Blocurile cu bulină roşie din municipiul Buzău, reabilitate cu fonduri prin PNRR

ANA FELEA
Miscellanea / 19 aprilie 2022

Blocurile cu bulină roşie din municipiul Buzău, reabilitate cu fonduri prin PNRR

Zeci de blocuri cu bulină roşie, aflate într-o stare avansată de degradare, şi care prezintă un risc crescut la cutremure, vor fi reabilitate cu fonduri atrase prin PNRR. Anunţul a fost făcut recent Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău, care a explicat că suma accesată este una fabuloasă care reprezintă 60% din totalul fondurilor puse la bătaie la nivel naţional pentru reabilitarea seismică.

În total vor intra în reabilitare cu fonduri europene un număr de 40 de blocuri dintre care 30 sunt imobile cu bulină roşie care vor fi consolidate din punct de vedere al rezistenţei la cutremure şi alte 10 blocuri ce vor beneficia de lucrări pentru eficientizare energetică.

"Municipiul Buzău a reuşit să acceseze 111 milioane euro prin PNRR care se vor concretiza în 30 de blocuri reabilitate din punct de vedere seismic şi 10 blocuri din punct de vedere energetic", a spus la Focus TV, Oana Matache, viceprimarul municipiului Buzău.

Suma reprezintă, potrivit viceprimarului Buzăului, jumătate din fondurile pentru reabilitare energetică alocată întregului judeţ.

"S-a reuşit să fie atrase 50% dintre fondurile alocate judeţului Buzău pentru reabilitare energetică la noi în municipiu şi aproximativ 60% din fondurile oferite la nivel naţional pentru reabilitare seismică atrase tot de municipiul Buzău", a punctat Oana Matache.

Evaluarea dosarelor se va încheia la finalul lunii mai, însă, spune Oana Matache, Buzăul este în cărţi şi practic sunt slabe şanse să se schimbe ceva cu privire la suma accesată de municipiu.

"La PNRR este foarte important să prinzi trenul în momentul în care se deschid axele. Trebuie să fii cu documentaţia pregătită. Echipa din Primărie a fost foarte pe fază pentru că la PNRR ghidurile se schimbă foarte repede, au fost schimbări inclusiv în ultima zi când s-a deschis apelul şi s-au putut depune proiectele. Mulţi au pierdut pentru că nu au fost pe fază la aceste modificări", a spus Oana Matache.

Cu suma accesată vor fi reabilitate blocurile cu bulină roşie din centrul municipiului dar şi din cartiere. În plus, primarul Constantin Toma a anunţat că este în lucru o expertiză tehnică pentru a identifica dacă mai sunt şi alte blocuri ce prezintă risc ridicat la seism astfel încât, pe viitor, şi acestea să fie consolidate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb