în valoare de 25 milioane euro ca urmare a creşterii reţelei la 100 de ATM-uri, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb