Bittnet Group raportează afaceri cumulate de peste 260 milioane de lei pentru anul 2022

M.C.
Piaţa de Capital / 10 februarie 2023

Bittnet Group raportează afaceri cumulate de peste 260 milioane de lei pentru anul 2022

Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti, a publicat rezultatele pro-forma înregistrate de companiile din grup la finalul anului 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. Rezultatele pro-forma includ rezultatele individuale ale tuturor companiilor din grup, conform declaraţiilor depuse la Ministerul de Finanţe. În 2022, companiile din Grupul Bittnet au înregistrat venituri cumulate de 268,7 milioane de lei, o creştere cu 25% faţă de anul 2021, luând în considerare pentru anul 2021, pentru comparabilitate, şi rezultatele companiilor TopTech şi 2Net, achiziţionate de Bittnet Group în 2022.

Potrivit sursei citate, marja brută generată a fost de 52,9 milioane de lei, o creştere de 14%, iar profitul operaţional cumulat a fost de 8,5 milioane de lei, aproximativ egal cu cel din 2021. Din punct de vedere al fluxurilor de numerar, grupul a înregistrat o creştere netă de 18,9 milioane de lei, aproape integral din operaţiuni. Grupul Bittnet avea finalul anului trecut numerar în valoare de 42,3 milioane de lei, o creştere cu 81%.

Conducerea companiei consideră că rezultatele pro-forma oferă o imagine mai relevantă şi fidelă asupra situaţiei companiei, atât din punct de vedere al veniturilor, dar şi al poziţiei financiare.

"Încă de la listarea companiei în 2015 la Bursa de Valori Bucureşti, ne-am axat în permanenţă pe creşterea accelerată a grupului în condiţii sănătoase, prin acordarea unei atenţii sporite fluxului de numerar şi profitabilităţii operaţionale, dar şi prin luarea unor decizii care pot crea valoare pe termen lung, indiferent de impactul pe termen scurt. Ca urmare a acestei abordări, de la an la an, profitul a fluctuat şi am fost criticaţi de către investitori că nu ne concentrăm mai mult pe acest aspect. Aşa cum am mai menţionat şi cu alte ocazii, considerăm că în cazul nostru este oportun să urmărim mai întâi creşterea întregii dimensiuni a organizaţiei. Pe de alta parte, actuala dimensiune a grupului, alături de M&A deja semnate, ne plasează suficient de aproape de ţinta de venituri de 500 milioane lei. Astfel, pentru 2023-2024, prioritatea internă numărul unu va fi să extragem mai multă profitabilitate din afacerea curentă." a declarat Mihai Logofătu, CEO al Bittnet Group.

În 2022, divizia Bittnet Education formată din Bittnet Systems, Computer Learning Center şi Equatorial Gaming a înregistrat venituri de 22,2 milioane de lei, o creştere cu 27% faţă de anul 2021 şi o marjă brută de 9 milioane de lei, o creştere cu 13%. La finalul anului trecut, această divizie a înregistrat o creştere accelerată a volumului de cursuri, peste 550 de sesiuni, atât private, cât şi publice, cu peste 5.900 de participanţi instruiţi, o dublare a numărului acestora comparativ cu 2021.

În ceea ce priveşte divizia de Cloud & Infrastructure, care cuprinde companiile Dendrio Solutions, TopTech, 2Net şi Optimizor, în 2022, aceasta a înregistrat venituri totale de 210,6 milioane de lei, o creştere organică de 23%. Deşi acest segment de business a înregistrat rezultate solide în zona veniturilor, la nivel de profitabilitate a fost înregistrat un impact negativ, profitul brut fiind de 1,6 milioane de lei, în scădere cu 71%.

Cauzele scăderii sunt multiple. Pe de-o parte a existat o extindere a echipei pentru a susţine următorul nivel de business, iar pe de altă parte, a fost remarcată o creştere accelerată a costurilor cu resursele umane, compania fiind nevoită să concureze cu companii globale din acest punct de vedere. De asemenea, o altă cauză a acestei scăderi a fost reprezentată de disfuncţionalităţile din lanţul global de aprovizionare, care au condus şi la o impredictibilitate accentuată a livrărilor şi, în consecinţă, la o alocare sub optimă a resurselor umane.

În zona de securitate cibernetică, FORT, pilonul de business format din Global Resolution Experts (GRX), GRX Advisory şi ISEC, a înregistrat venituri de 15 milioane de lei în 2022, o creştere cu 43% faţă de 2021 şi o marjă brută de 5,7 milioane de lei, o majorare cu 12%. Profitul operaţional a înregistrat o creştere de 17%, ajungând la 4 milioane de lei, pe fondul investiţiilor semnificative realizate pe parcursul anului trecut în dezvoltarea acestui pilon de business. Conducerea Bittnet Group consideră că această creştere cu doar 17% a profitului operaţional, va aduce o valoare semnificativă acţionarilor grupului şi ai FORT. Bittnet Group intenţionează să listeze FORT la Bursa de Valori Bucureşti anul acesta, subliniază sursa citată.

La nivelul diviziei de Platforme şi Dezvoltare Software, formată din Elian Solutions, Nenos Software şi Nonlinear, au fost înregistrate creşteri la nivelul veniturilor fiecărei companii. Elian a înregistrat o creştere semnificativă la nivel de venituri din contracte cu clienţii, de la 6,9 milioane de lei în 2021, la 11,9 milioane de lei, în timp ce Nenos Software a înregistrat venituri de 2,9 milioane de lei în 2022, faţă de 2,7 milioane de lei în anul precedent, iar Nonlinear a raportat venituri de 1,1 milioane de lei, comparativ cu 0,89 milioane de lei în 2021.

"În 2022, diversele linii de business din cadrul grupului au avut evoluţii diferite, fiecare cu elemente specifice activităţii pe care o desfăşoară. Astfel, diversitatea serviciilor şi nişelor de piaţă pe care le acoperim, dar şi diversitatea tipului de companii din cadrul grupului şi a stadiilor de dezvoltare ne oferă avantajul unei creşteri în condiţii de echilibru şi stabilitate, care ne permite să adresăm cu calm, în mod ordonat şi inteligent, diversele probleme ce apar în fiecare business. De asemenea, poziţia financiară de la finalul anului 2022, este una foarte bună - 42 milioane de lei în numerar şi datorii comerciale aproximativ egale cu creanţele comerciale. Combinată cu majorarea de capital ce se derulează în prezent şi se va finaliza în această lună, vom avea o bază de capital propriu de aproximativ 100 milioane de lei şi o poziţie de numerar de circa 60 milioane de lei foarte favorabilă pentru a continua expansiunea în perioada ce urmează. Ţinând cont de actuala dimensiune a grupului şi de tranzacţiile de M&A care sunt în finalizare, plus pipeline, credem că avem toate ingredientele necesare pentru a atinge obiectivul de 500 milioane de lei cifră de afaceri în 2024", a declarat Cristian Logofătu, cofondator Bittnet Group.

În ceea ce priveşte activitatea de M&A, conducerea menţionează că generarea de rezultate pozitive consistente de către orice companie achiziţionată de către grup, dar şi în general, necesită o perioadă de circa 18-24 de luni pentru integrare, optimizare, fructificarea sinergiilor şi scalarea afacerilor, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 27 )

  1. Nu am vazut bilantul in raportul lor.

    1. Profit net 8,358,700 fata de 19,250,568 anul trecut. bine, din ce in ce mai bine

      ce sa vezi?! ca rezultatele adevarate le dau la sfarsitul lunii, scrie si in raport

      acum isi bat joc de lume cum fac mereu 

    Atentie!

    Astea nu sunt rezultatele BNET consolidat. 

    Ele sunt niste cumulari fara suport legal contabil a unor firme in care BNET nu are 100%,nu le-a detinut tot anul, nu a luat in considerare tranzactiile intragrup ci pur si simplu si-a asumat 100% din rezultatele unor companii. 

    Daca vreti sa vedeti ce a facut BNET observati pierderea de la Dendrio=compania care face preponderent veniturile. Atentie ca nici aici nu sunt puse tranzactiile intragrup si firma asta are datorii si dobanzi mari platite catre BNET! 

    Astazi au fost prezentate aceste mizerii urmand ca pe 28 conform calendarului financiar BNET sa prezinte rezultatele IFRS consolidat. Adica alea cu pierderile!!!! 

    Numai ca ei deruleaza majorarea de capital care se incheie exact la prezentarea rezultatelor cu pierderi.

    Deci sunt mntiti copios actionarii intre astazi si 1 Martie ca sa subscrie la 0,31 ei crezand ca firma a facut profit cum scrie in aceste situatii financiare neconforme vreunui standard contabil, roman sau international.  

    De ce nu si-a asumat seful companiei Mihai Logofatu aceste minciuni?

    Cum adica firma CODE le-a furnizat lor proiectii? Nu le da la bvb sau si aia fac ceva in capul actionarilor de rand? Deci luati CODE fratilor ca aia dau pe surse unora loooolllll 

    firma creste, felicitari

    Rezultatele astea sunt pentru pelicani ca sa subscriere la Majorare

    Rezultate financiare preliminare 2022 se publica pe 24 feb, apoi peste o luna, cele auditate. 

    Ce dezastru :))) Nici cu adunat ca Pristanda nu valoreaza macar jumatate. Vai de capul alora care mai detin junghiul asta. Scade continuu de ani inteegi si dupa astea pe tobogan intra. Toate firmele cumparate se duc pe copca, ori scaderi ori direct pe pierdere. Asa e cu M&A facut de ageamii.

    Elian, singurii seriosi din tot grupul, datorita lui Iulian Motoi!

    Dendrio, o prastie deja ruginita, din pacate. 

    1. comentariul tau, cum zicea o vorba, daca pui un mar bun intr-o plasa cu mere stricate…… ce crezi ca se va intampla? cat mai dureaza pana se strica si elian in acest malaxor al minciunilor, neadevarurilof si injosirii actiunarilor?

      Mda, s-ar putea sa fie doar o chestie de timp. Pacat, oricum…

      Iulian se demotiveaza si el curand, mediul de mistificare de acolo il maculeaza pe zi ce trece.

      Cum sa stai in Logofatu cu Cionca?  

    cand scrisoare de la cristian logofatu, special, in direct si in exclusivitate pt voi doamnelor si domnilor. Cum ii zicea la cartea aia de Marin Preda? Delirul? Sa ne apere Domnu, cate slideuri cu citate, buffet si socrate, de parca asta vor sa vada actionarii.

    Lasa, ba, ca actionarii e prosti, se uita doar la pretul actiunii! N-au perspectiva de geniu a Logofatului finantist!

    1. voi mai aveti cash de mcs? ca noi citate mai avem

      Genial, meriti un SOP!

      A inceput sa insereze pasaje fluviu cu Caps apasat.Omul a trecut deja pragul ospiciului.

      IFRS e porcarie, contabilitatea e desueta, planeta nu-i intelege si nici incape, acum citeaza si din Senna(asta ce standard contabil prefera?), maine o sa citeze si din Mike Tyson. 

      Cica si actionarii si non-actionarii nu pricep cata binefacere e cu SOP la BNET! 

      Te si intrebi oare ce mai poate urma? Declara si axiomele, legile fizicii niste prostii?

      Cum sa te mai intrebi de ce va scadea in continuare actiunea asta cand produce un asemenea document in care se detoneaza in piata publica?  

    Dacă Buffet ( pe care logofetii îl citează mereu) citea rapoartele lor ,căuta să le înțeleagă, reținea datele de majorări cu gratuite, cu numerar,Ce cumpără, ce procent dețin, ce mai listează, ce increngaturi sunt, etc nu mai apuca nici 50 de ani!

    La o firma cu asa perspective fantastice, 'cu rezultate operationale exceptionale' unde insa 'nu conteaza profitul ci dimensiunea Grupului' (asta conta si la Vivre) si alte sute de asemenea fraze bombastice :

    -Toti administratorii, poeti sau prozatori ori cantareti sau pictori ca probabil nu numai pe C.Logofatu il macina talentul, au vandut drepturile de subscriere la majorarea de capital la cel mai mic pret dat de pasul de cotare permis de sistemul Arena BVB! 

    Adica au vandut cu mii de lei drepturile cu care puteau cumpara bunatate de actiuni de milioane fiecare dintre ei 

    Mai mult diversi sefi de 'business units de elita' ca Berteanu, Herghelegiu si chiar Logofatu luna trecuta vand actiuni de sute de mii sau chiar milioane primii in ultimul an. 

    Adica la asa companie in care Grupul inainteaza in viteza pe sine spre locomotiva care vine din fata toti s-au pozitionat pe scari sa se arunce in ultima clipa iar investitorii sunt poftiti pe scaune priponiti zdravan. 

    'Poftiti rezultate pentru subscriere, pe alea legale le dam la sfarsitul majorarii. Intrati voi in compania minunata ca noi va dam pilde si citate la schimb' 

    Tocmai aflaram din Letopisetul Fratelui Nostru Cristian ca s-au lansat Standardele Contabile de folosinta si dreapta indrumare pentru enoriasii sectei 'Martorii lui Logofatu'.

    Toate alte standarde sunt ori lucrari diavolesti ori pentru uzul gloatei care se inchina la carti lumesti. obiecte de batjocura pentru Martorii Nostri Logofetieni.

    Sa contribuim dara la Cutia Sperantei care cu atata milostivenie ne este deschisa pe perioada Calendarului Majorarii, asa cum edictat-a Fratele Cristian!  

    1. chestia asta la bnet, dau vina pe ras, pe ifrs, pe auditori, pe legea societatilor, pe oricine pt esecul lor catastrofal, am vandut tot, nu pot avea incredere in persoane cu asemenea atitudine

    ”in schimb cumpararea acum 2 ani a unor actiuni cu 120 lei, pe care le detinem si astazi, care sunt listate si valoreaza 1200 lei , se contabilizeaza ca pierdere pentru ca la inceputul anului valoarea de piata era de 1600 lei. In total un investitor persoana fizica ar fi avut o declaratie de venit cu 630 lei profit, iar contabilitatea IFRS prezinta situatia de mai sus pentru Bittnet ca o pierdere de 300 lei.” > eu nu inteleg cum calculeaza Dnul Cristian Logafatu

    1. Fiule, crede și nu cerceta!

      are el cartea aia buna de Aritmetica, nu aia de-o au toti muritorii la scoala

      dar n-aveti cum sa intelegeti

      daca dubleaza SOP poate are chef sa explice si ignorantilor insa asa pe cateva sute de mii anual nu-si pierde vremea ca nici amicul Buffett nu cineaza pe 1000 $ cu doritorii 

    Acum vreo 5 ani am vazut o postare in care o distinsa doamna investitoare reprosa conducerii bnet ca trebuie sa scroleze 180 pagini pana afla ce o intereseaza, respectiv profitul net, si se asteapta sa il vada in primele 2 pagini. Inca nu incepuse era citatelor buffet dar imi amintesc raspunsul taios al cfo ului de atunci, ca nu stie ea sa citeasca, ca ii pune el un manual la dispozitie etc. Ei, in urma acelui raspuns distintsa doamna a dezinvestit, lucru dovedit intelept datorita costului de oportunitate, atata amar de timp 5 ani banii investiti in bnet nu au dat niciun randament, cost de oportunitate urias. Regret enorm decizia ca am ramas actionar, trebuia sa imi fi dat seama inca de atunci ca avem de a face cu conducere mitomana. Scopul nu e si nu a fost niciodata sa

    informeze investitorii, cum se explica ca dupa 7 ani la bursa (se lauda ca sunt prima companie de it la bursa dar asta e o minciuna, efectiv neaga adevarul traiesc in bula lor) nu sunt capabili sa atraga macar un fond serios? ah, stai, pt ca fondurile serioase nu baga bani in companii cu conduceri mincinoase si mitomate. Ce fonduri s au bagat pe acolo numai fonduri nu pot fi numite.

    Imi asum pierderea dar regret enorm cat am stat sa asist la aceasta injosire continua din partea conducerii. 

    Dupa latratul asta agresiv al lui Bubico urmeaza sa le dea nucleara pe 24 Februarie actionarilor. O sa ramana nauciti de catastrofa din rezultatele alea pe bune.Se vede si acum pentru cine are stoicismul sa treaca de scrisoarea catre norod.

    urmatoarea miscare

    cumpara 1 actiune AAPL si cumuleaza si afacerile acelora 

    o face cu un nod in gat ca aia fac profit in loc sa creasca dimensiunea organizatiei

    dar il roaga Warren ca din partea lui Tim si accepta in sila in schimbul drepturilor de autor pe citate 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb