Bittnet anunţă prima tranzacţie de M&A din 2022, prin finalizarea negocierilor privind preluarea integrală a TopTech, companie locală specializată în echipamente şi soluţii IT&C. Tranzacţia este supusă aprobării de către Consiliul Concurenţei, conform unui comunicat remis redacţiei.
"Suntem bucuroşi să anunţăm semnarea tranzacţiei cu TopTech, una dintre cele trei companii despre care spuneam că suntem în faze avansate de negociere la momentul publicării raportului preliminar pentru 2021. Domeniul de activitate al TopTech este similar cu cel al Dendrio, iar prin unirea portofoliilor de soluţii şi servicii ale celor două entităţi avem oportunitatea de a satisface mai bine nevoile clienţilor. Le urăm bun-venit noilor colegi şi suntem încrezători că prin această investiţie vom continua să extindem atât numărul de clienţi deserviţi de grupul nostru, serviciile oferite acestora, precum şi să creştem veniturile. Deşi ne aflăm într-un context geopolitic dificil şi caracterizat de impredictibilitate, rămânem dedicaţi planurilor anunţate către investitori şi acţionari cu privire la investiţiile şi extinderea către pieţele din Europa Centrală şi de Est," a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.
Potrivit sursei citate, TopTech este o companie românească de IT&C fondată în anul 1992 în Deva, fiind una dintre cele mai mari companii de soluţii IT&C din centrul şi vestul ţării. În prezent, TopTech utilizează tehnologii avansate având încheiate parteneriate puternice cu cei mai importanţi producători din domeniu, precum Dell sau HP. Compania are peste 80 de angajaţi şi colaboratori fiind una dintre cele mai importante companii care activează în birourile deschise în Deva, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca, Alba-Iulia şi Mediaş. Astfel, în urma acestei tranzacţii, grupul îşi extinde acoperirea geografică naţională.
Valoarea tranzacţiei anunţate este estimată la 12,5 milioane de lei şi va fi supusă ajustărilor obişnuite pentru acest tip de tranzacţii. Valoarea aceasta va fi plătită parţial în numerar (7,5 milioane de lei direct de către Dendrio), în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acţiuni BNET. Investiţia în TopTech a fost aprobată de către acţionarii Bittnet în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 7 septembrie 2021. Aceasta face parte din planul de extindere şi consolidare al Bittnet Group prin tranzacţii de tip M&A, prin care grupul urmăreşte consolidarea prezenţei sale atât în activitatea clasică de integrare IT&C cât şi în zona de securitate cibernetică.
În ceea ce priveşte rezultatele financiare ale TopTech, în anul 2021 compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 55 milioane lei, un profit operaţional de aproximativ 2 milioane lei şi un profit net de 1,6 milioane lei. După finalizarea tranzacţiei, echipa TopTech va fi integrată în business-group-ul "Cloud & Infrastructure" din cadrul Diviziei de Tehnologie a Grupului Bittnet. În 2021, această divizie, care mai cuprinde Elian, Nenos, Nonlinear, ITPrepared, GRX şi ISEC a înregistrat o cifră de afaceri de 98,4 milioane de lei şi un profit operaţional de 7,7 milioane de lei. Fără a lua în considerare preluarea TopTech, grupul bugetează venituri de 134,6 milioane de lei pentru divizia de tehnologie în 2022, o creştere cu 37% comparativ cu anul 2021 conform bugetului de venituri şi cheltuieli supus aprobării de către acţionari în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din data de 20 aprilie 2022.
Prin transpunerea activităţilor de integrare IT&C, Dendrio îşi va întări poziţia de integrator multi-cloud din România şi va pune la dispoziţia clienţilor cea mai largă paletă de servicii de tip Cloud, precum migrare, hosting, infrastructură, backup, software as a service şi nu numai, atât la nivel public, cât şi privat, dar şi printr-un model hibrid.
Tranzacţia a fost facilitată de Kogaion Investments, care a acordat servicii de consultanţă de M&A cumpărătorului şi a coordonat procesul tranzacţiei. Echipa Kogaion Investments, coordonată de Adinel Tudor a asistat Bittnet Group în toate tranzacţiile de pe piaţa locală realizate de grup în 2021. Boutique-ul local de consultanţă în fuziuni şi achiziţii are o experienţă de peste zece ani în domeniu, perioadă în care a fost implicată în tranzacţii cu o valoare totală de peste 200 milioane de euro, se arată în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.03.2022, 21:04)
Uau ce bineeee!A mai luat BNET o firma cu care afacerile vor inainta inapoi.E rost de cateva actiuni SOP noi de 10.000.000 lei minim si 3.000.000 si pentru suta asta de angajati noi,ce conteaza ca aduc profit de 1.600.000 doar.
Pentru dendrio si-au tras actiuni cativa ani si au de platit obligatiunile la anul.Ce au realizat cu achizitia?Pai mai nimic,ca BNET nu face profit,o fi ONG pentru ajutorarea directorilor si altor trepadusi.
Ei pun profit pe hartie din supraevaluare Softbinator CODE in fiecare sfarsit de trimestru,deja i-a luat ASF la ochi. .
BNET nu da nimic,dar nimic actionarilor?Pai ce asta e scopul?Actionarii sa se angajeze directori la BNET ca sa vada si ei actiuni degeaba.
Trebuie sa fie foarte frustrant sa te uiti cum iti scade actiunea an de an si tu sa contribui la actiuni fara numar SOP pentru aia care iti distrug capitalul.Bine ca unii si-au dat seama la un moment dat.Acum e bataie pe actionarii-angajati care vinde mai repede pana vine urmatoarea majorare masiva a numarului de actiuni.Nu mai sunt cumparatori si usa e ingusta rau.
1.1. oracolul din Omaha, varianta BNET (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2022, 04:34)
BNET nu da nimic,dar nimic actionarilor?
.
nici Warren Buffett n-a dat dividende actionarilor BRK, daca la asta te refereai.
d-l Logofatu este cunoscut pe forumuri ca citand sau parafrazand la greu din WB, zis si oracolul, asa ca e clar de unde se inspira.
dar d-nii Logofatu se pare ca nu il au doar pe Buffett drept guru, ci mai nou invata carte si de la MAM Bricolaj sau Norofert.
cel putin asta reiese din ultimul convocator BNET, unde ca si la NRF, este supus votului respingerea unor MCS aprobate in AGA anterioare
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2022, 08:22)
e obligatorie respingerea, cred ca-i atentioneaza si bursa ori asf
trebuie sa retraga drepturile din sistem
majorarea trebuia incheiata in 12 luni de la AGA conform legii, prin depunere la reg. comertului, nu conteaza ca ulterior e contestata si mai dureaza 2 ani in justitie
ori toti astia nu au ajuns in faza sa poata depune la reg. comertului in 12 luni
toti o taraganeaza asteptand conditii favorabile de piata, doar ca astea nu vin pentru ca fac numai prostii si s-au saturat investitorii de ei, asa ca se duc tot in jos actiunile
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2022, 07:32)
M-am săturat de Buffetii ăștia 2 in1 ! Nu le mai citesc nici comunicatele e prea obositor!
Prefer un Nescafe 3 în 1,cald dacă se poate!
Cumpărătorii de acțiuni BNET nu își permit, e prea scumpă pentru ei !
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.03.2022, 11:01)
Fug de ei ca de necuratul , evit și societățile unde fac MM . Nu mai zic de cei care fac mcs cu drepturi ....