Blănculescu lucrează la planul de reorganizare a Oltchim

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 aprilie 2013

Ionel Blănculescu

Ionel Blănculescu

Planul de reorganizare a combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea va fi întocmit de un grup de specialişti condus de Ionel Blănculescu, consilier onorific al premierului Victor Ponta.

Potrivit domniei sale, acest grup va fi alcătuit din 5-7 persoane, iar planul pe care-l va elabora va trebui aprobat de administratorul judiciar al companiei.

Ionel Blănculescu ne-a spus: "Am fost astăzi (n.r. ieri) la Râmnicu Vâlcea şi am avut o întâlnire de trei ore cu lucrătorii, care au fost foarte încântaţi de această iniţiativă. Vom fi un grup de 5-7 super-specialişti, din care va face parte şi consultantul Doru Lionăchescu şi Petru Pop, care ştie totul despre ceea ce se întâmplă la Arpechim. Avem OK-ul primului-ministru pentru această operaţiune, iar planul pe care-l vom elabora îl vom prezenta administratorului judiciar, spre aprobare".

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din luna ianuarie a acestui an.

Administratorii judiciari ai Oltchim sunt Rominsolv, o firmă a avocatului Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, parte a reţelei grupului internaţional BDO.

Licitaţia pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Oltchim a fost câştigată, anul trecut, de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat, însă, în posesia titlurilor, pentru că nu a plătit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Daca dna isi facea treaba acest spalator de bani era in puscarie.

    In caz ca va face ceva la oltchim in afara de a incasa niste bani imi voi cere scuze 

    1. sa se faca ceva concret , dupa cite se vede nu se cam vrea , sint destui angajati care vor sa plece ,de ce ? nu le satisfaceti placerea

    peste tot se baga masonii astia incompetenti...ce stie blanculescu sa faca in afare de ciupeala????

    Un foc în sobă se face cam aşa: deasupra unor hârtii uscate se clădesc beţişoare, surcele de brad; se deschide uşiţa de jos, se aprind cu chibritul hârtiile, se închide uşa de sus. În cameră trebuie să fie mai cald decât afară, pentru tiraj. Dacă auzi trosnete şi camera nu se umple de fum, înseamnă că "a luat-o".

    În această fază se află acum Oltchimul: pe coş se zăreşte o dâră de fum, destul ca "experţii lui Ponta" să o remarce. 

    Cum Oltchimul e cheia de boltă a guvernării actualei coaliţii, pentru cei care au ochi să vadă, lucrurile se vor petrece cam aşa: crezând că focul "a luat-o" sub chibritul lui Vosganian şi Piperea, "experţii lui Ponta" se vor năpusti să-şi însuşească meritul. 

    Uşa sobei va fi spartă cu târnăcopul, pentru "transparenţă"; se vor face poze cu focul, de strajă focului, va fi chemat Ponta să pună doi-trei buşteni umezi şi groşi în şemineul astfel creat. 

    E vechea gândire comunistă: pune-i pe intelectuali la muncă şi, când sunt aproape gata, trimite-i la canal pentru aroganţă. 

    Părerea mea e că încârdăşirea asta de tip nou între hoţia pedelistă şi prostia pesedistă n-o să ţină. Lumea s-a mai deşteptat. Dar dacă liberalii s-au tâmpit?

    Tudor Vasiliu 

    Stimate domnule Specialist Blanculescu,

    va rog sa corectati procentajul concernului in baza caruia s-a modificat chemarea la adunare, deoarece se pare ca domnii care au semnat nu cunosc adevarata componenta a actionariatului :-) Apoi nu am gasit nici o AGA care sa confirme alegerea unui nou auditor financiar si nici raportul financiar nu poate fi consultat in decurs de o zi 23-24 pentru a putea face observatii necesare. Va multumesc. P.S. Localitatea Vrancea nu are dupa opinia mea nici o legatura cu Valcea, de accea o corectare a raportului initial ar fi benefica... 

    Ce 'specialisti'?

    Blanculescu e un politruc! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb