BLAGA ŞI GORGHIU: Marian Munteanu este candidatul PNL pentru Primăria Capitalei

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Politică / 12 aprilie 2016

Marian Munteanu

Marian Munteanu

Actualizare 21:59 Marian Munteanu: "În biografia mea nu există ceva de care să-mi fie ruşine"

Marian Munteanu, noul candidat al PNL în cursa pentru Primăria Capitalei, a declarat în această seară, după validarea sa în BPN al liberalilor, că în biografia sa nu se regăseşte nimic de care să-i fie ruşine sau care să-i aducă prejudicii de credibilitate.

"Cu domnul Măgureanu, ca şi cu alţi lideri ai alianţei din anul 2000 am discutat foarte puţin, pentru că acolo era o echipă politică. Eu personal am avut negocieri cu dânşii pentru că am sperat să poată fi oprit domnul Ion Iliescu, care candida la Preşedinţia României. Din păcate dânşii au văzut altfel lucrurile şi nu am avut posibilitatea unei cooperări. Repet, sunt o persoană care vine din societatea civilă şi vă rog să mă credeţi că ştiu să-mi menţin punctele de vedere şi să mi le apăr. Din acest punct de vedere, mulţi politicieni nu sunt foarte relaxaţi în ceea ce priveşte relaţia cu mine (...). Repet o să dau toate explicaţiile necesare cu privire la orice este legat de trecutul meu, de biografia mea, de activitatea mea, dar vreau să fiţi siguri că nu există nimic în activitatea mea civică, profesională, culturală, ştiinţifică, social-politică de care să-mi fie ruşine sau care să poată constitui un element de natură a aduce prejudicii de imagine, de credibilitate şi aşa mai departe", a declarat Marian Munteanu, întrebat de reporteri despre perioada de colaborare în plan politic cu Virgil Măgureanu, fostul şef al SRI.

Munteanu a invitat presa să verifice toate datele privind biografia sa, precizând că toate aceste aspecte există deja pe pagina sa de internet. "În rest, cu privire la lucrurile constructive, pozitive, poate că acolo ar trebui să ne concentrăm în perioada următoare", a precizat acesta.

Întrebat despre adeziunea sa la PNL, candidatul liberalilor la Primăria Capitalei a spus că va face acest gest, pe care-l consideră formal, în perioada următoare, punctând faptul că el, împreună cu cei din generaţia sa, a avut şi are semnată "o adeziune fermă la democraţie în România, la valorile româneşti".

"Înscrierea ca formalitate o facem exact atunci când este necesar. Ştiu că există nişte chestiuni tehnice. (...) De-abia am finalizat o întâlnire, o să avem discuţii şi cu colegii mei din atâtea asociaţii din Bucureşti. Toate lucrurile acestea vă vor fi comunicate, însă, chiar în zilele următoare", a mai afirmat noul candidat liberal la Primăria Capitalei.

Munteanu a mai salutat în această seară curajul PNL de a se deschide în discuţia şi parteneriatul cu societatea civilă.

"Personal îmi doresc şi sunt convins că o să avem sprijinul întregului PNL pentru o construcţie în sfârşit cu societatea civilă autentică, oamenii care de ani de zile se zbat să aducă în atenţia politicienilor lucruri cu adevărat importante cu care ne confruntăm. Deci tot acest efort al lor să fie încununat de succes. Aceasta este principala mea misiune în acest efort şi sigur împreună cu toţi membrii PNL sperăm ca acest parteneriat să aducă un nou început pentru Bucureşti. Un Bucureşti care să fie o capitală cu care, într-adevăr, nu numai locuitorii săi să se mândrească, să se mândrească toţi cetăţenii români, să se mândrească românii de pretutindeni. Avem nevoie de o capitală cu adevărat românească, reprezentativă, golită şi dezbărată de metehnele şi metodele trecutului. O capitală în care cetăţeanul să aibă posibilitatea să-şi spună cuvântul şi cuvântul său să fie ascultat", a mai afirmat Marian Munteanu la finalul şedinţei BPN.

(S.A.)

-----------

Actualizare 21:52 Monica Macovei, despre nominalizarea lui Munteanu: "PNL a lăsat cu totul Bucureştiul în braţele PSD"

Europarlamentarul Monica Macovei consideră că susţinerea lui Marian Munteanu de către PNL în cursa pentru Primăria Capitalei demonstrează că liberalii au lăsat oraşul în braţele PSD, având în vedere că au ales un candidat ''dispărut ani de zile în umbra'' fostului şef al SRI, Virgil Măgureanu.

''PNL a lăsat cu totul Bucureştiul în braţele PSD. Când susţii un candidat care trăieşte public din amintiri, dispărut ani de zile în umbra misterioasă a fostului şef al SRI, Măgureanu, care nu are nicio experienţă legată de administraţie, dar propui să conducă capitala ţării, atunci înseamnă că ai bătut palma cu PSD şi că îţi baţi joc de bucureşteni, dar şi de electoratul tău din toată ţara. Este mai necesar ca oricând ca forţele noi să fie înţelepte şi unite. Pentru că ne intereseză şi ca în toamnă să fim o alternativă la PSD şi PNL. Am înţeles şi reacţia oamenilor care, la anunţul PNL, s-au simţit din nou trădaţi şi dispreţuiţi'', a scris Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

(S.A.)

---------

Actualizare 21:38 Vicepremierul Dîncu: "Dacă va fi lăsat să evolueze fără constrângeri de partid şi fără concesii, Munteanu ar putea fi performant"

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat în această seară că Marian Munteanu are o imagine bună şi "ar putea fi performant", dacă va fi lăsat să evolueze "fără constrângeri de partid şi fără să fie pus în situaţia de a face concesii".

"E o mişcare interesantă a PNL pentru Bucureşti. (...) Este un om cunoscut, cu siguranţă că are o notorietate, o imagine bună. Personal, eu îl respect, este un om care a luptat pentru democraţie, pentru construcţia unei societăţi libere în România. Nu ştiu dacă este, însă, actual pentru astăzi, nu ştiu dacă asta cer bucureştenii. (...) Marian Munteanu, dacă va fi lăsat să evolueze aşa cum ştie el, fără constrângeri de partid şi fără să fie pus în situaţia de a face concesii, ar putea fi performant. Dacă nu, se neagă pe sine şi atunci nu mai are nicio valoare", a afirmat Dîncu, la Realitatea TV.

Vicepremierul consideră că în acest moment "lupta s-a resetat" şi este o situaţie nouă faţă de competiţia dintre Gabriela Firea şi Ludovic Orban.

Totuşi, Vasile Dîncu a punctat faptul că militanţii din partide "trag mai puţin" atunci când trebuie să susţină un candidat din afara partidului.

"Atunci când aduci un candidat din societatea civilă, oricât de respectat ar fi, partidele, militanţii trag mai puţin decât dacă ar fi unul dintre ai lor. Găseşti mici contestări. Niciun candidat din afară nu este primit cu braţele deschise. Înăuntru este întotdeauna o bătălie a celor care ştiu că au mâncat salam cu soia, ca să spunem aşa, în interiorul partidului şi care ar vrea să aibă cariere previzibile şi să iasă până la urmă candidaţi din rândul lor", a mai spus vicepremierul în această seară.

(S.A.)

-----------

Actualizare 21:20 Mircea Ionescu-Quintus: "Abţinerea mea la votul pentru candidatura lui Munteanu a fost împotriva conducerii PNL"

Mircea Ionescu-Quintus, preşedinte de onoare al PNL, a declarat în această seară că abţinerea sa la votul privind validarea lui Marian Munteanu drept candidat la Primăria Bucureştiului a fost împotriva conducerii partidului, informează surse din media.

"Nu m-am abţinut în privinţa alegerii domnului Marian Munteanu, pe care îl cunosc şi care, după părerea mea, este o legendă a Bucureştiului, ci m-am abţinut în privinţa conducerii partidului din care fac parte, că nu am fost pregătiţi pentru şocul de ieri. Am fost luaţi prin surprindere. S-a găsit soluţia aceasta, dar un om politic trebuie întotdeauna să aibă un plan de rezervă şi noi nu l-am avut şi abţinerea a fost în privinţa mea şi a conducerii", a spus Mircea Ionescu-Quintus după şedinţa BPN al PNL.

Quintus a precizat, însă, că Marian Munteanu este o variantă bună de candidat.

"Una mai bună ca asta nu se putea găsi", a spus preşedinte de onoare al liberalilor.

(S.A.)

---------

Actualizare 21:14 Candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei, validată în unanimitate de BPN al PNL

Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL a validat în unanimitate candidatura lui Marian Munteanu pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat în această seară Alina Gorghiu, copreşedinte al liberalilor.

"A fost un vot unanim în favoarea candidaturii domnului Marian Munteanu, de la domnul preşedinte Mircea Ionescu-Quintus până la ultimul membru al acestui Birou Politic Naţional. Am avut susţineri de făcut, argumente, sugestii, propuneri. Toate lucrurile acestea se vor cristaliza într-o strategie pe Bucureşti în foarte scurt timp. Deja echipa pe Bucureşti va fi de mâine la strâns de semnături pe străzile Bucureştiului", a afirmat Alina Gorghiu la finalul şedinţei BPN.

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Cătălin Predoiu, a precizat, la rândul său, că Munteanu este "un bucureştean get-beget, nu are să dea explicaţii despre acţiuni de atac în instanţă ale unor PUZ-uri şi retrageri ale unor acţiuni intempestive, nu are niciun fel de vulnerabilitate din acest punct de vedere şi are credibilitate pentru cetăţeni".

(S.A.)

-----------

Actualizare 20:14 Predoiu: "Marian Munteanu, cel mai bun combatant în lupta cu PSD; capitalizează şi votanţii nehotărâţi"

Cătălin Predoiu, preşedintele PNL Bucureşti, a prezentat astăzi câteva argumente pentru susţinerea lui Marian Munteanu în cursa pentru Primăria Bucureştiului, afirmând că fostul lider al studenţilor este cel mai bun candidat pe care liberalii pot să îl alinieze în lupta cu PSD, informează surse din media.

''Evenimentele de ieri au schimbat dramatic modul în care organizaţia PNL Bucureşti trebuie să evolueze în contextul alegerilor locale. Dacă până ieri nu era nici un fel de preocupare cu privire la modul în care ne continuam campania, ieri, prin retragerea candidatului nostru (...) am fost puşi în faţa unor decizii foarte importante. Până ieri, nici eu, nici colegii nu am avut alte opţiuni decât să mergem pe o soluţie politică a acestei candidaturi. Din păcate evenimentul de ieri a readus în discuţie o problemă reală la nivelul societăţii, respectiv fractura de credibilitate dintre public, electorat şi mediul politic, în general. A readus în discuţie nevoia de a da un răspuns cerinţelor formulate de electorat, exprimate în nenumărate rânduri, în stradă'', a spus Predoiu, în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Predoiu a menţionat că ''momentul dramatic'' - retragerea lui Orban din cursa pentru Primăria Capitalei - i-a făcut pe liberali să aleagă un candidat din partea societăţii civile.

''Soluţia politică a dispus de mai multe variante, PNL a avut la dispoziţie oameni care îşi pot asuma oricând responsabilităţi, dar am găsit cu cale alături de colegi să marcăm acest moment dramatic printr-o schimbare radicală de opţiune şi să mergem pe o soluţie de candidat din societatea civilă. (...) În urma analizei s-a ajuns la concluzia unanimă că domnul Marian Munteanu întruneşte toate calităţile pentru a da acest răspuns electoratului din partea partidului nostru. Atât calităţi care ţin de credibilitate personală, vocaţie pentru valorile societăţii civile, cât şi faptul foarte important pentru noi că domnul Marian Munteanu este un simbol al luptei anti-comuniste'', a mai spus Predoiu, care a refuzat să îşi asume intrarea în cursa electorală pentru Primăria Capitalei.

Liberalul a subliniat că Marian Munteanu este cel mai bun combatant al PNL în lupta cu PSD, afirmând că poate capitaliza nu numai electoratul partidului, cât şi votanţii nehotărâţi.

''Este un adversar declarat al comunismului. Este cel mai bun combatant pe care putem să îl aliniem în bătălia cu PSD. Cred că domnul Marian Munteani poate capacita nu numai voturile care în mod tradiţional se îndreaptă către PNL, ci şi o parte importantă din voturile cetăţenilor nehotărâţi care încă au rezerve faţă de partidele politice, dar fără îndoială au opţiuni democratice'', a mai spus Predoiu.

(S.A.)

-----------

Actualizare 19:40 Marian Munteanu: "Sunt profund legat de bucureşteni, dintotdeauna"

Marian Munteanu, candidatul propus de PNL pentru Primăria Capitalei, a afirmat astăzi că liberalii au arătat o "deschidere nemaiîntâlnită faţă de societatea civilă" prin susţinerea sa în cursa electorală, declarându-se "profund legat de bucureşteni", transmit surse din media.

''Simpla invocare a mea în această discuţie este o onoare pentru mine. Am un respect deosebit pe care l-am purtat întotdeauna PNL, un mare partid în istoria ţării noastre şi văd în această posibilitate o deschidere până acum nemaiîntâlnită în istoria politică recentă faţă de societatea civilă.Văd un început al unui parteneriat solid între un partid, poate vor veni şi altele alături de PNL şi organizaţiile societăţii civile care să ducă la o primenire reală a vieţii noastre publice. Este un act de curaj, un act de responsabilitate", a spus Marian Munteanu, care a participat la şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

Acesta a punctat că este "profund legat de bucureşteni".

"Vă mărturisesc să sunt profund legat de bucureşteni, dintotdeauna. Poate cele mai tulburătoate momente din viaţa mea le-am trăit în acest oraş, împreună cu bucreştenii", a precizat Marian Munteanu.

El a subliniat că vrea să găsească o soluţie pentru a stopa revenirea societăţii către zonele periculoase ale trecutului.

"Doresc să ajut atât cât îmi stă în puteri pentru a găsi o soluţie de a stopa revirimentul periculos al societăţii noastre către eventuale zone ale trecutului. În consecinţă, am toată disponibilitatea pentru a găsi cea mai potrivită formulă ca societatea civilă activă, oamenii care doresc binele Bucureştiului să poată să fie reprezentaţi în acest context şi, sigur, am nădejdea că dumneavoastră ca oameni politici, conducători ai PNL, veţi găsi cele mai bune soluţii pentru a deschide şi mai mult acest parteneriat în formule care să ducă la reprezentarea cât mai bună a intereselor bucureştenilor şi, în general, a intereselor cetăţenilor. Vă mulţumesc şi Doamne ajută!", a adăugat Marian Munteanu.

(S.A.)

-----------

Actualizare 17:48 Firea, despre desemnarea lui Munteanu: "Strategia PSD nu se schimbă cu nimic"

Gabriela Vrânceanu Firea, candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, declară că strategia partidului ramâne aceeaşi în urma deciziei PNL de a-l nominaliza pe Marian Munteanu drept candidat propriu pentru funcţia de primar general al Bucureştiului, potrivit unui comunicat de presă.

"Sunt convinsă că vom avea ocazia să ne confruntăm soluţiile pentru problemele oamenilor şi de asemenea am convingerea că domnul Munteanu va fi de acord ca în această campanie să discutăm despre administraţie şi nu despre politică" susţine Gabriela Firea.

"Avem un program de guvernare locală pe care îl vom propune bucureştenilor. Eu nu candidez împotriva unor oameni, ci pentru Bucureşti. În consecinţă, eu voi continua să mă concentrez pe acele probleme pe care locuitorii Capitalei le vor rezolvate cât mai grabnic", adaugă aceasta.

(R.J.)

-------

Actualizare 17:43 Theodor Paleologu, despre desemnarea lui Munteanu: "Este o piramidală imbecilitate"

Deputatul PNL Theodor Paleologu anunţă că nu va susţine candidatura lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei şi critică în termeni foarte duri (''piramidală imbecilitate'') decizia luată astăzi de liberali.

''Nu îl voi susţine pe Marian Munteanu în calitate de candidat PNL la Primăria Capitalei. Este o piramidală imbecilitate, semn că partidul se află într-o totală derivă morală, politică, ideologică'', a scris Toader Paleologu pe pagina sa de Facebook.

(S.A.)

----------

Marian Munteanu este candidatul susţinut de PNL pentru Primăria Capitalei, potrivit unei decizii a comisiei de unificare a PNL, decizie care urmează să fie confirmată de Biroul Politic Naţional.

Decizia de desemnare a lui Marian Munteanu pentru Primăria Bucureştiului a fost anunţată în urmă cu puţin timp de cei doi copreşedinţi ai Partidului Naţional Liberal, Vasile Blaga şi Alina Gorghiu.

Cei doi au anunţat că Munteanu se va înscrie în PNL pentru a fi desemnat candidatul PNL pentru Primărie.

Şedinţa Biroului Politic al PNL este programată pentru ora 18:00.

Decizia comisiei de unificare a PNL privind desemnarea fostului lider al studenţilor drept candidat la Primăra Capitalei vine după ce Ludovic Orban s-a retras luni din cursa electorală, ca urmare a anchetei DNA.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Rău a ajuns marele, istoricul partid liberal...

    Să nu aibă niciun membru în stare sa candideze la primăria Capitalei!?!

    Totuși, Marian Munteanu poate fi o soluție. 

    1. Asta, daca nu si-o aminti si de el nora lui Magureanu.

      pnl este intr-o stare oribila, un partid plin de corupti

      un student esuat asa zis revolutionar de fapt un profitor un escroc

    nu-l recomanda nimic. nu are nicio realizare care sa-l recomande pentru functia de primar. asocierile din trecutul lui cred ca sunt tot puncte slabe.

    Frantuzoaica CLOTILDE ARMAND !

    Manager de clasa, OM RASAT ! 

    Restul sunt povesti... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb