BM nu precizează când va livra următorul împrumut

F.A
Bănci-Asigurări / 27 ianuarie 2010

Banca Mondială anunţă, într-un comunicat remis după finalul evaluării comune cu FMI şi CE, că sunt necesare acţiuni legislative pentru măsurile de reformă prevăzute în programul cu România şi că echipa instituţiei va reveni la Bucureşti "pe măsură ce se avansează în această direcţie", informează NewsIn.

"Se înregistrează progrese semnificative, iar echipa Băncii Mondiale a apreciat pozitiv eforturile susţinute depuse de Guverul României în vederea realizării programului de reform convenit. Mai multe dintre măsurile de reformă sprijinite prin programul DPL (Programul de Împrumuturi pentru Politicile de Dezvoltare) necesită acţiuni legislative, iar echipa Băncii Mondiale va reveni la Bucureşti pe măsură ce se avansează în această direcţie", se precizează în comunicat, care arată concluziile discuţiilor purtate la Bucureşti de echipa Băncii Mondiale, condusă de Swati Ghosh, economist principal în cadrul instituţiei.

Banca Mondială nu precizează, însă, când ar putea livra următorul împrumut, de circa 350 milioane euro, din programul convenit cu România.

Banca Mondială a acordat deja României anul trecut primul împrumut, de 300 milioane euro, din cadrul acestui program în valoare totală de 1 miliard de euro. Acesta a fost aprobat de boardul instituţiei în 16 iulie 2009 şi eliberat în 20 octombrie.

Al doilea împrumut, de circa 350 milioane euro, urma iniţial să fie aprobat de boardul Băncii Mondiale până la sfârşitul anului trecut, iar cel de-al treilea în primul semestru din 2010, însă calendarul nu a putut fi respectat din cauza crizei politice din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb