Bittnet Systems vinde 10% din acţiuni către Carpathia Capital

Valentin Busuioc
Companii #IT / 9 martie 2015

Bittnet Systems vinde 10% din acţiuni către Carpathia Capital

Bittnet Systems, companie autohtonă de training IT, anunţă finalizarea vânzării a 10% din capitalul social către fondul polonez de investiţii Carpathia Capital, printr-o tranzacţie de 150.000 euro, potrivit unui comunicat primit astăzi de redacţie.

Acţionarii Bittnet au în vedere listarea firmei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) până la finalul lunii martie.

Bittnet Systems şi Carpathia Capital au semnat astăzi un contract de vânzare-cumpărare pentru 450.439 acţiuni, reprezentând 10% din capitalul social al Bittnet. Preţul de achiziţie a fost de 150.000 euro. La fel ca în cazul infuziei de capital de la Răzvan Căpăţînă, din 2012, Bittnet a fost asistat în proces de Ioana Precup, avocat specializat în acest tip de tranzacţii.

Mihai Logofătu, directorul general al Bittnet Systems, a declarat: "Prin investiţia atrasă de la Fondul Carpathia Capital, vom putea accelera planurile de dezvoltare la nivel naţional, prin creşterea portofoliului de cursuri şi servicii IT de securitate, respectiv soluţii cloud computing. Totodată, vom putea atinge şi obiectivul de a mări echipa de vânzări, echipa tehnică, dar şi numărul oamenilor de marketing din companie".

La rândul său, Cristian Logofătu, directorul financiar al firmei, a afirmat: "Focusul nostru principal pentru 2015 va fi continuarea expansiunii regionale demarate în 2014 prin deschiderea biroului de la Cluj".

Totodată, Pawe³ ¦liwiñski, directorul general al Carpahia Capital, a spus: "Credem că această cooperare este o piatră de temelie pentru ambele părţi, nu numai pentru că este prima investiţie a Carpahia Capital în România, dar şi pentru că aduce Bittnet pe drumul de a deveni prima companie IT listată pe AeRO. În acest moment, Carpathia Capital este gata să investească peste 7 milioane de lei în sectorul IMM românesc şi estimăm că, până la sfârşitul lunii iunie 2015, capitalul nostru va creşte până la 10 milioane de lei, ţinta fiind să investim în 10-15 companii româneşti din diverse industrii, care vor fi listate pe AeRO".

Bittnet Systems şi-a propus pentru 2015 atingerea unei cifre de afaceri de 4 milioane euro, bazându-se pe creşterea de peste 480% din ultimii cinci ani şi deschiderea biroului regional din Cluj-Napoca. Potrivit datelor financiare finale, firma a încheiat 2014 cu o cifră de afaceri de aproximativ 8,2 milioane lei, în creştere cu 23% faţă de anul precedent, şi cu un profit brut de 270.000 lei, în avans cu 27% raportat la anul anterior.

Bittnet Systems este o companie antreprenorială românească din sectorul IT, înfiinţată în 2007 şi deţinută de fraţii Mihai Logofatu (30 de ani) şi Cristian Logofatu (34 ani). Compania oferă clienţilor săi cursuri IT oficiale, servicii de implementare de soluţii IT (infrastructură de reţea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezenţă sau wireless), precum şi servicii de suport tehnic, fiind axată pe tehnologii noi şi inovare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb