Blaga îl critică pe David pentru că nu a continuat reducerea angajaţiilor din serviciile secrete MAI

F.A.
Ziarul BURSA #Politică #WikiLeaks despre Romania / 28 martie 2011

Vasile Blaga îl critică pe succesorul său la şefia Ministerului de Interne în timpul Guvernului Tăriceanu, Cristian David, care în loc să continue reducerea numărului de structuri şi angajaţi ai serviciilor secrete din MAI a triplat numărul acestora, potrivit unei telegrame a Ambasadei SUA.

Întrebat despre mandatul său de ministru al Internelor în timpul Guvernului Tăriceanu, Vasile Blaga a deplâns faptul că premierul de atunci i-a nimicit eforturile de a depolitiza sistemul public românesc.

"Ştiam că sunt mulţi simpatizanţi PNL, PSD şi UDMR în birocraţie, dar i-am lăsat în pace", a spus Blaga, citat de autorul notei obţinute de Wikileaks şi publicate de revista Kamikaze. Călin Popescu Tăriceanu şi fostul ministru Cristian David, în schimb, au "purificat" Guvernul de membri PDL, practică ce a continuat şi când s-a format coaliţia PDL-PSD, susţinea Blaga.

Acesta a mai spus că a încercat să reducă structurile serviciilor secrete ale Ministerului de Interne şi că a dat afară 1.100 de angajaţi, în timp ce succesorul său, Cristian David, a angajat apoi 2.000 de agenţi pentru serviciile secrete şi a triplat numărul structurilor în mandatul său.

Revista Kamikaze a început, duminică, să publice documente obţinute de la Wikileaks, organizaţia condusă de Julian Assange. Redactorul-şef adjunct al publicaţiei, Cătălin Prisăcariu, a anunţat public că documentele postate pe site-ul revistei reprezintă "originalele" telegramelor transmise de Ambasada americană de la Bucureşti către Washington, fără ca asupra lor să fi fost operată vreo selecţie.

Reprezentantul Kamikaze a anunţat, săptămâna trecută, că deţine integral documentele Wikileaks legate de România, afirmând că a intrat în posesia lor prin intermediul Centrului Român pentru Jurnalism de Investigaţie (CRJI), al cărui membru este, care a încheiat un parteneriat cu organizaţia condusă de Assange.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb