Bittnet Group anunţă răscumpărarea emisiunii de obligaţiuni BNET22

A.P.
Piaţa de Capital / 8 aprilie 2021

Bittnet Group anunţă răscumpărarea emisiunii de obligaţiuni BNET22

Bittnet, un grup de companii de IT, listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, anunţă răscumpărarea anticipată a emisiunii de obligaţiuni corporative BNET22. Valoarea totală a emisiunii BNET22 este de 4,5 milioane lei, potrivit unui comunicat al companiei.

"După răscumpărarea anticipată a acţiunilor BNET19 în 2019, am decis ca în mai 2021 să rambursăm emisiunea BNET22. Între 2015 şi 2018, obligaţiunile corporative au fost opţiunea ideală pentru a finanţa dezvoltarea accelerată a Grupului Bittnet. Ţinând cont de situaţia financiară solidă, şi de solicitările primite de la acţionari, de a apropia profitul net de cel operaţional, în cursul anului trecut am propus în cadrul AGA să emitem acţiuni preferenţiale şi, cu banii strânşi, să răscumpărăm toate emisiunile de obligaţiuni corporative ale Bittnet. Această abordare va creşte considerabil profitabilitatea afacerii prin reducerea costurilor de finanţare. La rândul său, acest lucru ar putea avea un efect pozitiv asupra evaluării Grupului Bittnet, aducând deci beneficii tuturor acţionarilor," a declarat Cristian Logofătu, cofondator al Bittnet Group.

BNET22 a fost a doua emisiune de obligaţiuni corporative a Grupului Bittnet, care a intrat la tranzacţionare pe piaţa SMT AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în noiembrie 2017. Obligaţiunile au o scadenţă de 5 ani, termenul fiind septembrie 2022.

Conform raportului anual al Bittnet din anul 2018, compania avea capitaluri împrumutate, prin obligaţiuni sau credite în sumă de 32 de milioane lei şi capital propriu de 14 milioane de lei. La începutul lunii aprilie 2021, Bittnet avea capitaluri proprii de 38 milioane lei şi capitaluri împrumutate cu o valoare aproximativă de 37 milioane lei. După răscumpărarea emisiunii BNET22, capitalurile împrumutate ale Bittnet Group vor scădea până la 32,5 milioane de lei.

În conformitate cu informaţiile incluse în memorandumul de listare, Bittnet va răscumpăra emisiunea BNET22 la 100% din valoarea nominală, care este de 100 de lei. Împreună cu rambursarea valorii nominale, deţinătorii de obligaţiuni vor primi, de asemenea, o fracţie de cupon care va include perioada cuprinsă între 15 martie 2021 - data plăţii cuponului anterior, şi 13 mai 2021 - data plăţii valorii nominale înapoi către deţinătorii obligaţiunilor. Data de înregistrare pentru identificarea deţinătorilor de obligaţiuni care vor beneficia de răscumpărarea anticipată este 6 mai 2021. În linie cu Codul Bursei de Valori Bucureşti, ultima zi de tranzacţionare pentru obligaţiunile BNET22 va fi 4 mai 2021.

Bittnet a folosit cele 4,5 milioane de lei atrase în 2017 prin emiterea de obligaţiuni BNET22 pentru a achiziţiona GECAD NET, care în aprilie 2018 a devenit Dendrio. Între 2017 şi 2020, veniturile Dendrio au crescut de la 20 la 90 de milioane de lei, întrucât compania a devenit un jucător semnificativ pe piaţa românească de integrare IT&C.

După răscumpărarea emisiunii de obligaţiuni BNET22, Bittnet va avea în continuare alte trei emisiuni de obligaţiuni - BNET23, BNET23A şi BNET23C, toate listate pe piaţa de obligaţiuni SMT-AeRO. Valoarea totală a celor trei obligaţiuni corporative rămase emise de Bittnet este de 24,4 de milioane de lei. Aceste emisiuni sunt printre cele mai tranzacţionate obligaţiuni de pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

În Adunarea Generală a Acţionarilor din noiembrie 2020, investitorii au votat în favoarea emiterii de acţiuni preferenţiale de către Bittnet Group. Conducerea intenţionează ca acţiunile preferenţiale să înlocuiască emisiunile de obligaţiuni corporative existente. Acţiunile preferenţiale sunt instrumente hibride care combină beneficiile obligaţiunilor cu cele ale acţiunilor. Acţiunile preferenţiale nu oferă drepturi de vot, dar, la rândul lor, oferă un dividend prioritar - similar cu o dobândă anuală plătită pentru obligaţiuni. Acţiunile preferenţiale au beneficii adăugate, deoarece impozitul pe dividende în România este de 5%, în timp ce rata dobânzii la obligaţiunile corporative este supusă unui impozit de 10%. În consecinţă, acţiunile preferenţiale avantajează financiar investitorii.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb