BNR a aprobat noua conducere RIB

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 17 iulie 2014

Banca Naţională a aprobat noua conducere a Romanian International Bank (viitoare Idea Bank), cumpărată la finele anului trecut de grupul polonez Getin Holding, cu Stephen Orlesky ca CEO, venit de la banca grupului din Belarus, şi trei vicepreşedinţi executivi, dintre care unul îşi continuă mandatul.

Orlesky, cu o experienţă bancară de peste 20 de ani în peste 10 ţări, şi-a început cariera la Royal Bank of Canada. Anterior venirii la RIB, a ocupat o poziţie similară în cadrul Belarusian Bank for Small Business, bancă membră a Getin Holding Polonia.

El a absolvit Facultatea de Comerţ din cadrul Queen's University at Kingston - Canada şi are un MBA la University of Toronto, din 1996.

"Vom implementa modelul de business al grupului Getin Holding, iar dezvoltarea produselor RIB la standardele grupului şi nevoile pieţei locale va rămâne o prioritate, banca orientându-se în principal către zona de retail şi small business. Romanian International Bank S.A va trece printr-un proces de rebranding, va deveni Idea Bank şi îşi va muta sediul central în Hermes Business Campus", a declarat Orlesky într-un comunicat.

Romanian International Bank va trece printr-un proces de rebranding şi va deveni Idea Bank.

Poziţiile de vicepreşedinte executiv în RIB sunt ocupate de Anca Elena Cernat, fost director executiv pentru firme mici în cadrul Bancpost, Radu Vasilescu, care a codus direcţia de restructurare şi recuperare de creanţe la Volksbank şi Mioara Popescu, vicepreşedinte al RIB din anul 2008.

Getin Holding a finalizat preluarea RIB la începutul lunii decembrie a anului trecut, devenind acţionar unic. Grupul este prezent pe pieţele din Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus, fiind controlat de omul de afaceri Leszek Czarnecki.

RIB era deţinută anterior de Daniel Roberts şi fosta sa soţie, Florina Roberts, cetăţeni americani. Cei doi aveau fiecare câte 44,7% din acţiuni.

Grupul polonez a anunţat în mai un acord cu Volksbank Leasing International privind preluarea diviziilor din România şi Polonia ale companiei austriece pentru 163 milioane zloţi (38,9 milioane euro).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. o adunatura de prosti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb