Divizia BitDefender din cadrul companiei Softwin este în faza de testare a unei noi tehnologii pentru securitatea datelor, versiunea Beta a tehnologiei Antirootkit, care va fi înglobată în viitoarea sa linie de produse pentru servere şi staţiile de lucru, informează Softwin.
Specialiştii consideră că, începând de anul viitor, un produs de securitate a datelor fără tehnologia antirootkit nu va mai fi în măsură să protejeze calculatoarele în faţa acestor ameninţări. În plus, aplicaţiile rootkit sunt realizate astfel încât administratorul de sistem să nu observe că există un utilizator neautorizat al sistemului.
Un program de tip rootkit este un set de instrumente software rea-lizat cu scopul de a ascunde procese care rulează, fişiere sau informaţii despre sistem, permiţând astfel unui "intrus" accesul în sistem. Astfel de programe pot rula pe mai multe sisteme de operare, precum Linux, Solaris sau Microsoft Windows. Rootkit-urile modifică de multe ori părţi din sistemul de operare sau se instalează ca părţi componente ale acestuia. "Am început dezvoltarea acestei noi tehnologii încă de anul trecut. Noul modul Antirootkit va asigura detectarea acestor ameninţări în timp real", a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.
În paralel cu specialiştii români de la BitDefender, doar câteva companii din lume au mai oferit spre testare tehnologii de protecţie antirootkit. BitDefender rămâne un pionier în domeniul tehnologiilor de securitate a datelor, după ce, în 1998, a fost primul producător din lume care a introdus actualizarea automată a semnăturilor antivirus via Internet şi apoi managementul la distanţă al atacurilor informatice de către un manager IT, prin WAP.
BitDefender este o suită de peste 54 de soluţii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficientă a ameninţărilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali şi din corporaţii. Realizată pentru a oferi protecţie completă reţelelor şi sistemelor companiilor, gama de soluţii BitDefender cuprinde, pe lângă produse pentru protecţia antivirus, antispam, personal firewall şi soluţii de administrare a securităţii.
BitDefender este o divizie a Softwin SRL, al cărei sediu central se află în România, la Bucureşti. Softwin are reprezentanţe externe în Germania, Marea Britanie, Spania şi SUA.