BNR lansează un set de monede dedicate împlinirii a 100 de ani de la victoriile de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz

Cristina Radu
Bănci-Asigurări / 21 iulie 2017

BNR lansează un set de monede dedicate împlinirii a 100 de ani de la victoriile de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz

Banca Naţională a României (BNR) va lansa în circuitul numismatic un set de trei monede din aur, argint şi tombac cuprat şi o monedă din alamă, pentru colecţionare, dedicate împlinirii a 100 de ani de la victoriile armatei române de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz, în conformitate cu legea 312/2004 vizând statutul băncii, începând cu 24 iulie 2017, potrivit unui comunicat trimis de BNR.

Monedele vor fi ambalate separat în capsule de metacrilat transparent, conform sursei. Seturile de trei monede vor fi însoţite de broşuri de prezentare redactate în limbile română, engleză şi franceză. Broşurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Aversul monedelor din aur, argint, tombac şi alamă redă un detaliu al Mausoleului de la Mărăşeşti, inscripţia în arc de cerc "ROMANIA", stema ţării, anul de emisiune "2017" şi valoarea nominală "100 LEI", "10 LEI", "1 LEU" şi respectiv "50 BANI". Reversul monedelor din aur, argint, tombac şi alamă prezintă portretul şi numele regelui Ferdinand I şi inscripţia în arc de cerc ,,MARASTI-MARASESTI-OITUZ-1917".

Tirajul mondeloer este de 150 de seturi de trei monede din aur, argint şi tombac cuprat şi respectiv 5.000 de monede din alamă, de 50 bani, pentru colecţionare. Preţurile de vânzare sunt: 2.100,00 de lei, exclusiv TVA, pentru setul de trei monede din aur, argint şi tombac cuprat, inclusiv broşura de prezentare şi respectiv 10,00 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă de 50 bani, pentru colecţionare.

Monedele din aur, din argint şi din tombac cuprat şi monedele din alamă de 50 bani, pentru colecţionare, cu tema 100 de ani de la victoriile armatei române de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz au putere circulatorie pe teritoriul României, potrivit sursei.

Lansarea în circuitul numismatic a seturilor de trei monede şi a monedelor din alamă, cu tema 100 de ani de la victoriile armatei române de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timiş ale BNR.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb