Bittnet Systems vrea listarea la BVB, pe piaţa AeRO

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #IT / 5 ianuarie 2015

Bittnet Systems vrea listarea la BVB, pe piaţa AeRO

Firma autohtonă de IT Bittnet Systems are în vedere listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pe platforma alternativă AeRO, ne-au declarat reprezentanţii companiei.

Mihai Logofătu, directorul executiv al firmei, ne-a precizat: "Ne dorim capitalizarea Bittnet şi putem face acest lucru prin atragerea de investitori privaţi sau listarea la BVB, pe piaţa AeRO. Ne-am propus listarea la bursă încă de la începuturile acesteia, când, la primul profit (100.000 de lei, în 2008), ne-am majorat, capitalul social ca să putem deveni societate pe acţiuni".

Domnia sa consideră că piaţa AeRO întruneşte elementele necesare pentru a deveni un succes şi subliniază că urmăreşte acţiunile BVB şi regulamentele pentru această piaţă. "Suntem în contact permanent cu mai mulţi consultanţi autorizaţi pentru a ne atinge scopul principal, respectiv accesul Bittnet Systems la capital", ne-a spus Mihai Logofătu, subliniind: "Nu avem fixată o dată la acest moment, dar suntem pregătiţi să facem acest pas. Încercăm să ne asigurăm că va fi un succes atât pentru noi, cât şi pentru investitori, astfel încât să putem aduce companiei un nou val de creştere pentru următorii 2-3 ani".

La rândul său, directorul de operaţiuni al Bittnet Systems, Cristian Logofătu, fratele lui Mihai Logofătu, ne-a precizat că piaţa IT din România va continua să crească şi în acest an, cu 10-12% faţă de 2014.

Acesta consideră că, anul trecut, piaţa locală de IT a crescut pe fondul consolidării ţării noastre ca un centru de outsourcing IT în spaţiul european. Totodată, Cristian Logofătu ne-a mai spus că evenimentele politice din a doua parte a anului trecut au influenţat evoluţia vânzărilor IT, atât în sectorul public, cât şi în cel privat, datorită reticenţei companiilor multinaţionale de a continua investiţiile în soluţii şi servicii IT până după alegerile prezidenţiale. Acest fapt creează premisele unei creşteri mai pronunţate a investiţiilor pe piaţa IT în acest an, potrivit oficialilor Bittnet Systems.

În plus, aceştia ne-au spus că, în acest an, creşterea de 10-12% a pieţei locale IT pe care o estimează este bazată pe creşterea economică asumată de ţara noastră, pe consolidarea poziţiei de centru de outsourcing în regiune, precum şi pe un volum în creştere al investiţiilor străine în centre de producţie şi servicii IT. Mihai Logofătu ne-a menţionat că oraşele din provincie vor atrage cea mai mare parte a investiţiilor străine, ţinând cont de proiectele din zona industrială, care se află în etape finale de decizie privind începerea construcţiei.

Directorul executiv a subliniat că bugetul de investiţii al companiei pentru acest an nu a fost încă stabilit: "Decizia finală privind bugetul de cheltuieli şi investiţii pentru anul 2015 va fi luată până la finalul lunii ianuarie, în contextul discuţiilor pe care le avem atât cu investitorii privaţi interesaţi de acest proiect, cât şi cu consultanţii autorizaţi, care pot asista o companie pentru listarea la bursă".

Şeful Bittnet susţine că profitul companiei va fi reinvestit în dezvoltarea viitoare, prin recrutarea de noi angajaţi în echipa de vânzări şi cea tehnică. De asemenea, Mihai Logofătu ne-a arătat că vor fi continuate investiţiile şi în dezvoltarea de birouri regionale, după ce a fost deschis un asemenea centru şi la Cluj-Napoca, pe 1 octombrie 2014.

Bittnet Systems estimează afaceri de 4 milioane de euro în 2015, au declarat reprezentanţii companiei, după ce anul trecut au înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 2,5 milioane euro.

Cristian Logofătu a precizat că cererea pentru servicii integrate IT a fost foarte mare, susţinând dezvoltarea afacerilor companiei şi creşterea veniturilor aferente tehnologiilor de cloud computing.

Un alt obiectiv al companiei pentru 2015 îl reprezintă menţinerea ritmului accelerat de creştere, prin atragerea unor unoi surse de finanţare, după cum a declarat Cristian Logofătu.

Bittnet Systems este o companie românească din sectorul IT, înfiinţată în 2007 şi deţinută de fraţii Mihai şi Cristian Logofătu.

Piaţa AeRO va fi lansată pe 25 februarie

Noua piaţă de acţiuni a Bursei de Valori Bucureşti dedicată IMM-urilor, intitulată AeRO, va fi lansată în data de 25 februarie 2015, potrivit reprezentanţilor Bursei. Companiile care doresc să se listeze pe AeRO trebuie să aibă o capitalizare de piaţă anticipată de cel puţin 250.000 de euro, fie printr-un plasament privat, o Ofertă Publică Iniţială, fie pe baza evaluării realizate de consultantul autorizat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb