BNR, ASF, MF şi ARB au organizat "Tabăra urbană de educaţie financiară"

S.B.
Miscellanea / 7 septembrie 2022

BNR, ASF, MF şi ARB au organizat "Tabăra urbană de educaţie financiară"

Banca Naţională a României (BNR), Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), Ministerul Finanţelor (MF) şi Asociaţia Română a Băncilor (ARB) au organizat, în perioada iunie - august 2022, a patra ediţie a proiectului "Tabăra urbană de educaţie financiară".

Proiectul este derulat anual, sub auspiciile Acordului de Colaborare privind Educaţia Financiară şi este dedicat elevilor din clasele a VI-a şi a VII-a. În acest an, elevii care au avut prilejul să fie parte a acestei experienţe sunt înscrişi la unităţi şcolare din Bucureşti, Ilfov, Timiş, Cluj, Dolj, Iaşi, Constanţa.

Pe parcursul celor cinci zile ale taberei, specialişti din cadrul BNR, ASF, MF/ANAF şi ARB au prezentat şi explicat noţiuni şi concepte financiare. Fiecare dintre grupurile de elevi a beneficiat de informaţii utile cu scopul de a dezvolta obiceiuri sănătoase privind modul de gestionare a banilor şi abilităţi de a face alegeri corecte şi informate pentru a-şi îmbunătăţii situaţia financiară.

În acest context, programul abordează o metodologie de predare non-formală, denumită edutainment (education through entertainment). Astfel, activităţile se bazează pe o tehnică multi-senzorială, care determină o învăţare accelerată, copiii fiind în permanenţă implicaţi în procesul de educaţie. Jocurile şi activităţile sunt utilizate pentru a demonstra concepte importante, astfel încât elevii să înveţe şi să se distreze în acelaşi timp.

De asemenea, în perioada 28 august - 2 septembrie, a fost organizată o sesiune dedicată copiilor din medii defavorizate. Aceasta s-a derulat la Unitatea de perfecţionare profesională şi activităţi sociale a BNR de la Cumpătu - Sinaia, într-un cadru informal. Participanţilor le-a fost pusă la dispoziţie infrastructura necesară pentru a crea o atmosferă plăcută în care cunoştinţele şi informaţiile să fie asimilate la nivel optim.

Educaţia financiară ocupă un loc strategic pe agenda instituţiilor semnatare ale Acordului de Colaborare. Acordul, încheiat de cele patru instituţii şi Ministerul Educaţiei, vizează elaborarea Strategiei Naţionale de Educaţie Financiară (SNEF) şi realizarea de activităţi comune în domeniul educaţiei financiare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb