"BitDefender" va lansa o nouă tehnologie

Carola Ionescu
Ziarul BURSA #Companii #IT / 14 august 2006

Divizia BitDefender din cadrul companiei Softwin este în faza de testare a unei noi tehnologii pentru securitatea datelor, versiunea Beta a tehnologiei Antirootkit, care va fi înglobată în viitoarea sa linie de produse pentru servere şi staţiile de lucru, informează Softwin.

Specialiştii consideră că, începând de anul viitor, un produs de securitate a datelor fără tehnologia antirootkit nu va mai fi în măsură să protejeze calculatoarele în faţa acestor ameninţări. În plus, aplicaţiile rootkit sunt realizate astfel încât administratorul de sistem să nu observe că există un utilizator neautorizat al sistemului.

Un program de tip rootkit este un set de instrumente software rea-lizat cu scopul de a ascunde procese care rulează, fişiere sau informaţii despre sistem, permiţând astfel unui "intrus" accesul în sistem. Astfel de programe pot rula pe mai multe sisteme de operare, precum Linux, Solaris sau Microsoft Windows. Rootkit-urile modifică de multe ori părţi din sistemul de operare sau se instalează ca părţi componente ale acestuia. "Am început dezvoltarea acestei noi tehnologii încă de anul trecut. Noul modul Antirootkit va asigura detectarea acestor ameninţări în timp real", a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

În paralel cu specialiştii români de la BitDefender, doar câteva companii din lume au mai oferit spre testare tehnologii de protecţie antirootkit. BitDefender rămâne un pionier în domeniul tehnologiilor de securitate a datelor, după ce, în 1998, a fost primul producător din lume care a introdus actualizarea automată a semnăturilor antivirus via Internet şi apoi managementul la distanţă al atacurilor informatice de către un manager IT, prin WAP.

BitDefender este o suită de peste 54 de soluţii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficientă a ameninţărilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali şi din corporaţii. Realizată pentru a oferi protecţie completă reţelelor şi sistemelor companiilor, gama de soluţii BitDefender cuprinde, pe lângă produse pentru protecţia antivirus, antispam, personal firewall şi soluţii de administrare a securităţii.

BitDefender este o divizie a Softwin SRL, al cărei sediu central se află în România, la Bucureşti. Softwin are reprezentanţe externe în Germania, Marea Britanie, Spania şi SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb